Народно позориште: Публику опчинио балет

Narodno pozorište: Publiku opčinio balet

28 decembra 2016

kul-balet-molu_620x0

KRAJ kalendarske godine u ponedeljak je bio povod da se u Narodnom pozorištu sumiraju rezultati i najave novi poduhvati: u prvom kvartalu sledeće godine planirane su dve premijere, Verdijeva opera “Moć sudbine” i Šekspirov dramski komad “Ričard Treći“

Dejan Savić, v. d. upravnika, podsetio je da je, u međuvremenu, formiran novi Upravni i Nadzorni odbor, kao i Umetnički savet za koji se dugo zalagao.

– U januaru će biti rešen i v. d. status čelnog čoveka kuće, pominje se i racionalizacija. Mi smo već smanjili broj zaposlenih za 111 radnih mesta, što se nije odrazilo na umetnički i organizacioni nivo kuće – ističe Savić. – Iz večeri u veče videlo nas je oko sto pedeset hiljada gledalaca, a najprodavanije su bile karte za baletske, potom operske i dramske predstave. Ne treba zaboraviti da naša Drama igra i po pedeset predstava mesečno, na matičnim scenama i gostovanjima.

Savić je najavio da će se Narodno pozorište potruditi da u narednom periodu, u okviru drugačije saradnje sa Vladom Republike Srbije i resornim ministarstvom, pokušati da ne smanji broj zaposlenih već da njihov broj prilagodi realnim potrebama. Inače, budžet je usvojen, ali još nije raspodeljen.

– Mislim da ćemo proći na istom nivou kao i prošle godine, možda i nešto bolje – dodaje Savić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *