NASA snimila vanzemaljski brod?

NASA snimila vanzemaljski brod?

16 marta 2014

nasKamera na Nasinom satelitu „Stereo A“, zabeležila je nepoznati objekat koji liči na pravi svemirski brod, prenosi RTS.

Bljesak se pojavio kada je koronalno masovno izbacivanje (CME) Sunca stiglo do planete Merkur.

Na snimku se to vidi. Koronalno masivno izbacivanje čine eksplozije solarnog vetra, radijacije i magnetna polja koja idu van granica Sunčeve korone, duboko u svemir. Ponekad su toliko velike da dođu i do Zemlje.

Može se videti kako džinovski solarni talas sustiže Merkur, ali baš kada prolazi, nešto drugo postaje vidljivo. Veoma ćoškast oblik koji izgleda formiraju dva odvojena, ali spojena objekta. Čini se kao da je talas (CME) otkrio njegovo prisustvo prilikom interakcije.

Brodovi blizanci, „Stereo“, lansirani su 26. oktobra 2006. godine. Oni se kreću oko Sunca, proučavajući njegovu površinu i aktivnost. Deo su sistema za rano uzbunjivanje naučnika u slučaju da je talas (CME) tako snažan, da može da onesposobi satelite koji orbitiraju oko Zemlje.

Ono što je naučnicima zanimljivo je da je sličan objekat snimljen 1. decembra 2011. godine. Stručnjaci od tada pokušavaju da otkriju šta se krije iza misteriozne svetlosti.

Mogao bi da bude kvar na senzoru ili senka sa planete Merkur. Ako se pažljivo pogleda, vidi se da dve linije prate istu putanju kao planeta. Međutim, pojedini naučnici pokušavaju da odgonetnu zašto to toliko dugo traje i zašto ne nestane odjednom.

Na ta pitanja nekakve odgovore dao je Natan Rič, vodeći sistemski inženjer Mornaričke istraživačke laboratorije u Vašingtonu, koji kaže da je u pitanju način na koji se slika procesuira.

Rič je objasnio da su to „predmeti u pozadini gde je planeta bila dan ranije“, a koji se potom pojavljuju kao zaostali pikseli u slici koja se obrađuje.

„Pikseli koji čine dve paralelne linije su tamo gde se krug planete i ‘krvareći’ pikseli (krstoliki predmeti) preklapaju“, tvrdi Rič.

(Novosti.rs)

 

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *