НАША СРАМОТА: Косово је ушло у УНЕСКО када је Синод СПЦ потписао уговор са терористима!

NAŠA SRAMOTA: Kosovo je ušlo u UNESKO kada je Sinod SPC potpisao ugovor sa teroristima!

3 novembra 2015

sava-janjic-fljora-citaku

(na slici: Sava Janjić sa ministarkom terorista Vljorom Čitaku, koja je svojevremeno bila i portparol OVK)

Da je istinita poslovica da bludnica najrađe govori o svome poštenju pokazuju i poslednji događaji u vezi ulaska „Kosova“ u UNESKO. Najglasniji „borci“ protiv ulaska u UNESKO od strane režimskih Srba bili su Episkop lipljanski Teodosije i poznati sajber-monah, koga inače Srbi na Kosovu još zovu i MI6-monah, otac Sava Janjić.

unesno

Otac Sava se često hvasta uživajući u samokomplimentima da je on „diplomata u mantiji“. Ukoliko sebe tako doživljava, onda bi bilo najpoštenije da prizna i katastrofu njegove diplomatije, jer je njegovim neslavnim dejstvom i besramnim rađenjem iza leđa svoga episkopa (Artemija) sprovedena obnova crkava na KiM od strane šiptarskog terorističkog lobija, što je glavna odskočna daska ulasku terorista u UNESKO. Svi, koji imalo imaju predstavu o događajima na Kosovu i Metohiji, znaju za poslušnički odnos Teodosija Šibalića prema Savi Janjiću, koji se neprekidno projavljuje kao siva eminencija ekumenista na KiM. Teodosijeva ograničenost u obrazovanju, znanju i retorici čini ga zavisnim o svom zameniku. Engleski student Sava Janjić koji potiče iz latinskog okruženja iz Dubrovnika vešto manipuliše Teodosijem, kao i podrškom ekumenističkog Sinoda i marionetske vlade iz Beograda.

izgradnja Badovac

O umešanosti ekumenističkog Sinoda, kao i samog Save Janjića dovoljno govore reči terorističkog ministra Astrita Haračije, koji je sporazum o izgradnji crkava potpisao sa patrijarhom Pavlom(pogledati o tome):

Ne treba raspravljati ni sa kim! Danas je veliki dan za Kosovo, jer pristupa UNESKO-u. To je rezultat rada koji je urađen pre decenije, a ne za nekoliko poslednjih meseci. U 2005. godini, kada je organizovana donatorska konferencija za kulturno nasleđe na Kosovu, i u to vreme postojala je tendencija da se kaže da su crkve na Kosovu srpske. Ali oni su pravoslavne crkve i imovina Kosova. Tako da ne treba više da dajemo nikakve dodatne garancije na našu imovinu. One su bile i biće pravoslavna crkva Kosova. Prema ovoj logici, sutra neko može reći da su ove džamije ili arapske, ili turske ili možda jevrejske, jer su čak jevreji renovirali tekije i džamije u Đakovici.

Zaboravi ovu stvar, više nema srpskih crkava na Kosovu, niti turskih džamija, niti arapskih, sve je to imovina Kosova!“ (Botapres)

O predaji srpskih crkava na Kosovu i Metohiji za staro gvožđe svedoči i dokument iz 2008. godine, po kome „brat“ Amfilohije u ime Sabora SPC „umoljava“ ili zapoveda episkopu Artemiju da prihvati „realnost ove obnove, te ubuduće sarađuje…“

12179900_868363989945563_68331402_n

Iako uvijen u borbenu retoriku ovaj dokument dovoljno govori da je mitropolit koji je sa oce Savom prvi počeo saradnju sa „institucijama nezakonito samoproglašene države Kosovo“ primoravao episkopa druge eparhije na prestanak otpora i na prihvatanje realnosti kosovarskih titulara zadužbinarstva. Glavni efekat dokumenta je davanje za pravo „realnosti“ „zadužbinarskog potpisa Astrita Haračije“, tj. preuzimanju pod starateljstvo terorista sa Kosova nad materijalnom zaostavštinom Srbije. Real-politika je zamenila Duha Svetog.

Astrit Haračija, pod čijim je potpisom obnova počela, tim svojim činom je učinio grandiozni poduhvat stvaranja Kosovarske pravoslavne crkve. Glavni „patrijarsi“ ove pseudocrkve čije će se ime pisati crvenim slovom u kalendaru monstruozne tvorevine mogu biti samo Sava Janjić, episkop Teodosije Šibalić, mitropolit Amfilohije i drugi njihovi pomagači.

Na kraju, možemo samo ponoviti reči sv. Justina Ćelijskog vezane za MPC, koje se sada ostvaruju na primeru KPC:

Ovako katastrofalno nepravoslavnim i sudbonosno kobnim rešenjem pitanja Makedonske pravoslavne crkve – Sveti Sava je ponovo spaljen. A sa tim: spaljeni i svi sveti dogmati, i svi sveti kanoni Pravoslavne Crkve Hristove. Zato takozvana Makedonska pravoslavna crkva – u samom njenom postupku je njen nestanak … (Sv. Justin Ćelijski)

Prevod i priprema: Pravoslavlje Život Večni

KOMENTARI4 komentara

 1. Nikola says:

  Sava Janjic MI6-MONAH,2005.godine sastajao se tajno sa siptarima(postoje video zapisi sa tih sastanaka). Pljuvalo se na Makedonce i Crnogorce zbog "priznavanja"KOSMETA...al' to niko ne odradi kao sto odradi SRBIN. Dokaza milion,al'Srbi u Srbiji uvek krive druge. Gde nam je sad SLAVICA JOVANOVIC i njene POZNATE PETICIJE protiv MKD i CG ??? Protiv koga ce se sada potpisivati peticije??? E blago nama!

 2. Dusan says:

  zalosno

 3. Nikola says:

  Nista nema od ISTINE jace: http://facebookreporter.org/2015/05/05/%D0%BD%D0%B8%D1%88%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%BE%D0%B4-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B5-%D1%98%D0%B0%D1%87%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%B4-%D1%82%D0%B0%D0%B4-%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%BB%D0%B8/

 4. Meri says:

  @Nikola, Skroz se slažem sa Vašim komentarom, i te peticije protiv MKD I CG obustaviti, one se u startu mogu oceniti kao šovinizam, samo se brukamo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *