НАСА ЗАВИСИ ОД ДОБРЕ ВОЉЕ ПУТИНА: САД без помоћи Москве не може да шаље људе у космос још бар две године!

NASA ZAVISI OD DOBRE VOLJE PUTINA: SAD bez pomoći Moskve ne može da šalje ljude u kosmos još bar dve godine!

2 januara 2018

NASA je priznala da neće moći da šalju ljude u svemir još dve godine bez pomoći Rusije

Predstavnik NASE Filip MekAlister rekao je da će SAD moći ponovo da lansiraju ljude u svemir bez upotrebe ruske tehnologije tek za godinu ili dve.

Nacionalna svemirska agencija SAD očekuje da će za godinu ili dve NASA ponovo moći da pošalje ljude ili kargo u svemir, koristeći resurse privatnih svemirskih kompanija ili pomoć zapadnih zemalja.

Ovo je izjavio predstavnik NASE Filip MekAlister.

Sjedinjene Države, bile su primorane da odustanu od upotrebe ruskih raketa i raketnih motora.

MekAlister je naglasio da SAD nameravaju da iskoriste dostignuća američke svemirske industrije kako bi rešile ove probleme.

KOMENTARI5 komentara

 1. Djordje says:

  Hihi NASA LOPOVSKA I PREVARANTSKA AGENCIJA NE MOZE DA LETI BEZ POMOC RUSIJE. PA KAKO BRE ZABORAVISTE TEHNOLOGIJU KAD STE BILI NA MESECU U NEVADSKOJ PUSTINJI. E KRALJEVI STE U LAZI I PREVARE ANGLOSAXSONI JER VI DOK STE SE RADJALI USTINULI STE I MAJKU ZA GUZICU. SANSA ZA RUSE DA DUPLIRAJU CENE RAKETNIH MOTORA POD IZGOVOROM SANKCIJE I NABAVKA KOMPONENATA ZA RAKETNE MOTORE.

 2. R.Srpska says:

  Onda nema nista od Star Treka po svemiru, otkrivanju novih svetova i naucnih otkrica,crnih rupa i kvazara, planeta sposobnih za zivot ljudi te bakterija na zvezdama udaljenim milion sv.godina :-))) To bi bila propast za covecanstvo, ko bi izdrzao bez americkih "otkrica" njihovih "naucnika" ??? Al cek malo,pa gde im je Enterprise??? :-)))

 3. Zoran says:

  Imali motore da odu na Mesec 1969., a sad nemaju da odu u zemljinu orbitu.

 4. Roy says:

  Koji kosmos? Onaj iz Hollywood-a? Gagarin je otisao najdalje sto se moglo i to je to, dalje se ne moze. To je rekao i zato je ubijen. Sve ostalo se snima u studiju. Pogledajte najnoviji video na youtube kako izlaze iz Medjunarodne Orbitalne Stanice. Sve sama plastika, a vrata od poklopca kao na kanti za smece. Jedan astronaut udara nogom vrata, a ona se savijaju i klaparaju kao da ih vjetar preklapa. Zar stvarno neko moze pomisliti da su vrata na svemirskoj stanici debljine tri milimentra i da se onako savijaju? Lazu vas. Podvaljuju vam svoje lazi vijekovima od nevine djevice koja je rodila sina Bozjega pa do letova u Kosmos i Atomskih bomba. Sve vas lazu. Programiraju vam mozgove kako oni zele i prave od vas ovce.

 5. hary neron says:

  Sve je pitanje para i izplatljivosti. Za razliku od rusa na zapadu je to pitanje broj jedan i najvažnija odluka. Radi se samo ono što donosi profit ili u najgorem slučaju barem ne pravi gubitka dok se sve odtalo prepušta podizvođačima radova. Ili prevedeno u ovaj slučaj amerima se trenutačno ne izplati imati svojih raketoplana za putovanja u svemir jer jim je ekonomičnije da koriste za te stvari ruske raketoplane. Samo to je teško objasniti nekim usijanim glavama da iza svega nema ništa drugo nego zapadna trka za profitom i ruska glupost da su spremni da rade za bilo koju cenu samo da se dočepaju nekolicino žutih banki.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *