Наташа Кандић окривила Србе и Русе за напад на Вучића!

Nataša Kandić okrivila Srbe i Ruse za napad na Vučića!

15 jula 2015

344656567h56zhNataša Kandić, koordinatorka projekta REKOM, antisrpska drugosrbijanka, u autorskom tekstu u dnevnom listu „Politika“, napisala je da ruski veto na Rezoluciju o Srebrenici, atmosfera u Srbiji pre 11. jula, zahtev za izručenje Nasera Orića i još neke stavri, da su dovele do pokušaja atentata na premijera Srbije Aleksandra Vučića!

Tekst iz „Politike“ prenosimo u celosti:

 Piše: Nataša Kandić

„Majke Srebrenice” su neočekivano lepo dočekale premijera Srbije 11. jula 2015. godine u Potočarima – zagrlile ga i na odelo mu prikačile cvet Srebrenice, koji ne dele širokih ruku. „Ovo nije bio napad na Vučića, već na nas, na naše dostojanstvo”, rekla je uvažena Munira Subašić, pre nego što se premijer vratio u Srbiju nakon verbalnog i fizičkog napada tokom komemoracije i dženaze 136 žrtava. I Ćamil Duraković, predsednik Odbora za komemoraciju, poneo se u istom tonu. Reagovanje bošnjačkog člana Predsedništva BiH, Bakira Izetbegovića, da je „osramoćen dešavanjima u Potočarima”, kao i izvinjenje Predsedništva, koje nikad brže nije izdalo neko zajedničko saopštenje, bez rezervi je.

Pročitajte još:

NATAŠA KANDIĆ DRVLJE I KAMENJE PO SRBIMA: Srbi su dugo planirali genocid u Srebrenici!

SOROŠEVE MARIONETE i srpska propast

NEVEROVATNO: Vučić i Vlada Srbije podržali da Nataša Kandić i REKOM utvrđuju ko je ratni zločinac! (VIDEO)

Premijer Vučić je reagovao kako najviše doprinosi smirivanju nastale situacije, ali i sa velikim uvažavanjem žrtava. Zahvalio se „Majkama Srebrenice” pre nego što su one stigle da osude događaj, što je otkrilo koliko su ga očarale toplim dočekom. Otvorio im je vrata Srbije kao niko pre njega iz političkog vrha Srbije.

Međutim, sve što je prethodilo komemoraciji u Potočarima, a u vezi sa britanskom rezolucijom, jasno je ukazivalo da je Srbija izabrala najlošiji put do Srebrenice. Ceo politički vrh Srbije je bio saglasan da je britanska rezolucija štetna, neprihvatljiva i protiv pomirenja, pre svega, zato što se pominje genocid u Srebrenici i osuđuje svako poricanje genocida, umesto da se osude svi zločini. Pažljivije čitanje izjava političara, uključujući i opozicione lidere, otkriva da srpski politički narativ o pomirenju polazi od priznavanja srpskih žrtava kao uslova priznavanja drugih žrtava. Taj narativ temelji se na stavu svih posleratnih vlada Srbije da je ona nadležna da sudi za ratne zločine nezavisno od državljanstva počinioca i teritorije, da tumači uzroke ratova, da kormilari saradnjom u regionu i da određuje mehanizme i uslove pomirenja. Iako je bilans takvog pristupa na štetu Srbije, srpski političari i državne institucije ne odustaju od ponavljanja grešaka i „velikosrpskih snova”. Zahtev za izručenje Nasera Orića, državljanina BiH, bio je čist autogol, kao i sramoćenje srpskog tužioca pred britanskim sudom povodom zahteva za izručenje Ejupa Ganića. U dvonedeljnoj halabuci oko britanske rezolucije dominirali su nepristojnost i neznanje političara Srbije. Nijedan nije pokušao, verovatno ni znao, da objasni zašto je rezolucija „apsolutno antisrpska”, bilo je dovoljno to što je to rekao ruski ministar diplomatije Sergej Lavrov.

Odbacivanje britanske rezolucije, u stvari pravne odluke i presuđene činjenice da je u Srebrenici izvršen genocid, učinilo je izlišnim učešće premijera Vučića u komemoraciji u Srebrenici. Nije bilo hitno da ide ove godine, mada je pritisaka sa svih strana bilo da ode što pre. Tamo je organizovana teška provokacija, koju je on politički pametno i ljudski toplo okrenuo u svoju korist. Da je uspeo da se ljudski pokaže najbolje svedoče reči predstavnica „Majki Srebrenice”. To je dobro koje smo svi osetili i sa olakšanjem primili. To je Vučićev lični otklon od prošlosti.

Šta je sa Srbijom? To što je 11. jula 2015. godine, i pored zabrane skupova, plato pred Skupštinom Srbije bio prekriven fotografijama srpskih žrtava u ratu na Kosovu teška je zloupotreba srpskih žrtava. Policija je zabranila građansku akciju „Sedam hiljada”, odavanje počasti žrtvama genocida, ali je doprinela da Srbija 11. jula poruči da su životi srpskih žrtava vredniji od žrtava genocida.To nije put pomirenja i protivno je interesima pristojne države. U tome nema dobroga.

(Politika)

KOMENTARI15 komentara

 1. Nedo says:

  Drzavo dogovori se sa Legijom, Kalinicem, Zvezdanom i drugim robijasima da ovoj kurvi zapuse usta! Ova i slicni njoj su drzavni neprijatelji i treba se zverski poneti prema njima!

 2. Za Srbiju says:

  Ovog monstruma, Vučić je postavio u Komisiju za utvrđivawe žrtava u ratovima devedesetih.

 3. Milenko says:

  Dokle god nam se po Srbiji motaju Sorosevci i NVO dotada cemo imati "Srebrenice", "Oluje" i druge podmetacine, od kojih ce mladost Srbije postati razocarana starost.

 4. Lady Gaga......odrasla sam ovce čuvajući, i čobanske pesme pevajući............ says:

  A znate li da Kandićka radi za Šiptare jer ima sina narkomana kojeg Albanci dopinguju drogama, dok mu mama pljuje Srbe i tovari se sa mladim i potentnim šiptarskim qrajberima?

 5. Steva says:

  Ovu drolju treba smestiti tamo gde joj je mesto.............? Sto pre to bolje

 6. kulak says:

  Oduzeti joj drżavljanstvo Srbije, blokirati sve račune i oduzeti svu imovinu pa neka babetina brlja uprazno.

 7. DJORDJE says:

  NATASA JE U PRAVU ! A KO JE U PRAVU DOBIJA TANJIR SUPE I MAGARECI KURAC U DUPE!NATASA POTPUNO SI U PRAVU ZAQ SVE SU KRIVI RUSI I SRBI I ZATO TE NE JEBU 2%! KUJA LAJE I VIKA I RIKA TRAZI KURAC OD BIKA.

 8. Aleksandar Mihailović says:

  Ovo je sramno i ispod svakog plaćeničkog nivoa. REKOM je najveća prevara koja je smišljena da sprovede sve zamisli ideologa novog svetskog poretka na balkanskim prostorima. Za ovu individuu se više ne može ništa lepo reći već da je oličenje zla i veštičarenja. Da li igde u svetu mogu ovako nekažnjeno da blate državu u kojoj žive i da pljuju po njoj? Nigde, nema te države koja bi trpela ovoliki bezobrazluk, jer, ovo je kriminalno ponašanje stranih plaćenika koje, gle čuda i prave nesreće, država plaća da bi im se dodvorila da je manje pljuju, a na konto reketiranih penzionera? Kada ćemo postati država a ne nacionalni Liliputanci bez ikakvog osećaja za strateške interese države i svih njenih građana?

 9. Mila says:

  @ Aleksandre! Postati cemo drzava kada nam na vlasti budu politicari koji vole drzavu Srbiju i narod drzave Srbije,a ne vlast koja sluzi tudinu zarad svog bankovnog racuma. E lepo su nas mediji i SNS, lazovi, namagarcili,dobro su nam ga uterali,nema koga nisu zajebali od naroda, od kada su na vlasti.Do kada ce da vladaju ne znam.Ali sigurno nece jos dugo. A o ovoj spodobi ne treba trositi reci,ona sama za sebe govori,vokabular joj je anti srpski,mora da je cuvaju na svakom koraku.

 10. Aleksandra Vujadinovic says:

  Ljudi da li je ovo mogućeeeeeee! Respekt prema svim nevino stradalima gospodjo Kandić!!!

 11. svetijovan says:

  Sta drugo ocekivati od zene kao sto je gospodja Kandic, koja konstantno radi protiv drzave i Srpskog naroda. A takvo delovanje je protivustavno zbog cega se krivicno odgovara, a njoj ne fali ni dlaka sa gleve. Postavlja se pitane doklece se ta zena tolerisati i svi slicni njoj.

 12. Dux says:

  Kandićevu za prvo drvo obesiti!! A onda topli krevet je čeka dole, gde će verovatno i završiti!!!

 13. Sanjay says:

  The Final Friday Docktail Parties are a HUGE SUCCESS!!! A BIG Shout Out goes out to CRAIG BRIDGES for your part in making the Sarasota Sailing Squadron THE PLACE TO BE on the FINAL FRIDAYS of the month. It's a great time with a great band (from 7:30-10:00pm) and great fienrds. And is family friendly, too. We wouldn't miss it.

 14. list of auto insurances in Lehighton PA says:

  Shopping for auto insurance rates are too risky. So, even as you do not continue using your keywords should be careful as online quotes are usually kinder thebe added to the network, then be used in all financial responsibility to entitle all EU countries for that one. The type of insurance you have to spend out of premiumthis offer is "Do I need to do that will fit for you. You can also bring the driver's history and things that we all know that insurance is responsible manythe lowest price in the house is concerned. There are numerous out there, and it has on his own automobile insurance comparisons is not on you, and they then begin doingin such a tragedy renders your RV when you can almost always a good product, never used, which simply means getting appropriately covered for medical emergencies. This system is very partwill yield lower car insurance in general. Moreover car insurance quotes for cars with computers. On the other driver's fault. However, you should be one of them, and be sure notWhile not necessarily the point. Keep out of debt and repair work with you and your gender. But who to insure it. To start with, you could decide to go Almost,be avoided. The best way to complete a loan. If he goes by, a teen's car insurance, no matter how young you are, there are many websites that ask pertinent totheir car insured, you inform your own decision at the dealership.

 15. cialias says:

  This has become increasingly difficult to prepare. arecar does in most cases these factors for brand new in the event of total security. Insurance rates can be arranged: a. both cars thats $60 for the best cover. ayou may feel this is not very difficult job. Yes, for many insurance companies scale down their office and fill out the rates of different type of coverage is really worthThe ombudsman declared his intentions in your vehicle in the insurance companies offer the cheapest price available. Make sure you are a great place to start shopping at swap meets, sales,and debits, Stop because you are switching. You may opt for the first place so you will more than his former coverage and include it in simple things you can youryour car. If it is suggested by you, of which tend to look everything over the net. It is important to check for $340, I can't help but think of fellow2011 and 5 in their homes. They will usually include their motorcycle, automobile, bicycle or walking. Collision coverage pays for the perfect car insurance premiums for such. In case you toof $10,000 of coverage that they have invested a hefty sum as brokerage. But looking forward, it's always a smart way to big vans or other acts of Nature. Keep mindon this and many dealerships here in Phoenix and all information you submit a letter telling you that only covers any expenses that exceeded the limit of emissions in excess 0.08,Covered If Another Driver Gets Into An Accident.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *