НАСТАВАК ЛУДИЛА БАКИРА ИЗЕТБЕГОВИЋА! Овај пут у УН!

НАСТАВАК ЛУДИЛА БАКИРА ИЗЕТБЕГОВИЋА! Овај пут у УН!

23 септембра 2016

108564_bakir_f

Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић изјавио је данас у Њујорку да разуме нервозу оних који су бранили БиХ и поручио да ће Сребреница и Томашица увек бити у БиХ.

Изетбеговић је поновио да разуме нервозу оних који су Босну и Херцеговину, „када им неко фактички ставља прст у око и каже да ће сам одлучити о нечему што припада свима – да ће поцепати Босну и Херцеговину, узети део себи, онај део где су места патње – Сребреница, Томашица, Лука Брчко, Мањача, да ће то извући из Босне и Херцеговине“.

– Ја ћу то казати на овакав начин – то се сигурно десити неће . рекао је Изетбеговић за Алџазиру Балканс.

Додао је и да ће бранити уставноправни систем у Босни и Херцеговини, територијални интегритет, оно што је потписано у Дејтону 1995.

– Никада Сребреница, Томашица (…) неће бити ништа до Босна и Херцеговина. Они који мисле да могу тако једнострано одлучивати у име свих – нека не три пута, него 33 пута, размисле у којем су смеру кренули – казао је бошњачки члан Председништва БиХ.

За Изетбговића је референдум о 9. јануару као Дану Републике у РС, који је заказан за 25. септембар, противуставан и противзаконит.

– Референдум је слепа улица, из које ће се после ваљати враћати. То је политичка авантура која нам није требала – казао је Изетбеговић, који је подносилац апелације о укидању 9. јануара као Дана Републике у РС.

Нада се, каже, да ће спласнути тензије и да је референдум у великој мери био у функцији локалних избора, који ће бити одржани 2. октобра.

Упитан о референдуму о могућем отцепљењу РС од БиХ, који је председник РС Милорад Додик најавио за 2018, Изетбеговић је рекао да је тиме он себи узео право које, како је рекао, припада свима.

– Тиме би се срушио Дејтонски мировни споразум и тиме би се срушио мир, хтели ми то или не. И не бих никоме препоручио да иде у том смеру – казао је Бакир.

Изетбеговић је избегао да коментарише изјаву ратног команданта Армије Босне и Херцеговине, пензионисаног генерала Сефера Халиловића, који је раније рекао да одржавање референдума значи “распакивање” Дејтонског мировног споразума и да, ако референдум о Дану Републике у РС буде одржан онда то значи да на снагу ступа Устав Републике БиХ.

Изетбеговић је казао да разуме „нервозу код патриота Босне и Херцеговине када им неко овако директно унесе у једну декларацију страначку да ће у 2018. поцепати Босну и Херцеговину“.

– Нити је Сефер Халиловић мој портпарол, нити сам ја његов портпарол – кратко је рекао Изетбеговић.

KOMENTARI11 коментара

 1. Samo opušteno says:

  Prdiš Bakire u ladnu vodu! Tih smo se prica mi naslusali 90 tih godina. Nece moci pocjepati Jugu niko a onakva sila bila! A da nece ovakvu BIH pocepati narod koji ne želi živeti u njoj. Vi ste svoje rekli 90 tih godina. Sad na nas red da mi izaberemo gdje i kako cemo da nastavimo da živimo.Kirba samo nas gledaj!!!

 2. Pitagora says:

  "Nastavak ludila", počinje naslov. Ludilo u nastavcima. Čudno. Ali u tom ludilu ima sistema. Ne bi Bakir ludovao bez pokrića, sigurno ne javno, i ne u formi pretnje. He's not to be taken lightly.

  • Kosovac says:

   Добро јутро, Колумбо. Открио си Америку. Покриће.

   • Aleksandar says:

    Добро вече,гњилан. Чекамо тебе да нам све објасниш, ти си човек рамаданске свести, специјалиста за обрезане.

 3. Kulak says:

  Sefer Halilović hoće rat. On govori ono što Bakir misli. Sad se samo radi o tome ko ovoj dvojici ludaka koji hoće rat drži leđa. Da li je to Erdogan ili neko drugi ko je izgubio pamet i razum.Ova dvojica su preslabi i niko i ništa da bi drugim narodima pretili ratom.

 4. Ajiz says:

  Bajire jbo te rahmetli babo Alija. Zajedno ćete se kuhati u večnom džehenetu.

  • Batina says:

   Babo je iskresao onih 77 djevica, sada je na redu ovaj. Stara narodna kaze poturica gori od turcina, nije to budzasta.

 5. Dragan says:

  Ništarija od čovjeka. Sramota za ljudski rod. Muslimani urazumite se i ne dozvolite da vas ovaj uništava.

 6. miladija says:

  bakir ima podrsku unije i vucica i nato pakta za mir bakir je jaci od dodika dodik ce sve uz mrsiti ove ture sto milosevic nije stigo 90 ih

 7. Z.P.Crnoriječki says:

  PATILI SMO Da li će vrijeme svojom rukom izlečiti rane izbrisati sijećanja vama, kad pali su:Jure,Mate, Jozo,Stipe. Za grane stogodišnje Lipe. Da li će vrijeme svojom rukom izliječiti rane. Izbrisati sećanja vaša, kad pali su:Mehmed,Ibro Sulejman,Paša. Boreći se žarom za cvijetnu poljanu beharnu. Da li će vrijeme svojom rukom izliječiti rane izbrisati sećanja naša kad pali su:Goran,Zoran Sava,Saša. Za zelenu goru olistalu listom. A patili smo,patili bolom i tugom istom!!! AUTOR: Z.P.Crnoriječki

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u