НАРОДУ СВЕГА ДОСТА: Протест против уласка Црне Горе у НАТО!

NARODU SVEGA DOSTA: Protest protiv ulaska Crne Gore u NATO!

23 marta 2017

crna-gora-protesti

24. marta 2017, na dan agresije NATO pakta na našu zemlju, antisistemski pokret „Sloboda narodu“ održaće protestni skup u Podgorici, kod spomenika Sv. Petra Cetinjskog sa početkom u 19 sati. Pozivamo slobodne građane da zajednički obilježimo početak sramne agresije i odamo počast nevino stradalim građanima.

Tokom 78 dana intenzivnih vazduhoplovnih udara NATO-a poginulo je oko 2.500 ljudi, od čega 557 civila, dok je oko 12.500 ranjeno. Upotreba oružja sa osiromašenim uranijumom prouzrokovala je dramatičan porast kancerogenih oboljenja kod stanovništva Crne Gore i Srbije, o čemu nezavisna i stručna istraživanja tek treba da budu obavljena. Materijalna šteta u NATO bombardovanju SRJ je ogromna. Tadašnja vlast je procijenila da je riječ o oko 100 milijardi dolara, dok je G17 procijenila na 29,6 milijardi dolara. Nakon dolaska neke nove vlasti u Crnoj Gori, potrebna je najprije ozbiljna, komisijska rasprava na temu visine odštete koju NATO mora da plati pravnom sukcesoru SRJ, kao i porodicama žrtava.

Nesumnjivo je u toku proces prekompozicije nekih međunarodnih odnosa, kao i preraspodjele moći i uticaja globalnih činilaca. Jedan od pokazatelja za to koji se nas tiče je trenutno Trampovo ignorisanje ponizne molbe crnogorskog režima da zemlja bude primljena u NATO. No, slobodni građani Crne Gore se na takav razvoj međunarodne situacije ne smiju oslanjati, tj. ne mogu prema njemu imati pasivan odnos, već moraju biti svjesni činjenice da je sprečavanje ulaska zemlje u NATO i očuvanje neutralnosti zemlje u njihovim rukama. Jer, anti-NATO većina je jedina nesporna većina u Crnoj Gori i narod mora onemogućiti bilo koji nasilan ili prevaran režimski pokušaj uguravanja zemlje u zapadnu vojnu alijansu. I ovaj protestni skup antisistemskog pokreta „Sloboda narodu“ predstavlja manifestaciju suverene volje naroda. Nikad u NATO – Sloboda narodu!

Boško Vukićević,
pokret „Sloboda narodu“,
Podgorica

(srbin.info)

KOMENTARI3 komentara

  1. ilija says:

    dizite vi miting protiv beograda i vlade u beogradu koji podrzavaju milinu mafiju i sa tim srbe u podgorici unistavaju ko u svakoj titinoj republici u okviru jugoslavije

  2. Sodom von Gomor says:

    ŽIVELA CRNA GORA U ODKB

  3. No GMO i prodaja Srbske zemlje says:

    Dobro dosla braco, uz vas sam. Samo napred.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *