NASER ORIĆ: Nameštaju mi hapšenje

NASER ORIĆ: Nameštaju mi hapšenje

4 septembra 2013

naser_orNaser Orić reagovao je večeras na vest o tome da su u porodičnoj kući u opštini Srebrenica, koja je u vlasništvu njegovog brata Nedžada pripadnici Sipe pronašli minskoeksplozivna sredstva i rekao da se u tom slučaju radi o podmetanju.

„Ovde je samo reč o podmetačini. Prema mojim informacijama, ta minskoeksplozivna sredstva su pronađena na tavanu kuće. Međutim, ta kuća je renovirana pre smrti mog oca, koji je umro 11. decembra 2001., nemoguće je da ih tad radnici nisu videli a skidali su krovnu konstrukciju i tavan je ostao otkriven“, rekao je Orić za agenciju Fena.

On je naglasio da je pred 11. jul ove godine imao dojavu da je izvesni dimničar koji je navodno čistio dimnjak prijavio da se na tom tavanu nalaze minskoeksplozivna sredstva.

„To je bilo pred 11. jul ove godine. To znači da su oni to bili napakovali da me, kad se pojavim tamo na dženazi, povežu s tim minskoeksplozivnim sredstvima i da me uhapse“, istakao je Orić.

Naser Orić ovaj slučaj povezuje i sa početkom političke kampanje.

„Sigurno da je ovde politička kampanja već krenula. Sve je to politička kampanja, pokušavaju da pridobiju glasačko telo. Verovatno, oni koji ponovo pokušavaju da probude tu ratnu retoriku, traže zvučna imena. Pitali su tog čoveka koji živi u našoj kući da li je dolazio Naser ili Naserovi ljudi“, dodao je Orić.

Orić je naglasio da se u slučaju kuće u naselju Potočari u opštini Srebrenica koja je 2. septembra bila predmet aktivnosti pripadnika SIPA-e radi o porodičnoj kući čiji su vlasnici roditelji Nedžada, Nasera i Dike Orić u kojoj stanuje osoba inicijala Š. Š. te precizira da je prvo potrebno provesti ostavinski postupak da bi se odredio vlasnik te kuće.

„U ovom slučaju nije proveden ostavinski postupak“, zaključio je Orić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *