Народно позориште: Гостовање оперских звезда

Narodno pozorište: Gostovanje operskih zvezda

27 marta 2018

OPERSKI pevači svetske reputacije Elena Mošuk i Karlo Kolombara 27. i 28. marta gostuju u predstavama Narodnog pozorišta.

Italijan, Kolombara, jedan od najpoznatijih svetskih basova pretežno verdijevskog repertoara, koji je nastupao u milanskoj Skali, Metropolitenu u Njujorku, moskovskom Boljšom teatru, Pozorištu Kolon u Buenos Ajresu, Opera u Parizu, Kovent Gardenu u Londonu, Areni u Veroni, gostovaće 27. marta u ulozi Don Đovanija, naslovnog junaka istoimene Mocartove opere, u režiji Alberta Triole. Ovo remek-delo operske literature, koje je Narodno pozorište ostvarilo u koprodukciji sa „Madlenijanumom“, biće izvedeno od 19.30 na Velikoj sceni tog teatra u Zemunu.

Operom će dirigovati umetnički direktor opere sa Sicilije Andrea Čerta, a u podeli su i Olivera Merkurio, Dragoljub Bajić, Snežana Savičić Sekulić, Marko Živković, Nevena Matić, Marko Pantelić i Aleksandar Manevski.

Dan kasnije, 28. marta, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta od 19.30 biće izveden Verdijev „Trubadur“, pod dirigentskom upravom Dejana Savića, i u režiji Ivane Dragutinović Maričić. Glavnu sopransku, ulogu Leonore, pevaće Elena Mošuk, internacionalna zvezda, rodom iz Rumunije, koja je nastupala na skoro svim najznačajnijim operskim scenama širom Evrope (milanska Skala, Bečka opera, Kraljevski teatar u Briselu, Berlinska opera…), kao i u Japanu, Americi i Kini.

U ulozi Grofa Lune nastupiće njen sunarodnik, bariton raskošnog glasa Florin Estefan, dugogodišnji solista Nacionalne opere u Klužu, a naslovnu rolu trubadura Manrika pevaće tenor Janko Sinadinović.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *