НАСТАО ХАОС! НВО и поједина удружења побеснели због Вучића

NASTAO HAOS! NVO i pojedina udruženja pobesneli zbog Vučića

9 oktobra 2018

NEZAVISNO udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) ocenili su danas da su izjave funkcionera BIA Marka Parezanovića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića o tome da u pojedinim medijima, nevladinim organizacijama i opozicionim partijama aktivno deluju strani agenti izuzetno opasne i da mogu da se čitaju kao ozbiljna pretnja slobodi izražavanja i kritičkoj misli.“Vlast i mediji bliski vlasti poslednjih godina su potpuno revitalizovali retoriku devedesetih, kojom se svako ko iznosi kritički stav proglašava za ‘stranog agenta’ ili ‘izdajnika’. U atmosferi promocije mržnje i nasilja, u kojoj živimo, to etiketiranje na najozbiljniji način ugrožava bezbednost prozvanih”, navela su ta novinarska udruženja.

Parezanović je nedavno izjavio da su najveća pretnja Srbiji strani agenti koji deluju u medijima, nevladinim organizacijama i opozicionim strankama, a Vučić je potvrdio navode o delovanju agenata, uz konstataciju da oni “nemaju uticaj u srpskom društvu”.

“NUNS i NDNV podsećaju da su pojedine organizacije i pojedinci bliski vlasti već pokretali inicijativu da se, po ugledu na ruski model, prave registri ‘stranih plaćenika’, sa jasnim ciljem da ti registri postanu spiskovi za odstrel”, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

KOMENTARI14 komentara

 1. opet ja says:

  Ja bih rekao da je najveći strani agent i plaćenik, pored navedenih, sam Vučić. Ovom izjavom on samo prebacuje fokus na njih sa sebe i svojih izdajničkih postupaka.

 2. dragan says:

  Mora da se zna ko su strani plaćenici,ko dobija sredstva iz inostranstva,onda znamo i za čiji račun i zašto neke stvari rade. A znamo kakvi su nam ti vajni prijatelji sa zapad,koji govore bez trunke srama da je osiromašeni uranijum lekovit i da nije štetan po zdravlje ljudi i životnu sredinu. Sram vas bilo.

 3. Velika Metla says:

  SVE "nvo" POD HITNO proterati iz Srbije! SVE,bez izuzetaka!

 4. Aleksandra says:

  Sve što je rekao Vučić je tačno.Sve nevladime organizacije treba zatvoriti. SVE RADE ZA STRANE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE. NAPOLJE POD HITNO IZ SRBIJE.

 5. milorad says:

  Zašto šize kad i amerika i evropske zemlje i rusija imaju zakone o STRANIM AGENTIMA.Strani agenti su po definiciji tih zakona, PLAĆENI JAVNI ZASTUPNICI POLITIKE ODREDJENE DRŽAVE UNUTAR SRBIJE I KAO TAKVI MORAJU DA BUDU JAVNO DEKLARISANI, PA NEKA ONDA ŠIRE PROPAGANDU, ZA KOJU SU PLAĆENI, KOLIKO GOD ŽELE, JER IM SE NEĆE USKRAĆIVATI PRAVO NA JAVNU REČ, ALI IM SE NEĆE DOZVOLITI TAKODJE DA SOPSTVENI POSAO PRETVARAJU U POLITIČKO ORUDJE I DA SE NESMETANO POD LAŽNOM FIRMOM MEŠAJU U UNUTRAŠNJI POLITIČKI ŽIVOT OVE ZEMLJE.MI PODHITNO MORAMO DA DONESEMO ZAKON O STRANIM AGENTIMA A ZA ŠPIJUNE I TERORISTE VEĆ IMAMO ZAKON.E sad ako se neki od pobesnelih likova na javnoj sceni osećaju kao špijuni to je već druga stvar.Problem politike u ovoj državi je što za male pare strane države mogu da naprave veliki haos,mada u zadnje vreme im malo teže to polazi za rukom posle svih laži koje su nama servirali javnost je jeako kritična i OPREZNA.

 6. Taipova Češma says:

  Sredstva iz inostranstva - znači strani PLAĆENICI. Potvrda toga su nebuloze koje aktivisti tih fantomskih organizacija svakodnevno forsiraju u medijima koje kontrolišu države koje tvrde da je osiromašeni uranijum koristan,da su civilne žrtve kolateralna šteta,da je SRJ/SCG bombardovana zbog Miloševića a on je bio samo srBski funkcioner. Zabraniti rad svim tim organizacijama a osobe iz istih,za koje se dokaže da su radile na štetu države SrBije sudcki goniti i poslati tamo gde je mesto domaćim izdajnicima uz konfiskaciju lične imovine.

 7. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Sve NVO koje su za EU i NATO pozatvarati !!! Sve su to strani agenti na platnom spisku zapadnih tajnih službi, to su izdajnici.

 8. Dane Radakovic says:

  sve i jedan kumunista u srbiji i jugosloven su strani agenti u srbiji oni kroje sudbinu srbiji i srbima 80 godina niko ih nemoze zamenuti u beogradu da neko sedne na njihovu crvenu fotelju SRBI SU LUD NAROD

 9. Barakuda says:

  A od čega žive ovi ljudi, ko ih plaća ?

  • doktrina soka says:

   Sve na popis i ko ih placa.Ko ih placa za njega rade,logika tu je placenicki divizion tzv placenicka vojska u MSM.

 10. petrovgrad says:

  Izgleda da će Vučić da prepiše zakone od Cara Putina. Svašta može da bude.

 11. DUSKO says:

  NISU ONI SAMO STRANI AGENTI ONI SU I LJUDSKA DJUBRAD !!!

  • Deda Micko says:

   Da bi bio uspesan biznismen, prvo moras postati djubre.

 12. Terra Vendorum says:

  Kakva je razlika izmedju stranih plaćenika iz NVO i VO? Pa ove druge plaćamo i mi, a potom šaljemo u "zasluženu" penziju,jer se to tretira, maltene, kao društveno-korisni posao. Termin izdajnik je postao, nekako, politički nekorektan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *