НАТО доноси нову стратегију против РУСИЈЕ

NATO donosi novu strategiju protiv RUSIJE

25 maja 2019

NATO će doneti novu vojnu strategiju zbog „nuklearnih pretnji“ koje dolaze od Rusije, rekao je u intervjuu nemačkom „Welt am Sonntag“ generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

„Ove nedelje naši vojni eksperti su doneli odluku o (implementaciji) nove vojne strategije za Alijansu“, rekao je generalni sekretar NATO-a.Po njegovim rečima, razlog za takav korak je „nuklearna pretnja“ koja navodno dolazi od Rusije. Osim toga, Alijansa se suočila sa novim pretnjama na istoku i jugu, izjavio je Stoltenberg.

„Treba i dalje da budemo u potpunosti spremni za odbranu i obezbeđenje stabilnosti. To delimično zahteva nove vojne koncepcije“, dodao je on.

Ranije su predstavnici Alijanse više puta optuživali Moskvu da pravi planove za upotrebu nuklearnog oružja. Upravo u martu je komandant združenih snaga NATO-a u Evropi general Kertis Skaparoti izjavio da bi preventivni raketni napad omogućio Moskvi da postigne „brzu pobedu nad slabijim susedima“. U isto vreme nije naveo nikakve argumente kojima bi potkrepio svoje reči. U isto vreme SAD, koje su članice NATO-a, ne odbacuje ideju preventivnog napada.

Sa druge strane, Rusija je više puta naglašavala da razmatra upotrebu nuklearnog oružja samo kao sredstvo zaštite.

KOMENTARI7 komentara

 1. milorad2 says:

  NATO sprovodi stari plan vermahta u slučaju neuspeha blickriga 1942-1943 i produženig rata sa sovjetima.Plan "tvrdjave evropa" je pretpostavljao kontrolu donskog basena , kavkaskog basena i lenjingrada a na centralnom deli su se nadali moskvi ali ako ne onda linija staljingrad,voronješ tula novogord.Koliko vidim NATO je vrlo daleko od tih gradova a ni kavkaski region ne kontrolišu, jedini veliki uspeh im je formiranje ukrajinskog naci protektorata a i to je klimavo na duže vreme.Pokušaj ekonomskog iscrpljivanja rusije je posao od najmanje 30 god. i za razliku od sovjetskog saveza 1943 današnja rusija ima MNOGO nuklearnih bombi.Ova igra odredjenih krugova u USA i evropi će uskoro postati jako skupa i to ZA NJIH.

 2. mrzim sve hrvacko says:

  Ali to znači da im je stara strategija propala.

 3. Misaoni says:

  Mislim da treba amerika da se plasio od pola sveta,a ne samo od Rusije sobzirom koliko je zla nanela

 4. samostalan says:

  Ovi su prolupali nacisto. Nova strategija, a zlo isto.

 5. padre says:

  Ovi menjaju strategiju, ko ja gaće,kad su usrane!

 6. A akoM says:

  Europa nema sirovina(budućnosti)pa misli da je to najbolje riješiti osvajanjem Rusije!A ne vidi da je njen EU problem i rješenje Afrika!Kako po pitanju sirovina,tako i po pitanju desetaka miliona migranata koji će sve više nahrupljivati na njena vrata!I umjesto da se Europa bavi sobom i Afrikom,ona se bavi Euro-Azijom,tvrđim orahom,na kom je već lomila zube,i ništa nije shvatila!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *