НАТО АЛИЈАНСА УДАРА НА ЦРВЕНУ ЛИНИЈУ РУСИЈЕ: Жесток одговор спреман

NATO ALIJANSA UDARA NA CRVENU LINIJU RUSIJE: Žestok odgovor spreman

20 jula 2018

Moskva ima na raspolaganju čitav niz mera kojima može da odgovori na eventualno dalje približavanje NATO-a ruskim granicama, ocenjuju analitičari povodom izjave predsednika Vladimira Putina da će Rusija srazmerno reagovati na takvu pretnju.Putin je na savetovanju sa ambasadorima i stalnim predstavnicima Rusije upozorio da oni koji nastoje da Ukrajinu i Gruziju uključe u sastav tog vojnog bloka treba da razmisle o posledicama. Slično upozorenje ranije je uputio i u razgovoru sa novinarom kanala „Foks njuz“, rekavši da bi se Rusija krajnje negativno odnosila prema širenju NATO-a na Gruziju i Ukrajinu. Ta tema je inače pominjana na nedavnom samitu NATO-a u Briselu.

Na pitanje kakav bi odgovor Rusija mogla da dâ u takvoj varijanti, vojni analitičar Viktor Baranec kaže za Sputnjik da je, na sve što se tiče Gruzije, Rusija već veoma ozbiljno odgovorila.

„U Abhaziji i Južnoj Osetiji razmeštene su dve baze, ako bude potrebe, mogu da budu postavljeni i operativno-taktički kompleksi poput ’Iskandera‘“, rekao je Baranec i dodao da bi onda držali na nišanu čitavu teritoriju i vojnu strukturu Gruzije.

Baranec ističe da će to svakako rešavati Generalštab.

Što se tiče Ukrajine, Baranec smatra da je Putinov predlog upućen Trampu da se na Donbasu održi referendum koji bi pokazao šta sam narod želi jednostavno genijalan.

„Znate, na teritoriji Donbasa živi milion ljudi. Mislim da će Tramp licemerno reći da je to unutrašnja stvar Ukrajine. Pa ipak, referendum bi predstavljao demokratsko rešenje sudbine naroda Donbasa. I nikakvi minski sporazumi tu više očigledno neće rešiti ovu situaciju, jer je sve to zašlo u ćorsokak. Trebalo bi, dakle, jednostavno primeniti opšteprihvaćen međunarodni instrument: referendum, kako bi se videlo sa kim i kako želi da živi sâm narod“, rekao je Baranec.

Zamenik predsednika komiteta Državne dume za odbranu Jurij Švitkin ocenjuje da NATO umesto da radi ruku pod ruku sa Rusijom, pravi opasne planove u regionu.

Smatra da bi trebalo ujediniti sve napore, učiniti sve kako bismo se zajedno globalno borili protiv terorizma i ekstremizma.

„NATO kao da se konstantno bori protiv vetrenjača i traži neprijatelja u Rusiji. Kao u izreci: ’bilo bi smešno da nije tužno‘… I opasno. NATO umesto da se ujedini sa Rusijom, čini sve da realizuje svoje destruktivne planove i to govori da nas Alijansa vidi kao neprijatelja i da neće uskoro biti konstruktivnog dijaloga“, rekao je Švitkin za Sputnjik.

On ukazuje da je NATO na prevaru došao do samih granica Rusije, a da pritom stalno vodi medijsku kampanju u kojoj govori o agresivnom ponašanju Rusije. Švitkin zaključuje da Rusija ne može biti tek nemi posmatrač, ali da nikako ne želi i neće inicirati trku u naoružanju.

„Pa ipak, određene korake će Rusija u ovom slučaju preduzeti“, kaže na kraju Švitkin.

KOMENTARI6 komentara

 1. Miraš says:

  Za razliku od ranije biće tek nekih formalnih razgovora na najvišem nivou, ali neće biti pravog kontruktivnog razgovora. Dakle na najvišem nivou Tramp će ispitivati i opipavati Putina šta Rusija želi i šta nikako ne dozvoljava, a onda će iz Crne kuće neko već izdati domaće zadatke (zadaću) kako da to što bolje miniraju. Hm, na kraju zvaće to URADAK. Uradak ne samo da će zasmrdeti, nego biće i drugih ozbiljnijih posledica. Štagod da smraderi urade zna se ko će na kraju povući vodu.

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Problem Amera je što niko ne sme da krene na Rusiju; '39-te su imali ludog Hitlera kojeg su podržali jer su znali za njegovu ambiciju da Nemačku učini ponovo jakom i ispravi pogreška i poniženje iz 1.sv.rata, i gurnuli su 3.rajh na Rusiju uz propagandu "Krenite,Rusija je slaba", kao i sad što mediji na Zapadu rade. Problem je što danas nema ko da poveruje u tu propagandu laži i nema ko hrabrosti da krene na Rusiju,ne sme Nemačka, ne sme Turska, više i nema ko bi, ostalo su NATO patuljci. Taktika približavanja je način da zapale rat i kupe vreme kako bi smislili kako da ga zapale.

 3. PRVA LINIJA says:

  ,,NIJE PRAVEDNO DA JEDNA ZEMLJA RASPOLAZE TOLIKIM PRIRODNIM BOGATSTVOM, TO TREBA RASPODELITI NA COVECANSTVO I CEO SVET" AKO JE NEKO ZABORAVIO TO PONAVLJAJU MNOGI AMERICKI POLITICARI A VEROVATNO I OSTALI ZAPADNI SAVEZNICI... DA LI NEKO STVARNO OZBILJNO MISLI DA PUTIN I SAVET MUDRACA U KREMLJU TO NE VIDI I NE SHVATA ??? DA LI NEKO STVARNO OZBILJNO MISLI DA POSLE SVEDSKE, POLJSKE, NAPOLEONA, HITLERA RUSKI NAROD NEMA ZELJU I MOTIV DA SE BORI... DO ZADNJEG... NAROD KOJI JE U DRUGOM SVETSKOM RATU IMAO 25 DO 28 MILIONA ZRTAVA NECE PONOVO CEKATI PODMUKLI NAPAD SAVEZNIKA I STAVITI GLAVU NA PANJ... MISLIM... A REKAO BIH DA SAM I UBEDJEN... OCEKUJTE NEOCEKIVANO... NA CELU RUSIJE SEDI COVEK SKOLOVAN I SPECIJALIZOVAN ZA BORBU... ZATO JE I DOVEDEN... RECIMO... JEDAN MALI PREVENTIVNI RAKETNI UDAR... ZA POCETAK PO NATO BORANIJI... ZEMLJAMA KOJE SLUZE ZA SPRDNJÙ... CUVENIM RATNICKIM ZEMLJAMA I NARODIMA... DA BAS NJIMA... BIVSIM PRIJATELJIMA, CISTO DA POKAZU STA ZNACI IZDATI SAVEZNIKA, PRIJATELJA, KOMSIJU... MISLITE DA NIJE MOGUCE ??? I JA SAM MISLIO 1999 DA NIJE MOGUCE PA... AKO SE NEKO PLASI AMERIKE I NJIHOVE MOCI, MISLI DA JE TO NESTO NAJOPASNIJE S KIM MOZES DA SE ZAKACIS U DANASNJEM SVETU... DA POJASNIM... NAJAGRESIVNIJI, NAJRATOBORNIJI, ZLOCINACKI I NEVEROVTNO SUROV NAROD, SLOBODNO MOGU DA KAZEM U LJUDSKOJ ISTORIJI SU... NASA BRACA NEMCI... MI BAR TO DOBRO ZNAMO, CIVILNE ZRTVE DAN DANAS OPLAKUJEMO... E PA PITAJTE NJIH DAL BI OPET RATOVALI PROTIV RUSA... IKADA VISE... TO IM JE ZAPAMCENO U GENIMA, PRENOSI SE S KOLENA NA KOLENO, USLO U NARODNA PREDANJA... ZNACI DA SKRATIM... KAD IM PUKNE FILM, KAD KRENU DA SAMARAJU I TO S BOSU NOGU (KA BRUS LI) IMA NATO SAVEZNICI DA BEZE I DA PRESKACU SVE LINIJE... MEDJU NJIMA VEROVATNO I TU CRVENU... AMIN...

  • Velika Metla says:

   PL,to što bi zapadnjaci ravnomerno raspodelili ruska bogatstva na ceo svet vidimo kako su ga raspodelili u slučaju iračke,libijske,saudijske,kuvajtske nafte! Jedini cilj je,kao što i sam znaš,da naci-amerikanci preotmu ruske resurse,i da ga oni "raspodele"(čitaj PRODAJU)ostatku sveta! Tek tada smo nadrljali svi!

 4. Za Srbiju says:

  Samo da napomenem da sve ruske otadžbinske ratove dobiše Sibirci, koji znaju da su nepobedivi, a nisu dobili Moskovljani. Sibir je SRCE Rusije po svim pitanjima. Zbog toga je Sibir meta demona. Nije samo zbog prirodnih resursa.

 5. vanja says:

  Ne sme se predati kolevka ruskog pravoslavlja galicijskim unijatima. U slucaju da Ukrajina udje u Nato, prevaspitavanjem dece i misionarstvom ce ukro-unijati ce za dve tri generacije pretvoriti malu Rusiju u drugu Hrvatsku. Pamet u glavu Rusi i navalite sve do Lavova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *