НАТО ГЕНЕРАЛ: Руси су од Крима направили неосвојиву тврђаву

NATO GENERAL: Rusi su od Krima napravili neosvojivu tvrđavu

1 marta 2015

general-bridlou-breedlove-stripescom 34Prisajedinjenje Krima Rusiji potpuno je izmenilo raspored snaga na Crnom moru i to na štetu NATO – ocenio je general Filip Bridlav.

Glavnokomandujući snagama zapadne vojne alijanse u Evropi istovremeno se požalio da rusko naoružanje na Krimu predstavlja pretnju svakom prisustvu njenih brodova u tom delu sveta.

Ukazao je da su „suštinske promene povezane sa raspoređivanjem na Krimu ruskih dalekometnih zenitnih udarnih sistema”, pa naglasio:

„Ti sistemi – počev od zenitno-raketnih, koji drže u dometu bezmalo polovinu Crnog mora, do sistema za atakovanje kopnenih ciljeva instaliranih duž cele obale – pretvorili su Krim u moćan placdarm za projektovanje (ruske) moći u regionu”.

Bridlav je skrenuo pažnju i na profesionalizam pripadnika ruskih oružanih snaga. Za primer je naveo letove ruskih aviona iznad američkih brodova u Crnom moru:

„Videli smo razne forme koordinacije njihovih dejstava u Crnom moru. I, za većinu tih dejstava možemo reći da su bila profesionalna”.

Oleg Belavencev, ovlašćeni predstavnik Vladimira Putina na Krimu, 19. februara je poluostrvo nazvao „neosvojivom tvrđavom” i dodao: „Preduzeli smo mere bez presedana da osnažimo odbranu poluostrva”.

(Fakti.org)

KOMENTARI3 komentara

  1. Steva says:

    Nije vam to Srbija pa da "pisa" po njoj ko god hoce.Upamtit ce te vi Nato zlikovci dobro,ko ie Rusija.

  2. Lajla says:

    A da mozda Generale nisu ostrvo pretvorili u mocnu tvrdavu za odbranu od dokazanih NATO zlikovaca,a da su zlikovci i ratni zlocinci jesu.Bombardovali ste suverenu drzavu Srbiju, na pravdi Boga 78 dana, bez odobrenja nacija sveta,UN.Zivim za dan kada prva atomska bomba pogodi vasu kucu i u njoj vasu porodicu.Palim svecu debelu ko ruka.

  3. Skyman says:

    NATO devojcice, nisu vam to Srbija, Sirija, Irak, Libija pa da ih samarate ko decu. Ovoga puta pred vama je zemlja u kojoj zivi narod do sada u novijoj istoriji neporazen

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *