НАТО И ЕУ ДОБИЈАЈУ ЈОШ ЈЕДНОГ ЧЛАНА

НАТО И ЕУ ДОБИЈАЈУ ЈОШ ЈЕДНОГ ЧЛАНА

26 децембра 2020

Грузијски парламент једногласно је подржао нацрт резолуције о тежњи те земље да се придружи Европској унији и НАТО-у, објавили су локални медији у петак, 25. децембра.

„Неоспорени приоритет спољне политике Грузије је чланство у Организацији Северноатлантског савеза. Трансатлантско јединство је најважнији услов за јачање светске безбедности“, наводи се у тексту резолуције, коју је подржао 81 посланик.

Указује се да је неспорни приоритет Грузије у спољној политици такође пуноправно чланство у ЕУ.

Поред тога, резолуција напомиње да се земља залаже за искључиво мирно решавање сукоба.

(Правда)

KOMENTARI10 коментара

 1. persida says:

  Ej, dilejo Putine, da si izgazio Gruzijce na vreme, ovo se ne bi ni desilo. Ali ti, cionisto do koske, ratujes u Siriji i cistis teritorije koje ce pripasti Velikom Izraelu. Putin je najveca iluzija koju je Rusija do sada proizvela.

  • VRSK says:

   Čitajući tvoje komentare,stičem utisak da si vezan za kolica i vršiš nuždu u pampers a da te keva kupa uveče i govori da si pametno iskomentarisao svaki glupi tekst na svim portalima.

  • Zorana says:

   Tacno tako. Sve se to moze spreciti, ali putin ne radi za Ruse. Deo vlasti u Rusiji je cionisticki, a veliki biznis je sav njihov uz par izuzetaka. Putin je stabilizovao Rusiju, ali za koga i sa kojim ciljem, kao i do kada. E to cemo tek videti. Ali da je prevara veka, jeste. To im je posledica sovjetskog mentaliteta u kome to moze proci, slicno nasem yu mentalitetu. Mada ja znam Ruse koji su toga svesni i ogorceni sta jevreji rade od Rusije.

   • Miraš says:

    Sorošoidna botino, koliko te plaćaju?

  • Duca says:

   Gruzija ne može u EU i NATO jer ima nerešene keritorijalne probleme, koje nikada neće rešiti, kratka suknja, kratka pamet. A ti si antisemita koliko vidim?

 2. I Love persida says:

  Da, međutim u jednom trenutku pre Nato agresije i Rusija je postavila pitanje da uđe u Nato, ali je naravno nisu pustili, jer Nato je i napravljen prvenstveno da radi protiv Rusije. Azarbedžanci uglavnom gaje Kefir i Konje, ali pošto su bivša ruska sojuz država, vrlo su interesantni za Nato, isto kao i Ukrajinci. Rusija je mnogo toga ispustila nepovratno u vreme Gorbačova ali su joj namestili takvu krizu ekonomije koja je nastala zarad prijateljstva Gorbačova i Regana. Putin tu nije tada imao puno uticaja, on je kasnije vaskrsao Rusiju tj. njen ostatak na osnovu gasa i nafte. A tako je i danas, Rusi mu to neće zaboraviti kao svog anđela spasitelja. Ali šta je sa srbijom? Ona je htela čak i u Nato i u Evropu, kao što to radi i Crna Gora.

  • I Love persida says:

   P.s. Pardon - Gruzijci

 3. Milan says:

  Problem je rešen još 2008. godine. Persido dilejko, sopstveni lični opis zadrži za sebe, ne deli ga drugima. Južna Osetija i Abhazija su delovi Gruzije koje je Rusija priznala za nezavisne države još 2008 godine. Od tada Gruzija nema kontrolu cele svoje teritorije ni svih državnih granica te zbog toga ne može da postane član NATO alijanse, tako je po propisima NATO alijanse. Zbog te dve teritorije Gruzija je kastrirana država za NATO članstvo. "Isključivo mirno rešenje sukoba" na koje se parlament Gruzije poziva ne vodi ničemu. Gruzijci jedino mogu ponovo da zarate protiv Abhazije i Južne Osetije uz NATO pomoć sa nadom da će ih osvojiti i uspostaviti svoju vlast na celoj teritoriji.

 4. Luka says:

  Tada je Predsednik RF bio D. Medvedev, Računao je na to ( bar to je bilo i objavljeno ( da će se Gruzuijci možda okrenuti tradiciji suživota sa Rusima i da RF ne želi zauzimanje glavnog geada zemlje i uništenje Gruzije U takvu avanturu Gruzija je krenula za vreme OI u Pekingu sa namerom da izazove uspešno "strateško iznenađenje " . Ako i Gruzija bude primljena u ove organizacije i bez Abhazije i Južme Osetije -za očekivati je da če istu " formulu" neko pokušati da primeni i na Ukrajinu pa i kod nas na KiM .Mi treba da tražimo i nalazimo dobre odnose i sa narodom Izraela jer nam to može pomoći . Nisu svi kao ti neki u SAD kakav je npr. taj Danijel .Server i slični kojih istina nije baš malo. Setimo se i velikog kantautora Boba Dilana koji je baš kao Jevrejin uz to američki Jevrejin - savršeno razumeo problem progona Srba iz Hrvatske pa je zbog toga i sudski gonjen od uvređenih Hrvata.

  • Miraš says:

   Medvedev je tada 2008 godine odradio priznanje Južne Osetije i Abhazije u skladu sa medjunarodnim pravom! To je najvažnije. Rusi nisu toliko naivni da bi Medvedev računao na Gruziju kao što ti zamišljaš i pišeš. NATO ne može da ih primi bez tih delova. Morao bi najpre da izmeni osnovni akt alijanse, a to bi bila velika sramota za vodeću silu NATO-a. > Mi, (Sjedinjene države) toliko ssmo jaki da možemo da primimo u članstvo samo male i rasparčane zemlje, zemlje krhotine. Ne možemo ni da ih objedinimo u ceo komad. E baš smo sila. ... Aha, "narod Izraela" nam je upravo letos pokazao koliko drži do nas priznavši nezavisnost Kosova*. Na osnovu čega radi tvoja bujna mašta? Da li kupuješ "robu" iz Makedonije?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u