Народно позориште: Уговор смо потписали са магазином, а не са пи-аром

Narodno pozorište: Ugovor smo potpisali sa magazinom, a ne sa pi-arom

14 oktobra 2018

POVODOM nedavnih napisa u štampi da je na mestu portparola Narodnog pozorišta zaposlena „Plejbojeva“ zečica Mirela Krajinović, oglasio se saopštenjem upravnik Dejan Savić.

– Narodno pozorište u Pravilniku o sistematizaciji radnih mesta nema predviđene pozicije predstavnika za medije ili portparola, tako da na tim nepostojećim mestima nema zaposlenih. Svako predstavljanje u javnosti pod tim funkcijama, nije podržano od strane Pozorišta.

Narodno pozorište je potpisalo godišnji ugovor sa magazinom „Glob internacional“ o oglašavanju i drugim medijskim aktivnostima vezanim za kuću, uz mesečnu nadoknadu u visini od 20.000 dinara. Ovaj dvojezično štampani luksuzno opremljeni magazin distribuira se po ambasadama i stranim predstavništvima u Beogradu, kao i u biznis klasi letova „Er Srbije“, a pozitivno i afirmativno piše ne samo o aktivnostima Narodnog pozorišta nego o kulturi uopšte. Dosadašnja saradnja sa ovim časopisom je tekla na obostrano zadovoljstvo i uz izuzetno povoljne odjeke kod čitalaca.

Narodno pozorište ne može i ne sme da diskriminiše potencijalne spoljne saradnike na osnovu njihovih sadašnjih ili davnih aktivnosti iz privatnog života, izuzev ako nisu u suprotnosti sa zakonskim propisima. Sve ostalo spada u domen spinovanja i medijske kampanje, manipulacije i borbe za veći tiraž preko tuđih leđa, na šta smo već duže vreme, nažalost, navikli.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *