НАСТАВАК ЛУДИЛА БАКИРА ИЗЕТБЕГОВИЋА! Овај пут у УН!

NASTAVAK LUDILA BAKIRA IZETBEGOVIĆA! Ovaj put u UN!

23 septembra 2016

108564_bakir_f

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je danas u Njujorku da razume nervozu onih koji su branili BiH i poručio da će Srebrenica i Tomašica uvek biti u BiH.

Izetbegović je ponovio da razume nervozu onih koji su Bosnu i Hercegovinu, „kada im neko faktički stavlja prst u oko i kaže da će sam odlučiti o nečemu što pripada svima – da će pocepati Bosnu i Hercegovinu, uzeti deo sebi, onaj deo gde su mesta patnje – Srebrenica, Tomašica, Luka Brčko, Manjača, da će to izvući iz Bosne i Hercegovine“.

– Ja ću to kazati na ovakav način – to se sigurno desiti neće . rekao je Izetbegović za Aldžaziru Balkans.

Dodao je i da će braniti ustavnopravni sistem u Bosni i Hercegovini, teritorijalni integritet, ono što je potpisano u Dejtonu 1995.

– Nikada Srebrenica, Tomašica (…) neće biti ništa do Bosna i Hercegovina. Oni koji misle da mogu tako jednostrano odlučivati u ime svih – neka ne tri puta, nego 33 puta, razmisle u kojem su smeru krenuli – kazao je bošnjački član Predsedništva BiH.

Za Izetbgovića je referendum o 9. januaru kao Danu Republike u RS, koji je zakazan za 25. septembar, protivustavan i protivzakonit.

– Referendum je slepa ulica, iz koje će se posle valjati vraćati. To je politička avantura koja nam nije trebala – kazao je Izetbegović, koji je podnosilac apelacije o ukidanju 9. januara kao Dana Republike u RS.

Nada se, kaže, da će splasnuti tenzije i da je referendum u velikoj meri bio u funkciji lokalnih izbora, koji će biti održani 2. oktobra.

Upitan o referendumu o mogućem otcepljenju RS od BiH, koji je predsednik RS Milorad Dodik najavio za 2018, Izetbegović je rekao da je time on sebi uzeo pravo koje, kako je rekao, pripada svima.

– Time bi se srušio Dejtonski mirovni sporazum i time bi se srušio mir, hteli mi to ili ne. I ne bih nikome preporučio da ide u tom smeru – kazao je Bakir.

Izetbegović je izbegao da komentariše izjavu ratnog komandanta Armije Bosne i Hercegovine, penzionisanog generala Sefera Halilovića, koji je ranije rekao da održavanje referenduma znači “raspakivanje” Dejtonskog mirovnog sporazuma i da, ako referendum o Danu Republike u RS bude održan onda to znači da na snagu stupa Ustav Republike BiH.

Izetbegović je kazao da razume „nervozu kod patriota Bosne i Hercegovine kada im neko ovako direktno unese u jednu deklaraciju stranačku da će u 2018. pocepati Bosnu i Hercegovinu“.

– Niti je Sefer Halilović moj portparol, niti sam ja njegov portparol – kratko je rekao Izetbegović.

KOMENTARI11 komentara

 1. Samo opušteno says:

  Prdiš Bakire u ladnu vodu! Tih smo se prica mi naslusali 90 tih godina. Nece moci pocjepati Jugu niko a onakva sila bila! A da nece ovakvu BIH pocepati narod koji ne želi živeti u njoj. Vi ste svoje rekli 90 tih godina. Sad na nas red da mi izaberemo gdje i kako cemo da nastavimo da živimo.Kirba samo nas gledaj!!!

  • mila says:

   Tako je!!!

 2. Pitagora says:

  "Nastavak ludila", počinje naslov. Ludilo u nastavcima. Čudno. Ali u tom ludilu ima sistema. Ne bi Bakir ludovao bez pokrića, sigurno ne javno, i ne u formi pretnje. He's not to be taken lightly.

  • Kosovac says:

   Dobro jutro, Kolumbo. Otkrio si Ameriku. Pokriće.

   • Aleksandar says:

    Dobro veče,gnjilan. Čekamo tebe da nam sve objasniš, ti si čovek ramadanske svesti, specijalista za obrezane.

 3. Kulak says:

  Sefer Halilović hoće rat. On govori ono što Bakir misli. Sad se samo radi o tome ko ovoj dvojici ludaka koji hoće rat drži leđa. Da li je to Erdogan ili neko drugi ko je izgubio pamet i razum.Ova dvojica su preslabi i niko i ništa da bi drugim narodima pretili ratom.

 4. Ajiz says:

  Bajire jbo te rahmetli babo Alija. Zajedno ćete se kuhati u večnom džehenetu.

  • Batina says:

   Babo je iskresao onih 77 djevica, sada je na redu ovaj. Stara narodna kaze poturica gori od turcina, nije to budzasta.

 5. Dragan says:

  Ništarija od čovjeka. Sramota za ljudski rod. Muslimani urazumite se i ne dozvolite da vas ovaj uništava.

 6. miladija says:

  bakir ima podrsku unije i vucica i nato pakta za mir bakir je jaci od dodika dodik ce sve uz mrsiti ove ture sto milosevic nije stigo 90 ih

 7. Z.P.Crnoriječki says:

  PATILI SMO Da li će vrijeme svojom rukom izlečiti rane izbrisati sijećanja vama, kad pali su:Jure,Mate, Jozo,Stipe. Za grane stogodišnje Lipe. Da li će vrijeme svojom rukom izliječiti rane. Izbrisati sećanja vaša, kad pali su:Mehmed,Ibro Sulejman,Paša. Boreći se žarom za cvijetnu poljanu beharnu. Da li će vrijeme svojom rukom izliječiti rane izbrisati sećanja naša kad pali su:Goran,Zoran Sava,Saša. Za zelenu goru olistalu listom. A patili smo,patili bolom i tugom istom!!! AUTOR: Z.P.Crnoriječki

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *