НАСТАВЉА СЕ РАСПАД УКРАЈИНЕ: Формира се „Одеска Република“

NASTAVLJA SE RASPAD UKRAJINE: Formira se „Odeska Republika“

19 marta 2019

Ukrajinski narodni poslanici i aktivisti patriotskih organizacija su se požalili na česte fizilke napade na njih u Odesi, pišu ruski mediji.

Najupečatljiviji momenat u izjavama ukrajinskih aktivista je pominjanje ‘’Odeske Republike’’, kojom upravljaju lokalne vlasti i bezbednosni organi.Takve izjave su mogle da se čuju iz usta poslanika Vrhovne rade Ukrajine Mustafe Najema i društvenog aktiviste iz Odese Mihaila Kuzakonja.

Prema njihovim rečima, u poslednje dve godine je u Odesi izvršeno 14 napada na pro-ukrajinske aktiviste sa ciljem zastrašivanja i ‘’fizičkog uništenja’’, a za sve su okrivili pro-ruske elemente u gradu, koje su naѕvali kriminalnom strukturom.

Mustafa Najem je rekao da ‘’Odeska Narodna Republika’’, koja nije mogla da se formira 2014. godine, postoji nelegalno i deluje u podzemlju. On je dodao da ta grupa kontroliše gradsku vlast i bezbednosne organe, i da proteruju iz regiona svakog ko im se suprotstavi.

On je dodao da je ova situacija veoma opasna za ukrajinsku državu, i da se ovakve stvari ne dešavaju samo u Odesi, već i u drugim južnim krajevima Ukrajine, kao što su Nikolajevska i Hersonska oblast.

Podsećamo da su se borbe tokom Ruskog proleća 2014. godine u Ukrajini vodile i u Odesi, ali se sve završilo neuspehom i mnogi dobrovoljci su prešli u narodne republike Donbasa da nastave borbu protiv Kijevskog režima.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    Zločesti Rusi, žele da otmu ukrajinski grad Odese od dobrih ukrajinaca i to po uzoru na zle Srbe koji su hteli da otmu od dobrih KROmanjonaca Dubrovnik gde su sva prezimena je li, hrvacka...ima puno Obradovića, Stefanovića,Miloševića,Petrovića...sve čista KROmanjonska prezimena :-)))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *