НАТО АДМИРАЛ О СТАЊУ РУСКЕ И УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ: „То ће бити велика разлика у наредним месецима“

NATO ADMIRAL O STANJU RUSKE I UKRAJINSKE VOJSKE: „To će biti velika razlika u narednim mesecima“

10 maja 2023

Predsedavajući Vojnog komiteta NATO Rob Bauer izjavio je danas da će rat u Ukrajini sve više postati bitka između velikog broja loše obučenih ruskih trupa sa zastarelom opremom i manjih ukrajinskih snaga koje imaju bolje zapadno naoružanje.

Bauer je naveo da Rusija sada raspoređuje značajan broj starih tenkova T-54, prenosi Rojters.– Međutim, problem je što još uvek imaju mnogo tenkova T-54. Ono što ćemo sada videti jeste da će se Rusi fokusirati, odnosno da će morati da se fokusiraju na kvantitet, veći broj vojnih obveznika. Istovremeno će mobilisati loše obučene vojnike sa zastarelom opremom – rekao je Bauer.

U međuvremenu, tvrdi on, Ukrajinci će se fokusirati na kvalitet, sa zapadnim sistemom naoružanja i zapadnom obukom vojnika.

– To će biti velika razlika u narednim mesecima – poručio je Bauer.

On je istakao da „nema sumnje da će NATO podržavati Ukrajinu koliko god bude bilo potrebno“.

(Tanjug)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Rista Bre says:

    Dva loša ubiše Miloša! Oduvek bilo. Ali... Ne koristi Rusija stare tenkove zato što nema novih, nego zato što ima previše starih tenkova koje treba nekako iskoristiti i tu se ne radi samo o tenkovima. Rusija takođe ima mnogobrojne ali stare avionske bombe razorne snage ali nisu imali elektronsko upravljanje i nisu bile precizne. Rusi su im dodali "drvena kolica" ispod tela i jedan programirani propeler koji tačno usmerava bombu gde treba. Naravno, ameri se smejali na ovu konstrukciju, ali kada su te bombe počele da padaju tačno na ciljeve, smeh preseo Ukrajincima. Kao i rat u Siriji i ovaj rat je doneo Rusima izuzetno mnogo koristi kroz razna testiranja svoga oružja, nakon kojih je oružje bilo maltene preko noći usavršeno i poboljšano. Rusija je toliko usavršila elektronsko ratovanje, da je to iznenadilo ceo svet, a pogotovo Amerikance. Ne govorim o NATOu, jer NATO je američka divizija kao i Blekvoter, samo što je NATO malo službeniji. Što se tiče mobilizacije, možda je i bude, ali ni ovi prethodno mobilisani vojnici NISU još uvek raspoređeni na frontove. Nekoliko desetina hiljada tih vojnika jeste poslato na front, ali ni oni ne ratuju, nego štite bokove Vagnera i pripremaju terene za postavljanje artiljerije širom celog fronta a posle toga sede nedeljama bez pokreta i čekaju da Ukrajinski vojnici budu uništeni artiljerijom, pa se onda malo pomaknu levo desno i opet isto. Rusija trenutno ima na frontu 250 hiljada vojnika i oko 300 hiljada u pozadini. Glavni posao radi artiljerija, avio bombe i bombe lansirane sa brodova. Neće biti nikakve razlike u korist Ukrajinaca, to je sigurno. Ne naležite svim polu deformisanim izjavama a pogotovo deformisanim tekstovima koje tzv. srpski mediji mogu da objave. Tanjug, dakle nije ni slučajno Tanjug, nije Srpski medij. Kako...pa eto tako. Nije nikad ni bio nije ni danas. Koliko se ja sećam to je titova skraćenica od "telegrafska agencija nove jugoslavije". Ako nisam u pravu, ispravite.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *