НАТО ГРАДИ БАЗУ У ПОЉСКОЈ – Стиже бруталан одговор из Русије и Белорусије

NATO GRADI BAZU U POLJSKOJ – Stiže brutalan odgovor iz Rusije i Belorusije

5 novembra 2018

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko javno je posavetovao Poljskoj da ne pravi na svojoj teritoriji `nepotrebne vojne baze` inače će Minsk i Moskva biti prisiljeni da odgovore.

Otkrio je da je šefu poljske diplomatije rekao i ovo:

„Mi nemamo nameru da sa vama ratujemo. Zato ne pravite nepotrebne baze. U suprotnom, moraćemo da na to, zajedno sa Rusijom, odgovorimo. Ovo znači da ćemo biti prinuđeni da nešto instaliramo da bismo vam parirali“.Beloruski lider je na ovaj način odreagovao na nameru Varšave da navede Vašington i Pentagon da u Poljskoj otvore stalnu američku vojnu bazu snage oklopne divizije. Već je popularno u žargonu nazivaju „Fort Tramp“.

Lukašenko je ponovio i svoju omiljenu `poslovicu` – bolje i sto godina pregovora nego jedan dan rata – i svoju izjavu s kraja oktobra: da Minsk i Moskva razmišljaju o adekvatnom odgovoru (na „Fort Tramp“) sa minimalnim troškovima.

Nije, međutim, otkrio – koliko daleko je spreman da ide, a činjenica je da se godinama protivio ruskoj vojnoj bazi u Belorusiji.

Moskovski vojni ekspert Igor Korotčenko zato je povodom svega što je Lukašenko rekao poljskom ministru bio i kratak i jasan:

„Nama nisu potrebne izjave već otvaranje vojne baze Rusije u Belorusiji. U interesu bezbednosti obe zemlje. Ako se američka baza pojavi – logično bi bilo da se na jednom od beloruskih arodroma pojavio avio-baza Rusije, najmodernijim avionima i visokopreciznim projektilima“.

Potpredsednik Ruske akademije raketnih i artiljerijskih snaga – Konstantin Sivkov – smatra da u Beolursiji treba instalirati operativno-taktičke raketne sisteme „Iskander“. To bi, po njegovom mišljenju, značaj „Fort Trampa“ svelo na nulu.

KOMENTARI3 komentara

  1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    To će da bude NATO baza Fort Kramp :-)))

  2. Guns Of Brixton says:

    „Mi nemamo nameru da sa vama ratujemo..." - Samo ćemo da vas spržimo hahahahaha! Konkretno im čovek objasnio!

  3. milorad says:

    pametno i mudro reagovanje, vi na nas kamenom, mi na vas hidrogenom, to jedino stoka razume, pesnica u glavu bre ništa drugo kod likova koji vode nato i poljsku ne pomaže oni ne govore ljudskim jezicima, a životinje se krote BIČEM.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *