НАРОД ПОРАЗИО МИЛА: Влада Црне Горе спремна да разговара о промени закона

НАРОД ПОРАЗИО МИЛА: Влада Црне Горе спремна да разговара о промени закона

11 марта 2020

Представници Владе Црне Горе отворени су за разговор о измени Закона о слободи вероисповести, саопштио је адвокат Драган Шоћ, члан експертског тима Митрополије црногорско-приморске (МЦП) после петочасовног састанка са представмницима Владе.

„Ми то тумачимо као показивање добре воље да се проблем реши онамо где је његов извор, а његов извор је у закону“, рекао је Шоћ.Договорено је и да следећи састанак буде наредне среде.

„Да они у међувремену дају коментар на наш предлог за измене и допуне закона, које су им поднете. Очекујемо да дају и евентуалне контра предлоге“, казао је Шоћ.

Он је рекао да је разговор био отворен и до краја искрен.

„Суштина нашег предлога је измена закона у делу који претпоставља државно власништво те да онај ко оспорава може да покрене судски спор у ком ће то и доказивати“, рекао је Шоћ што значи да би терет доказивања власништва прешао са цркве на државу.

Шоћ је апеловао на грађане да, у међувремену, „својом снагом и бројношћу на следећим литијама покажу да и даље подржавају захтеве легитимне цркве“.

„Вјерујем да ће то допринети да у следећим разговорима представници Владе схвате да проблем није у томе како ће се Закон применити, него у самом закону, и верујем да ће то дати коначно позитиван резултат“, рекао је Шоћ.

Састанак експертских тимова Владе Црне Горе и Митрополије црногорско-приморске и епархија Српске православне цркве у Црној Гори почео је данас у 10 часова и трајао је пет сати.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Duh proroštva says:

    Narod, jašta, na čelu sa drugom Amfilohijem, vladikom što seđe na stolicu Petra Petrovića, na Cetinje. Ali dostojno, bre. No neće još uspeti sve dok taj narod ne smeni najpre ovog zapadnog AĐutanta Đuku, oće da im podmetnu masnu patku, ali zna Amfilohije da sa nečastivim ima posla, pa onda ništa od toga, bar za sada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u