Народни музеј отварамо 2018.

Narodni muzej otvaramo 2018.

31 decembra 2016

04-narodni-muze_620x0

ADAPTACIJA Narodnog muzeja odvija se punom parom, čak i brže od planiranog. Imamo razloga za optimizam. Verujem da će rok za završetak radova, kraj januara 2018, biti ispoštovan i da ćemo u ovo vreme sledeće godine imati razloga da se radujemo otvaranju našeg nacionalnog muzeja.

Ovo je rekao ministar kulture Vladan Vukosavljević, koji je u petak sa saradnicima i novinarima obišao zgradu na Trgu republike. Pošto je prošetao gradilištem i uverio se da je krov, koji je godinama prokišnjavao, konačno popravljen, ministar Vukosavljević kazao je da je zadovoljan napretkom i kvalitetom urađenog.

– Svi koji smo okupljeni oko ovog velikog projekta i važnog zadatka imamo razloga da s nestrpljenjem iščekujemo renesansu postojanja Narodnog muzeja u Beogradu – istakao je Vukosavljević.

Direktorka Narodnog muzeja Bojana Borić Brešković naglasila je da se intenzivno radi na stalnoj postavci, a da se zaposleni i u ovim teškim, ali optimističkim okolnostima vrlo ozbiljno staraju o kulturnim dobrima koja čuvaju.

– Oni obilaze sve artefakte u našim kolekcijama. Bavimo se i konzervacijom dela koje spremamo za stalnu postavku – rekla je Borić Breškovićeva.

Za projekat obnove Narodnog muzeja, koju izvodi preduzeće „Koto“, Vlada Srbije i Ministarstvo kulture opredelili su iznos od skoro milijardu dinara.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *