НАПУШТАЈУ ЧАСОВ ЈАР?! Руси пишу о ЕВАKУАЦИЈИ ГРАДА из ког се СНАБДЕВА БАХМУТ, Вагнер прави ПАKАО Украјинцима, ГОРЕ оклопна возила KИЈЕВА!

NAPUŠTAJU ČASOV JAR?! Rusi pišu o EVAKUACIJI GRADA iz kog se SNABDEVA BAHMUT, Vagner pravi PAKAO Ukrajincima, GORE oklopna vozila KIJEVA!

15 februara 2023

Kijev evakuiše državne institucije i preduzeća iz Časova Jara kod Bahmuta (Artjomovska), izjavio je za Sputnjik vojni ekspert i potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko.

On je objasnio da se evakuacija ne odnosi na medicinske ustanove, ali se pacijenti koji se oporavljaju ubrzano pripremaju za otpuštanje. Iz samog naselja primećuje se odlazak stanovništva.Maročko je dodao da Kijev dovodi radnike i tehniku opštinskih preduzeća Harkova za izgradnju odbrambene linije u krasnolimanskom pravcu.

– U krasnolimanskom pravcu neprijatelj gradi nova utvrđenja i ešaloniranu odbranu. U inžinjerijske radove nisu uključeni samo vojnici i vojna tehnika, već i civilna opštinska preduzeća grada Harkova – dodao je ekspert, pozivajući se na sopstvene izvore.

Neimenovani borac grupe „Vagner“ ispričao je za Sputnjik da je tokom juriša na Bahmut u Donjeckoj Narodnoj Republici u protekla tri dana uništeno nekoliko neprijateljskih oklopnih vozila.

– Pre nekoliko dana naše snage pogodile su jedan tenk, prekjuče je pogođeno borbeno vozilo pešadije sa naših položaja preko reke, a juče je uništeno samohodno oruđe, kalibar nije preciziran, ali posade protivtenkovskih raketnih sistema uspešno su pogodile ove ciljeve – rekao je on.

Prema njegovim rečima, ukrajinske snage premeštaju novu tehniku i jedinice prema Bahmutu.

On je istakao da ukrajinska komanda ulaže sve napore da spreči opkoljavanje grada. Da bi to uradio, Kijev prebacuje nova oklopna vozila i jedinice u sam grad i predgrađa.

Uprkos žestokom otporu, jurišne jedinice grupe „Vagner“ kreću se napred kako u samom gradu, tako i na njegovoj periferiji, dodao je borac.

Podsetimo, juče je v.d šefa DNR Denis Pušilin izjavio da su u toku žestoke borbe u Paraskovijevki, koja se nalazi na severnim prilazima Bahmutu.

Prema njegovim rečima, posle oslobođenja Krasne Gore tamo je u toku čišćenje terena što će omogućiti da se vojska pozabavi Paraskovijevkom. On je dodao da će zauzimanje Paraskovijevke blokirati put za Časov Jar, poslednji put snabdevanja ukrajinskih snaga.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Petrovgrad says:

    Ja sve mislio da NATO nadire u pravcu Moskve i da su na kružnom tokuispred Maoskve. Jedan. živ neće izići iz Bahmuta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *