НАСА: Земљу у новембру надвија тама

NASA: Zemlju u novembru nadvija tama

29 juna 2017

Naučnici NASA upozoravaju da će naša planeta pasti u mrak na najmanje dve nedelje u novembru 2017. godine, izjavio je direktor agencije Čarls Bolden.

Nadvijanje tame nad našom planetom biće izazvano paralelizmom dve druge planete. Radi se o prolasku Venere pored Jupitera, što će dovesti do izdvajanja velike količine vodonika.

Površinu Sunca očekuje snažna eksplozija. Kao rezultat toga, temperatura Zvezde će naglo porasti, a zatim će se 15 narednih dana vraćati na pređašnji nivo. Od 15. do 29. novembra stanovnici Zemlje moraće da se oslanjaju na veštačko osvetljenje, ističu naučnici. Sunčeva svetlost dobiće plavu nijansu.

Ranije su naučnici objasnili pojavu spikula na Suncu, ili stubova plazme. Njihovo formiranje zavisi od linija magnetnog polja.

Ipak, na nekim sajtovima se pojavila informacija da vest o dvonedeljnom mraku nije tačna.

(sputniknews.com)

KOMENTARI2 komentara

  1. goran says:

    Mi vanzemaljci jedva cekamo nestanak takozvanih ljudi, bitangi univerzuma.

  2. kuka says:

    Čudi me da se neće desiti još jedan smak sveta. Zamislite kako bi to bilo zgodno za trgovinske lance: pretskašeš smak sveta u novembru. Onda u novembru zaista padne neka pomrčina, a ti onda priču pumpaš, pumpaš i narod kao pomahnitao nagrne u robne kuće i očas posla, za samo dva-tri dana, razgrabi sve zalihe do poslednje kutije šibica. Divota!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *