NATO GENERAL PRIZNAO: Kijev izgubio rat na istoku Ukrajine

NATO GENERAL PRIZNAO: Kijev izgubio rat na istoku Ukrajine

2 septembra 2014

UkraineKijevske vlasti doživele su vojni poraz na istoku Ukrajine, piše nemački list Spiegel, pozivajući se na neimenovanog visokog vojnog funkcionera i generala NATO.

„U vojnom smislu, Kijev je izgubio u sukobu“ – rekao je general Severnoatlantske alijanse.

Prema informacijama lista, rukovodstvo NATO je bilo prinuđeno na novu procenu vojne situacije na istoku Ukrajine.

Predsedniku Ukrajine Petru Porošenku „preostaje samo da vodi pregovore kako bi izvukao svoje ljude iz klješta Rusa“, ističu predstavnici Alijanse.

Kijev je faktički izgubio kontrolu nad svojim istočnim teritorijama, ističu autori teksta uticajnog nemačkog nedeljnika.

Spiegel dodaje da u ovom trenutku NATO posebnu pažnju posvećuje borbenim dejstvima u rejonu velikog industrijskog centra i luke na Azovskom moru – Mariupolja, kojem su se približili ustanici.

DONjECK: SNAGE NOVOROSIJE OSLOBODILE 300 ZAROBLjENIH UKRAJNKSIH VOJNIKA

Snage Novorosije oslobodile su 300 zarobljenih ukrajinskih vojnika, 72 ranjenika i tela 35 poginulih pripadnika ukrajinskih oržanih snaga.

U nedavnim borbama poginula su 57 pripadnika Nacionalne garde, a zarobljeno 111 boraca ove jedinice sopštili su pripadnici armije Novorusije.

Oni su istakli i da u u skorijoj budućnosti očekije i početak borbe za Mariupolj.

(Fakti.org)

KOMENTARIJedan komentar

  1. buchkalo says:

    A valjda ce vec nauciti, u dva velika rata novije istorije svi koji su pokusali vratili su se posrani. Rusija ne bi bila tolika drzava teritorijalno i politici jaka da nije u stanju da se odbrani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *