НАТО брод пресекао пут руској фрегати „Адмирал Макаров“ (ВИДЕО)

NATO brod presekao put ruskoj fregati „Admiral Makarov“ (VIDEO)

3 maja 2017

Izviđački brod Ratne mornarice Poljske presekao je kurs kretanja ruske fregate „Admiral Makarov“ izvodeći opasne manevre na samoj ivici onoga što je međunarodnim pravilima dozvoljeno.

Video incidenta objavila je televizija Zvezda.

Vojnik Ratne mornarice Rusije saopštio je da je udaljenost izviđačkog broda Poljske ratne mornarice od fregate Admiral Makarov“ iznosila oko 14 kilometara.

Fregata „Admiral Makarov“ je izvodila školska gađanja iz najnovijeg protivvazdušnog raketnog sistema Štilj, međutim zbog prisustva stranih brodova u sektoru gađanja ono je nekoliko puta bilo odlagano. Na kraju su brodovi Severnoatlantske alijanse poslušali upozorenja ruske vojske pa su probna gađanja nastavljena, piše portal Vzlяd.

Fregata „Admiral Makarov“ u završnoj fazi državnih testiranja na Baltičkom moru nedavno je pogodila realan vazdušni cilj sistemom Štilj, preneli su mediji.

(Ruska reč)

KOMENTARI4 komentara

 1. RHgnjoj says:

  Pa onda je ispravni naslov "Vezba ruske fregate oterala NATO brodove".

 2. goran says:

  Bolesni i jedni i drugi. Samo Srbija.

  • padre says:

   Da su svi osim srba bolestni, baš i nije dokazano!

 3. goran says:

  Padre, pogrešno si protumačio. Pa, ja u mnogim komentarima i kažem da su Srbi duboko bolesni. Ovo što sam napisao bi značilo: manimo se toga šta rade drugi, hajde da mi uradimo nešto poametno za sebe, a ne samo da očekujemo Putina ili Trampa da nam reše naše probleme. Govorim o duhovnoj i psihološkoj dimenziji, koja takođe postoji. Jasno je da smo vojno i ekonomski u svetu i da ne možemo biti nezavisni. Ali, ako nema duha, slobode, kreativnosti, sve će se svesti na gutanje dnavnih vesti, mahom bezvrednih. Dakle, okrenimo se sebi ne zato što smo "najbolji", nego zato što imamo mnogo toga da uradimo. Ne navijajmo da dođe do rata, imamo preča posla u našem dvorištu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *