НАТО алијанса умире, а ОВАЈ ЧОВЕК ће је сахранити!

NATO alijansa umire, a OVAJ ČOVEK će je sahraniti!

23 jula 2016

AFGHANISTAN/NATO umire, ali se rukovodstvo alijanske pravi da to ne vidi, piše američki časopis The National Interest.

Pokušaj vojnog puča u Turskoj je bio veliki šok za NATO. Moglo se dogoditi da jedna od članica alijanse postane zemlja sa vojnom diktaturom. Zato su SAD i ostale članice morale da daju podršku Erdoganu. Međutim, nakon puča ponašanje turskog predsednika ozbiljno dovodi u pitanje postojanje demokratije u Turskoj, čine cela alijansa dolazi u nezgodan položaj.

Istovremeno NATO ne zna šta da radi sa Rusijom. Istočnoevropske članice i saveznici smatraju da „demonstracija slabosti“  može da izazove „rusku agresiju“. Sa druge strane, velike zapadnoevropske zemlje, članice alijanske, traže da se NATO suzdrži od provokacija.

Međutim, najveća pretnja koja se nadvija pred NATO alijansom, prema tvrdnjama novinara The National Interest, nisu ni demokratija u Turskoj ni vojna predtnja iz Rusije, već američki predsednički izbori. Ako Donald Tramp uđe  u Belu Kuću , njegova administracija sprovešće velike refeorme koje će predstavljati „ekser  u kovčeg  NATO pakta, piše ovaj list.

(Pravda)

KOMENTARI5 komentara

 1. Kuruz strave says:

  to!

 2. Miodrag says:

  NATO,zapravo nema više funkciju odbrambene vojne alijanse,od vremena agresije na SRJ.To je zapravo početak njenog kraja i definitivno rzobličavnje njene lažne fizionomije.

 3. Mali says:

  Svet je jedno veliko pozoriste...Zar stvarno ne mislite da je to izrezirano da jedan predsednik D.Trump po svojoj licnoj volji moze da rasformira NATO.?? Kako sakriti sramotu slabosti NATOa?-Rasturio ga Trump,ali da je opstao,pobedio bi Rusiju i Kinu.Ovako nemamo vise NATO,pa nema ni bruke i sramote.Mudre glavice reziraju li reziraju..

 4. Aleksandar V. Pavlovic says:

  Nato ima funkciju SS. Pametnom dosta.

 5. flamantes says:

  I zasta milite da je Tramp toliko uman i moćan? Nema on veze nisučim, kao ni svi ostali predsjednici poslije Kenedija, oni su samo figure.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *