NATO dostavio ukrajinskoj vojsci moćne raketne sisteme!

NATO dostavio ukrajinskoj vojsci moćne raketne sisteme!

10 septembra 2014

339636_NATO-Missile-SystemAgencija Novorosinform je objavila informaciju da su u Harkov na aerodrom sletela dva američka vojna trasportna aviona „Herkules“ i dostavili oružje za ukrajinsku armiju.

Dostavljeni su raketni sistemi RSZO LAROM i Teruel-3 velike razorne moći. Reč je o multiraketnim sistemima.

Oružje je transportovano u pravcu Starobeljska, navodi ova agencija.

Već nekoliko dana, od NATO Samita u Velsu, kruže informacije da će određene NATO zemlje dostaviti oružje Ukrajini, što je niz zemalja NATO članica demantovao.

Jurij Lucenko, savetnik ukrajinskog predsednika, na svom FB profilu je objavio i listu zemalja koje će dostaviti oružje, ali su neke od zemalja to demantovale.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. zuba zubic says:

    KAO NIJE TO OCEKIVANO, ZASTO JE NOVORUSIJA PRISTALA NA "PRIMIRJE" KADA SU FASISTI OTVORENO GOVORILI DA CE DA SE PREGRUPISU?

  2. Rudy Franklin says:

    Pa šta se drugačiji moglo i očekivati??? Moskva je prisvojila KRIM, kao što su Albanci uradili sa Kosovom. Takođe, ista Moskva šalje dobrovoljce i (do zuba) naoružava pobunjenike. Sada kada NATO šalje oružje Ukrajini, koje Rusija nije slala Srbiji za vreme NATO-ga bombarovanja i Kosovske krize, izgleda mi da su svi Srbi, ope’ ljuti na NATO, dok SRPSKA vlada jedva čeka da postane njena članica... Pa šta se drugačije moglo i očekivati od (današnjih) Srba???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *