НАТАША КАНДИЋ: Србија је геноцидна држава и тачка!

NATAŠA KANDIĆ: Srbija je genocidna država i tačka!

4 jula 2019

Kako je moguće da država koja je, tokom NATO bombardovanja, počinila ratni zločin nad 6.500 kosovskih Albanaca, uzima sebi za pravo da odlučuje o nečemu na teritoriji na kojoj je za tako kratko vrijeme učinila takve stvari.

Ovo pitanje postavila je Nataša Kandić, osnivačica Fonda za humanitarno pravo, na tribini “Pomirenje, suočavanje s prošlošću i region – gde smo i kuda idemo?“, u organizaciji beogradskog forumZFD-a, piše list Danas.Pored nje, na konferenciji su učestvovali ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif i nekadašnji glavni tužilac Srbije za ratne zločine Vladimir Vukčević. Konferenciju je vodila novinarka lista Danas Jelena Diković.

Diković je na početku konferencije postavila pitanje i učesnicima, konstatujući aktuelnu situaciju u Srbiji u nekoliko suštinskih rečenica, da od 2014. nije podignuta nijedna optužnica za ratne zločine na Kosovu, da državni zvaničnici i članovi Vlade negiraju genocid u Srebrenici i promovišu osuđene ratne zločince, kao i da se uživo u program televizije sa nacionalnom frenkvencijom uključuje osuđeni počinilac srebreničkog masakra Ratko Mladić.

Britanski ambasador je istakao političku štetnost poricanja i negiranja odgovornosti za počinjene ratne zločine, navodeći da se sa zabrinutošću prati zaustavljanje tranzicione pravde koja je suštinski uzrok regionalne nestabilnosti. On je naveo da je Haški tribunal završio svoju ulogu, ali da je neophodno da svi ratni zločinci budu kažnjeni, odnosno da svaka država regiona treba da se suoči sa sopstvenom odgovornošću koju je stekla tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije.

Osvrćući se na 2003. godinu, kada je počelo sa radom Tužilaštvo za ratne zločine, Nataša Kandić je konstatovala da je aktuelna situacija teško razumljiva, jer je početak procesa utvrđivanja odgovornosti za zločine bio iznenađujuće dobar.

To je bilo, istakla je Kandić, možda previše dobro za sam početak. Toliko ima podataka, građe, krivičnih prijava, predmeta prebačenih iz Haga, a Srbija je, rekla je Kandić, sve dalje od vladavine prava.Kao posebnu opasnost za dalji pad i ovako lošeg stanja u toj oblasti, osnivačica FHP-a i koordinatorka REKOM-a istakla je činjenicu da je glavna tužiteljka za ratne zločine Snežana Stanojković u svom programu, na osnovu kojeg je izabrana na tu funkciju, navela da bi trebalo uvesti praksu suđenja u odsustvu.

Vukčević se nadovezao na ovu tvrdnju konstatujući da u vrijeme njegovog mandata takva praksa nije postojala, i pohvalio se pokretanjem dva velika procesa – suđenje za genocid u Srebrenici i zločin u Štrpcima. Promjenu političke klime, nakon, takođe, dobro ocijenjenog početka, Vukčević je ilustrovao zaustavljanjem suđenja za zločin u Ovčari.

Denis Kif je ponovio da zemlje regiona nisu dovoljno učinile u napredovanju u procesuiranju ratnih zločina, ističući da je neobično da su se sve zemlje složile oko broja žrtava, a da postoji konstantan otpor da se odgovorni za te žrtve i kazne.

Osnivačica FHP-a je napmenula da i pored konstatnog negiranja srebreničkog genocida od strane najviših državnih predstavnika, među kojima je navela i nekadašnjeg predsjednika Srbije, Borisa Tadića, država ipak priznaje genocid, s obzirom na to da je Haškom tribunalu isporučila upravo osumnjičene za genocid.Denis Kif je na pitanje Jelene Diković o tome šta misli o prekrajanju granica kao ishodištu kosovskog dijaloga, uz nelagodu rekao da ne bi o tome da govori, ali je dodao da ne misli da je taj proces lak, da su preostala teška pitanja da se riješe, kao i da Velika Britanija podržava ulogu EU u razgovorima Srbije i Kosova.

Ovđe se smatra da su svi Albanci teroristi, konstatovala je potom Nataša Kandić, ukazujući na suđenja kosovskim Alabancima, koja se odvijaju u Nišu, protiv kojih niko nema ništa. Govoreći o osnivanju vojske Kosova, Kandić je istakla paradoks da se u Srbiji to osuđuje, iako bi, kako je rekla, profesionalna vojska, bila garant bezbjednosti ne samo Srba na Kosovu, već i svih ostalih.

Kandić je ukazala na pogrešnu interpretaciju nasilja na Kosovu 2004. godine, 17. marta, rekavši da jeste tada ubijen određeni broj Srba, ali isto tako je ubijebn i određeni broj Albanaca. Potom je istakla podatak da na Kosovu živi 100.000 Srba koji nisu prognani.

KOMENTARI48 komentara

 1. deda mraz says:

  Ove oficiruse tj. deca komunistickih generala i sljame zaboravljaju jednu stvar a to je da komunisticki sljam jos uvek vlada Srbijom i sve sto se dogodilo od 1941 god. je u reziji komunistickog sljama i kompletan raspad jugoslavije su oni vodili u saradnji sa njihovim gazdama sa zapada koji su ih zvanicno priznali 1943 god. i jos uvek preko njih unistavaju Srbe i Srbiju.A ova nakaza je jedna od njih tj. ostatak tog komunistickog sljama koji nas jos uvek unistava.

  • Ivke says:

   1. Nataša Kandić, ćerka majora Ozne Pavla Kandića koji je naredio streljanje Srba u Topoli 1944, potonji general JNA. 2. Sonja Liht, ćerka komunističkog generala. 3. Jelena Milić, unuka partizanskog pukovnika. 4. Vesna Pešić, ćerka partizana i potonjeg funkcionera. 5. Sonja Biserko, ćerka partizana, potonjeg pukovnika Udbe, 6. Latinka Perović, istoričar koju je stvorila udba. 7. Borka Pavićević, ćerka komunističkog generala. 8. Staša Zajović-žene u crnom, ćerka Jole Zajovića iz Kotora, partizana koji je 1944 streljao Beograđane prilikom „oslobođenja“, 9. Olivera Kovačević, ćerka komunističkog generala. 10. Maja Žeželj, ćerka komunističkog generala… Izd, itd.. I svi su u Srbiju došli iz ličkih, bosanskih ili crnogorskih vukojebina kao „oslobodioci“

   • Zoja says:

    Velika istina!

   • rale says:

    A,Što ih u Sibir ne protterajju

    • Jovan says:

     Sibirske sume gore

   • nurnberg says:

    tacno, i jos bi se mogao spisak prosiriti, recimo partizanskim banditom purisom djordjevic i reci nesto o masovnim grobnicama za njim ostalim, a on mirno zivi od nasih para. nisam od onih sto kad dobije samar okrece i drugo lice, vec treba ruku odseci da to vise nikad ne pokusa uciniti a ni drugi.

   • Milan says:

    Sa tim okorelim neprijateljima protiv Srba i svega što je srpsko,gadi mi se njihova imena pominjati,pa,zaboga,zna se kako se obračunava.Zašto naše službe spavaju? Očigledno da su u sve naše društvene pore ugrađeni ljudi iz stranih obaveštajnih službi i oni vuku glavne poteze. Prekinimo jednom samo pričati,konstatovati i opisivati stvari i događaje,treba ćutati i utišati ih za sva vremena da nikad više ne progovore. Svaki dan iz sata u sat naši mediji,TV i radio samo ponavljaju i kukumaču šta ovi neprijatelji nama rade,a posebno jutarnji analitičari na raznim TV.Nesvesno tim ljudskim izrodima i avetima dižemo neviđeni rejting!

   • Pravda says:

    Ne branim ove kurvestine jer su mjesavina vas poturica i pokleklih Srba iz oblasti koje su navedene a gdje zive nsjcistiji Srbi. Tamo nikad turcin nije legau sa mladom a kod tebe ivke?

    • Suzuki Vitara says:

     Pravedno je reci da su vas karali svi i avari i germani i talijani i Srbi, tako da ni sami ne znate sta ste, usraso.

  • Za Srbiju says:

   Ti Brozovi srbomrzci vladaju Srbijom. To je naša "duboka država". Oni drže medije, obrazovanje i univerzitete, SANU, sve institute i nevladin sektor, kulturu, kao i dobar deo vlasti. Vode mrežni rat protiv nas i prave novu antisrbsku državu, jer svoju antisrbsku državu, zvanu Jugoslavija, više nemaju. A šta će da bude sa nama? Otvoriće nove "gole otoke", logore i zatvore, da nas potamanae, kao što je to radio Broz. Jedan je lepo napisao u komentarima: preživeli smo njihove roditelje, ali njih nećemo. Zato treba protestovati na svaku ovakvu izjavu, na svaku antisrbsku seriju na tv, na svaku laž, na udžbenike za decu, na otimačinu dece i beba, na rasturanje porodica, na sudske presude i na svako njihovo delovanje.

  • Dobi says:

   Sto se cudite, ova baba je placena da pljuje po srbima, ona za to dobija velike pare, problem je sto takva osoba mora da bude stoka i najveci sljam da bi pristala na tako sto,covek sa jakim karakterom i moralom, ostvarena licnost, nikad ne bi pristao na takvo onanisanje, ona samo onanise i pusi kaubojske i Eu-ske organe trecerazrednih politicara, vidite da su joj se usta racepila od pusenja a ruke iskrivile od drkanja, sta ce jadna prostitutka, mora od necega da se zivi.

 2. Jedan tamo, ne znaš ga ti says:

  Zašto joj neko već jednom ne oduzme državljanstvo i ne protera ovu SKOTINU !?

  • Evroslav says:

   Hm, mislim da ona nema državljanstvo države Srbije. Zato ona kao i njoj slični naglašavaju da su Građani ali Republike Srbije. To je velika razlika...

 3. deda mraz says:

  Kcerka majora Ozne Pavla Kandica koji je masovno streljao Srbe po Topoli samo zato sto su Srbi sada pljuje po Srbima i slobodno seta Beogradom.

 4. Slobodanka says:

  Dosledno porodičnoj tradiciji Kandićka da li će da nas postrelja? "Nataša Kandić je ćerka majora Ozne Pavla Kandića koji je naredio streljanje Srba u Topoli 1944, potonji general JNA." Kako je svemoćni atlantistički i kapitalistički Zapad veran baš Brozovim avnojevskim komunističkim granicama? Kako su baš komunistički kadrovi dali potomke za atlantističke kadrove u Srbiji? Šta im je zajedničko? Srbomržnja! ...

 5. Slobodanka says:

  "Vođstvo jugoslovenske komunističke stranke svesno svoje uloge, priznaje da do komuniziranja Balkanskog poluostrva ne može doći dok se ne slomi kičma srpstva i pravoslavlja, jer je poznato da su to dva faktora koja su omela prodiranje Osmanlija na zapad i Austrije na Istok, sporazumni su da uništavanjem svega što je srpsko i pravoslavno utire se teren za komuniziranje Jugoslavije i Balkanskog poluostrava." Ovo je iz Sporazuma izmedju jugoslovenskih komunista i ustaša Budak-Pijade. ... Za današnje potrebe može se prepraviti ovako : "Vođstvo većine NVO u Srbiji u savezu sa tkzv. vladajućom elitom svesno svoje uloge, priznaje da do atlantiziranja celog Balkanskog poluostrva ne može doći dok se ne slomi kičma srpstva i pravoslavlja, jer je iz starije istorije poznato ... , te sporazumni su sa SAD, NATO i EU da uništavanjem svega što je srpsko i pravoslavno utire se teren za potpuno atlantiziranje prostora bivše Jugoslavije i celog Balkanskog poluostrava." Pogledajte šta trenutno radi bivši komunista Milo a prvi slugan Zapada u Crnoj Gori, - uveo je Crnu Goru u NATO bez referenduma gradjana, i konstantno se bavi srbomržnjom, juriša na Srbe i na Srpsku pravoslavnu crkvu.

 6. rajko says:

  Kad ona nešto kaže onda se tome veruje. Kao svim onim hrpama smeća koje je poslala haškom tribunalu kao dokaze naše krivice a koje su masivno odbacivane, gotovo bez čitanja i pregledanja. Žena se davi u mržnji. Ali što mrzi, to je njen problem, nego što lažeeee. Čim zine nešto je smastila. Isto kao murat. Kao brat i sestra su.

 7. HM says:

  Ma ovo ne treba ni čitati, ja rijetko i čitam novine, ovo više nijesu vijesti, uopšte govorim za sve novine, svašta se izbacuje. Nisam sve pročitao ali neka nam je bog u pomoć kod ovolike nepravde! Ogromno je pitanje samo da li je prije svega i ova cifra tačna od 6.5, drugo i naši su naravno ginuli a koliko niko tačno ne zna, ne zna se čak ni koliko je ovih stranih N. aviona uništen, krije se po Makedoniji, ali ključno ljudi oni su ratovali oni su htjeli odvajanje, tj. stvaranje njihovog nečeg.., zatim koliko nas se vodi kao nestalo, znači i ti ljudi 99% nijesu živi a oko 50000 ih je, pa jel s našim organima trgovano od strane istih šiptara. Pa jel treba da te neko ubija i ti još da se ne braniš i opet bi bio kriv Nataši i evropi, e pa tragi moji, ništa nije gora bila Hitlerova Njemačka, došla voda do poda, ovo ti im je najvjerovatnije 4 Rajh sa Natašom na ..

 8. Ivke says:

  Odzmite joj drzavljanstvo

 9. Kulak says:

  Njen ćaća je izvršio genocid nad Srbima. Ratni zločinac.

 10. Djoka Brica says:

  Hapsite vec jednom tu budaletinu radi izdajnistvo i vredjanje svete nam Srbije!

 11. Misaoni says:

  Zamolio bih urednike ovog portala da bilo kakve komentare ovih govana ne objavljuju,verujte mi da internet dobija i trecu dimenziju jer se oseca smrad.Hvala unapred

 12. vuk says:

  kako ta zena iskreno mrzi srbe ja joj se divim

 13. Zoran says:

  Dobro je da Japanci, Hrvati i Nemci nisu.:)

 14. Rale says:

  A ima li neko sa gramom mozga i dostojanstva i patriotizma u državim službama pa da tim NVO vešticama oduzme državljanstvo i protera ih iz Srbije???

  • Sloba says:

   Nema.

  • Sloba says:

   Nema.

 15. Orthodox says:

  ...treba je hapsiti i oduzeti srbsko državljanstvo, proterati u Albaniju ili Hrvatsku - te države nisu genocidne... možda joj ponude državljastvo za vređanje srbskog naroda i Srbske države...

 16. Savetodavac says:

  Jedina svrha ove spodobe je za edukaciju mladih. Na njenom primeru se može videti kako izgleda kada se na vreću govana navuče kostim sa ljudskim likom. Deco, gledajte i učite...

 17. test01 says:

  Dovoljno mi je da procitam naslov i sve mi je jasno - drzava koja ovako nesto dozvoljava nije drzava! Ovakve spodobe ne mogu da postoje u drugim drzavama, direktno je placena od strane zapadnih NVO da pljuje po Srbiji i Srpskoj naciji. Zasto mediji prenose ove splacine - le li moraju??

 18. zora says:

  Nista nije besplatno pa tako ni njena izjava.Da ovako pljuje po svojoj drzavi a zna da nije istina,trba imati stociju hrabrost.Imas li ti zeni decu?Da li mislis da se ponose tobom kao majkom?Ja bi te strpala u prvi avion pa via Pristina.Tesko mi je videti tvoju odvratnu facu.Mozda i za ovo vazi psi laju vetar nosi.

 19. eumestik says:

  Nije mi jasno, kako sme da izadje na ulicu, zar se ne plaši da bi neko mogao da uzme kamen i da joj rascopa glavu ili da je gurne pod tramvaj broja 2???

 20. Protiv budala says:

  Ona nema veze sa komunističkim nazorima, bez obzira što joj je otac bio oznovac.Nije ona mogla da bira roditelje.To što je ona đubre nema veze sa komunistima, niti sa socijalizmom.Stvar je samo ko želi s kim da se obračunava.Vidim da i kompletnu vlast nam vezuju sa komunistima i da su kao njihovi potomci, što apsolutno nema veze.Stvar je jasna:vlast nam je četnička, uz ponekog ustaškog potomka i njene grehe ne treba tovariti nekom drugom.Ali i za njih bi se moglo reći da ko je đubre, đubre je bez obzira na poreklo.Nije neko đubre što mu je deda bio ustaški satnik, već što se ono rodilo sa takvim predispozicijama, a uz nakaradnu socijalizaciju, gde najviše on učestvuje, postaje vitoper, nastran, devijantan, budala, jednom rečju, đubre. Ne bi Kandićka mogla da rovaripo Srbiji da joj ovi četnici(bili u četnicima, nosili četničke uniforme, borili se po četničkim principima, time se ponosili i tako se deklarisali) ne dozvoljavaju.

  • Suzuki Vitara says:

   Mozda si ti protiv budala, ali prema onome sto pises, ispada da si protiv samog sebe, usraso.

 21. petrovgrad says:

  Kud će veća kazna za ovakve osobe nego ih ostaviti da žive u Srbiji. Mrzi državu Srbiju a živi u njoj. Nesrećna legne uveče, što je dan provela u Srbiji i ustane izjutra još nesrećnija što se probudila u Srbiji. Ja sam srećan što živim u Srbiji, najlepšoj zemqi na svetu, a oni neka se pate. Baš mi je drago što se pate a nemaju kuda. Jer da ima bolje mesto, odavno bi otišla.Sama sebe demantuje. Da je Srbija tako loša, odavno bi otišla iz nje. Što ne ide da živi u Albaniju ili što se ne preseli u Đakovicu. Ovako uživa u blagodeti i bogstvu na Dedinju, što je njen ćaća krvavo stekao.

 22. goran says:

  Ova žena mi nije jasna, ako je Srbija kako ona kaže genocidna,a srbiju čine ljudi koji žive u njoj, a i ona živi u srbiji, onda je i ona genocidna tako da bi i njoj trebalo suditi ako znamo da nije prstom mrdnula da zaštiti šiptare.

 23. SasaS says:

  Da li je ovaj mutant preziveo Jasenovac ili Gradisku,ili mozda Jastrebarsko..tamo je bio konc logor za decu jedinstven u svetu.....pa je nesto pobrkala u glavi...

 24. milorad2 says:

  nisam ni hteo da čitam šta je stoka izjavila nemam snage više da ih slušam ,ali ako joj babina sudbina nje bila upozorenje onda je ovo idealna prilika a počen da štedi pare, trebaće joj.

 25. persida says:

  Ako ne voli Srbiju, zasto zivi medju Srbima??? Cetiri miliona Srba je otislo iz Srbije, a ONA OSTALA. Idi babo, pogledaj se u ogledalo, ono vapi da se sretne sa tobom.

 26. Beli Orao says:

  Ne brinite , zloba je ždere a starosne ćelije razređuju, mogu ameri ,šupci , da guraju u nju para koliko hoće , ne vrijedi stara klaštura je prolotarala , raspada se , obnevidela , ogluvila a pao čina je sve više umotava , vrijeme da đubra ode u đubra! Što mi krišćani volimo reći Zemlja Zemlji ali to ne važi za đubre!!!

 27. Protiv budala says:

  Baš bi bilo vreme da ovo đubre sklonite odavde, da nas ne iritirate.

  • Ivana says:

   Samo još jedan dokaz da Srbija nije država i da Srbi jedni nemaju svoju državu nego smo okupirani i pokoreni u koloniji koju vode strani plaćenici.

 28. Miroslav says:

  Švabe su pobile 6 miliona Jevreja i opet nisu genocidan narod a ova fukara bi da se Srbi obeleže kao genocidni samo zato što su branili svoja vekovna ognjišta.

 29. Maksa says:

  A da li je postavljeno pitanje Britanskom ambasadoru koji je tu sedeo sa njom, kako se oseca sobzirom na cinjenicu da je njegova zemlja pobila sigurno oko 50 miliona ljudi u svojoj istoriji po kolonijama.

 30. Yugoslav says:

  Da nacionalisti su nesbosobni da vide istinu i mogu da zive jedino u svojim lazima je davno poznata istina. Zene je samo rekla istinu , cinjenice, a nije nigdje rekla da je Srbija genocidna. To je u samo u naslovu koju su postavili oni koji uredjuju ove novine. Drugo oni koji zele da se stanje u Srbiji popravi,da se postuje istina, da se greske isparave i da se svi zlocini kazne i priznaju vise vole Srbiju od onih koji zele da im se Srbija kupa u lazima i samo vide greske drugih a nikad greske svojih specijalno kad se radi o zlocinima , kojih je objektivno bilo na svim stranama.

  • Suzuki Vitara says:

   Yugousraso, jesil se najeo Srpskog leba? Mozda je vreme da predjes na Srpske kobaje, goleme i tvrde. Mozes da ih vavoljis krezubim ustima, dok se ne zasitis, kenjac nezasiti komunousraski.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *