НАТАША КАНДИЋ ОПТУЖЕНА ЗА МОБИНГ – Огласили се запослени: Злоставља нас, малтретира и вређа

NATAŠA KANDIĆ OPTUŽENA ZA MOBING – Oglasili se zaposleni: Zlostavlja nas, maltretira i vređa

29 maja 2023

ZAPOSLENI u Fondu za humanitarno pravo optužili su Natašu Kandić za šikaniranje i mobing.

Sindikat radnika zaposlenih u Fondaciji „Fond za humanitarno pravo“ izdali su saopštenje sa, kako navode, željom da skrenu pažnju javnosti na nezakonite postupke osnivača FHP Nataše Kandić.U saopštenju se navodi da je dana 26. februara 2023. upravni odbor fondacije FHP jednoglasno usvojio izveštaj koji se isključivo tiče postupaka i uticaja Nataše Kandić na rad zaposlenih i opstruisanje projekata REKOM, čija koordinatorka je bila upravo Kandićeva.

Naime, u januaru predsednik UO FHP Lavor Rangelov je „uznemiren izveštajima o sve lošijem radnom ambijentu“ inicirao konsultacije sa osobljem, pozivajući zaposlene da dostave poverljive dopise o svim pitanjima od interesa za organizaciju.

U februaru su se 14 zaposlenih, što je 63,6 odsto ukupnog broja, i jedna bivša zaposlena pismeno izjasnili u vezi sa mobingom od strane Nataše Kandić.

Kako se navodi u saopštenju, UO je utvrdio da je Kandićeva loše postupala prema zaposlenima, u šta spadaju maltretiranje i upotreba uvredljivog jezika. Kandićevoj je ponuđen ugovor koji je isključuje sa upravljačke funkcije zbog mobinga zaposlenih, što je ona odbila.

Tokom marta, aprila i maja, Kandićeva je na različite načine nastojala da ugrozi rad FHP i UO, sa ciljem da povrati kontrolu nad organizacijom, navodi se u saopštenju sindikata.

Takođe, oni su saopštili da se Kandićeva fizički vratila u prostorije ove organizacije 15. maja, a od tog dana do danas je osmoro zaposlenih podnelo zahteve za zaštitu od zlostavljanja na radu.

(Novosti)

KOMENTARI9 komentara

 1. Velika Metla says:

  I treba da vas i zlostavlja, i maltretira, i bije, i kinji, i pljuje, i siluje, i šamara........, treba sve da vam radi, jer vi za bolje niste, jer nemate ni trunku dostojanstva. Ja ne bih radio sa njom pa da hleba ne bih imao za jesti. Radije bih prosio nego radio sa njom.

 2. Višestruke mogućnosti iskliznuća u ovoj pravnoj oblasti says:

  Treba da provere kod koje to sudinice će ih predmet "zapasti "kada i ako do suđenja i dođe. Sa jednom vrlo zanimljivom a koja se je verovatrno i sama uplašila od toga kako je vodila i zakljućila predmet na štetu tužioca protiv privrednog pokazalo se da ista da ima takvu komunikacionu usmenu reakciju uz kolutanja očima da joj se uopšte na uobičajen način nije moglo ni prići neposredno posle zavrženog ročišta. Naime radi pružanja dokaza o uplati takse za raspravni zapisnik koji se uobičajeno preuzima po zakljućenju rošišta tužolac prilazo postupajućoj sudiji lpka je dužna da izda raspravni zapisnik.Njeno uošljivo ali za sudiju čudno pitanje zašto stranka ponovo ulazi iako je pre toga tražila dokaz o uplati takse za takav zapisnik uz prevrtanje očiju i traženje da joj se " ne prilazi "iako mora da izda kopiju raspravnog zapisnika dovoljno je signaliziralo o unutraćnjem konfliktu savesti koji ju je obuzeo. Još je čudnije bilo obrazloženje presude : "Sud je poklonio veru navodima poslodavca da direktor nije mobirao tužioca " Vešto je i pored niza dokaza u vidu pisanih isprva iste potpuno ignorisala navodeći kao odlučujući dokaz izjavu direktora tranzicione firme da " mobinga nije bilo ", To joj je omogućila i zloupotreba specifičnih pravila o tzv, obrnutom teretu dokazivanja prema kome tuženi dokazuje da mobinga nema . Pa pošto je to tako u odnose u privredno društvu pa ni povodom pojedinalnih spornih pravnih stvari i predmeta sud " nije vlastan da se meša "jer je reč o autonomiji privrednog subjekta u kome sud ne može da bude arbitar" .Neverovatno ali istinito. A šta ako su unuzar te i takve autonomije pruženi dokazi o protivpravnim pisanim radnjama tuženog za koje bi se mogli zainteresovati i drugi orbani ?Ništa takvo nije ni bitno samo da se posao takvog suđenja uavrši što pre što lakše i što bezbolnije. Naravno uopšte ne mora uvek da bude tako jer nisu svi ljudi nesavesni pa čak ni kao tužioci zaista mobirani Mobiranje je imanentan deo kapitakističkog posebno tranzicionog uređenja i procesa. Iza taakvog suđenja može proteći i mnogo vremena kao u ovom slučaju ali da se nešto "muljalo jasno je bilo i postupajućem sudiji jer to sbojim ukupnim utiskomn i ponašanjem nije mogla da sakrije . Baravnoi moguće je da je ta oblast za nju bila nova pa se je u hodu "uvežbavala " . Neman nikakvu vezu sa predmetnim slučajem ali imam zadivljujuže davno islustvo na temu " tranziciono zlostavljanja" sa presudom zasnovanom " samo na reči odgovornog lica da " nobinga nije bilo " uz ognorisanje svih pa i pisanih dokaza " koji nisu stvar suda nego autonomnog poslovanja ( privrednof društva ) - preduzeća "

 3. Višestruke mogućnosti iskliznuća u ovoj pravnoj oblasti says:

  Izvinite za čitav niz nenamernih grešaka pri pisanju ovog komentara uzrokovanih i lošijim padom svetla .

 4. Hector says:

  Nevolje u raju. NVO parazitskom, a ima li drugačijih. Nekada se to zvalo strana obaveštajna agentura i bilo predmet rada KOS-a, a uhvaćeni robijali dugo ili bili razmenjivani bez publiciteta. Danas su to svete krave sa direktnim uticajem na vlast banana država poput naše. Ovo više nisu pripadnici strane obaveštajne agenture, nisu školovani obaveštajci. Ovo su salonski dembelani, legalizovani i iznad zakona tutori u funkciji stranih sila, u državi Srbiji koja je izgubila nezavisnost. Ovakve interne svađe neka rešavaju u stranoj ambasadi kojoj polažu račun za svoj tzv. rad. Ili, kako je već (van)institucionalno hijerarhijski organizovana Soroševa nadnacionalna mreža uticaja.

 5. Petrovgrad says:

  Nataša Kandić je mala beba u odnosu kakav je bio njen otac. To je bila zver, koja je streljala Srbe posle rata u Arandjelovcu kao prekaljeni partizanski komandant. Geni si geni.

 6. Petrovgrad says:

  Soroševci su svi iz boljsevickog gnezda ispiljeni napisao je dr Darko Trifunović na svom Fejsbuk profilu. 1. Nataša Kandić, ćerka majora Ozne Pavla Kandića koji je naredio streljanje Srba u Topoli 1944, potonji general JNA.

 7. Gagi says:

  Ta spodoba nam otvoreno i javno pokazuje da Srbi vise nemaju svoju drzavu. Sta tu nije jasno?

  • milorad5 says:

   nije mi jasno što još nisu presudili..ovako ozbiljni prekršioci zakona su opasan primer odsustva prava,demokratije i države uopšte..nije ona jedina "od ranije poznata policiji" ali njen slučaj je naročito odvratan jer ZARADUJE kršeći zakone i samu državnost ove naše države i pri tome se busa da je ona za red i zakon,transparentnost,slobodu i demokratiju..to je naročito ogavno kod ove očigledno delimično poremećene osobe sa šizofrenim sindromom podeljene lilnosti..nešto kao dr.Džekil i mr.Hajd.Ili je možda ozbiljan profesionalni dobro plaćen bukač, prevarant i lažov ako već ne veruje u ono što galami.Mada, mislim da je pomalo od oboje...mislim da ustvari palata pravde i nije prava institucija za ovakve "javne",za nju je ipak bolje i humanije obezbediti psihijatrijsku pomoć uz IZOLACIJU jer se dotična osoba više puta pokazala kao jako agresivni i potencijalno opasan pacijent---Pratim njene "angažmane " ne preterano dosledno i pamtm njene izjave i stvari za koje se "zauzimala" javno politički i kao slobodan gradjanin..jedina stvar koja je dosledna kod nje u celoj njenoj humanitarno...političko...pravno..demokratskoj "borbi" je jedino očigledna,potuljena,sumanuta,ničim BITNIM izazvana,loše prikrivena mržnja prema okruženju u kome bitiše,operiše,u našem društvu u kome se predstavlja kao uzoran gradjanin..bukvalno ponašanje zlog parazita koji uživa da glodje domaćina nesmetano..dok nisu izmislili antibiootike..mislim da je ta antibijotička terapija neophodna za poremećen bratiju i njoj sličnima koji su tu medju nama i uživaj u da nas sa ledja podmuklo sapliću i uništavaju nam svaki napredak kad god mogu...vrlo tužna i bedna osoba..dno dna moralno i etički i što da ne psihijatrijski svakako..potrebna je ozbiljna studija i posmatranje ovakvih spodoba da bi se shvatilo šta ih je tako ubilo u pojam i pretvorilo u bolesne predatore pune mržnje i zlobe...možda je to ipak titoizam u svom dekadentnom gotovo može se reći vampirskom izdanju..jer titoisti NIKAD nisu bili komunisti--ustaše,domobrani slovenačka garda balsiti i handžar muslije ..to su jedini pravi titoisti ikada bili...komunisti pravi komunisti nisu šljivili tita nit su se kleli u njega ali kandićka je titova pionirka iz titoističke porodice domaćih kasapina pa nije ni čudo da je dete bolesno od malih nogu.Teško je živeti u takvoj laži,karijerističkoj paranoji,i mraku zločina koji je nad porodicom od njenog prvog dana postojanja..zato negacija SVEGA i mržnja koja je mogla da bude autodestruktivna pa bi se možda odavno obesila na radost svih koji je nikada ne bi upoznali ali na žalost to se okrenulo ka spolja i ka svima..bolest je to koju samo zatvor ili ludačka košulja mogu da sankcionišu prihvatljivo za ostatak društva u celini...koji horror jbte od lika...mrak,gotovo da mi je je žao nje..ova je sagorela u sopstvenoj mržnji nepotrebnoj i praznoj..čisto zlo,radi zla u nekoj "odbrani" nje same...bratekakvi ludaci nama šetaju ulicam i po hodnicima vlasti,medija i politike dobro smo još živi...

 8. Višestruke mogućnosti iskliznuća u ovoj pravnoj oblasti says:

  Stvarno - šta to oni traže kod nje.? Novac ? Idejnost ? Viziju ? Misiju? Čude se svemu -ali zašto ? Kad god je vidim prođem -samo se mimoiđemo . Šta bih drugo kao pojedinac koji nastoji da misli svojom glavom mogao da uradim sa sobom i sa bjom u vezi sa njenim delovanjem ?Baš ništa . Mora da joj nešto baš i ne ide "po planu i prgoramu " Zlostavljanje je znak slabosti a rad za zlostavljača je znak još veće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *