НАТО ОПЕТ ПОТВРДИО: Срби су проблем!

NATO OPET POTVRDIO: Srbi su problem!

12 marta 2018

Šef medijske službe Odeljenja američke komande za Evropu major Huan Martinez rekao je za Tanjug da je zapovednik američke komande za Evropu i glavnokomandujući NATO snaga u Evropi general Kertis Skaparoti 8. marta pred američkim Senatom govorio o izazovima povezanim sa „lošim uticajem“ i „manipulacijom“ Rusije u Evropi, a „posebno u Srbiji i na Balkanu“.

– Njegove primedbe i komentari tokom izlaganja pred Vojnim komitetom američkog Senata fokusirali su se na važnost NATO saveza, izazove povezane sa ruskim malignim uticajem i naporima Rusije da utiče i manipuliše evropskim narodima, posebno u Srbiji i na Balkanu, kao i na opredeljenje Komande SAD za Evropu u borbi protiv terorizma, izjavio je Martinez.

Na pitanje Tanjuga upućeno sedištu NATO u Briselu da objasne stav generala Skaparotija koji je, prema pisanju nekih medija, identifikovao Srbiju i srpski naorod na Balkanu kao „najveći problem“, major američke vojske Huan Martinez kaže da je komanda oružanih snaga SAD za Evropu u potpunosti predana svojim evropskim partnerima i NATO saveznicima i da je transparenta u svom radu.

Martinez je srpskoj agenciji dostavio ceo transkript razgovora koji je general Kertis Skaparoti imao sa prestavnicima Odbora za oružane snage američkog Senata. U dokumentu se navodi da je general Skaparoti rekao da je zabrinut zbog budućeg mešanja Rusije na Balkanu.

„Oni su uključeni u gotovo sve aspekte Evrope, na jednan ili drugi način. Oblast za koju sam ja danas zabrinut jeste Balkan. To je područje koje smo kroz rad međunarodne zajednice i SAD uspeli da održimo stabilnim. Radili smo na demokratskim vladama i njihovom jačanju. Ali Rusija radi na Balkanu, a smatram da smo mi skinuli fokus sa tog regiona“, poručio je Skaparoti.

Skaparoti je pozvao na obnavaljanje fokusa na Balkan, nastavak reformi u oblasti bezbednosti i podizanje kapaciteta za angažovanje SAD i međunarodne zajednice na Balkanu.

„Da li možete biti konkretniji i reći nam nešto više o tome koje su to zemlje na Balkanu predmet vaše zabrinutosti zbog ruskog mešanja i uticaja?“, upitao je senator Tom Koton.

„Mislim posebno na Srbiju. Tu postoji veza…“

„Na Srbiju ili Republiku ..“, pitao je senator Tom Koton.

„Na Srbiju“, odgovorio je Skaparoti.

„Republika Srpska?“, ponovio je Koton.

„Rekao bih da se radi o Srbiji kao naciji, ali i o srpskom narodu na Balkanu. Postoji očigledna istorijska veza, osećanje pripadnosti. Između ostalog i zbog toga postoji i bolja mogućnost za ruski uticaj. Oni to koriste u smislu dezinformacija, uticaja na narode kao efekat narušavanja, u nekim slučajevima, recimo sa Srbijom, kada je Kosovo u pitanju ili sa trojnom vlašću u BiH. Zbog toga sam zabrinut, i video sam jačanje toga tokom godinu i po dana mog mandata“, zaključio je general Kertis Skaparoti.

KOMENTARI6 komentara

 1. Trifun says:

  Bwhaaaaa....NARKO NATO genocidne hijene su zabrinute!! Ako!! Bice jos vise nakon genocida i zlocina koje su pocinili. Rusija je pre samo nekoliko dana JASNO UPOZORILE TE KUKAVICE KOJE NAPADAJU U COPORU DALEKO SLABIJE OD SEBE, da NAPAD na njene saveznike ce smatrati napadom na Rusiju! DOBILI SMO NUKLEARNI KISBRAN BRACO! Pozivam Vladau da ubrza naoruzavanje sa s-300 i PVO, nebo Srbije mora biti zatvoreno za zapadne genocidne hijene jednom za sva vremena. Nema nazad.

 2. Rade says:

  Cist rasisticki stav, izopstavanje citavog naroda. Necuveno kao sto je necuvena tisina posle ovakvog stava sa nase strane. Inace se daju izjave najglupljim povodima.

  • Velika Metla says:

   Rade,pazi samo KO to kaže??? Najveći pljačkaši,bitange,i ljudski otpad najgore vrste,koji je toliko ljudi ppobio po svetu,i opljačkao,a samo iz razloga da bi imali oni dobar standard! Oni koji su nam najviše zla naneli kažu da smo mi problem?? Hahahahahaha.........,pa naravno da Srbi jesu problem,jer su vas uubijali,a i opet ćemo,i u to možete biti sigurni! Ne brine mene šta ko kaže već KO kaže!

  • Mićo says:

   Čitanje od strane Vlade Srbije znači da se slažu sa iznošenjem ne istine.

 3. Batina says:

  Taj skaparoti je djubre I necovjek I radi za djavola.

 4. Velika Metla says:

  Ova izjava,kao i prethodne po pitanju Srbije,dokazuje balijama,usRašama,šiptarima,šiptogorcima (dokazuje i to,da su Srbi JEDINI narod na Balkanu koji zna da ceni slobodu)KO su i KAKVI su ? A ko su i kavi su pokazivali su kad god je neko napadao na Balkan! Dođu Turci pomenuti spuste gaće na kolena,i okrenu leđa prema napadaču! Dođu Austro-Ugari oni opet isto! Dođu Nemci,oni opet isto! Evo,došli naci-čemerikanci oni opet isto! Rulja koja ne zna da ceni slobodu,i ne zaslužuje slobodu! Ništa meni ne smeta što su oni takvi,jadni,nego mi smeta kada oni počnu pametovati o slobodi i demokratiji,i napadati na Srbina zato što Srbin nije kao oni! Slobodarski srbski narod neće zločinačku tvorevinu "naci-nato-a"na svojoj teritoriji,u svojoj državi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *