НАТО И УКРАЈИНА У ШОКУ – РУСИЈА СЕ СПРЕМА ЗА РАТ: Путин на Крим послао НАЈМОЋНИЈЕ ОРУЖЈЕ (ВИДЕО)

NATO I UKRAJINA U ŠOKU – RUSIJA SE SPREMA ZA RAT: Putin na Krim poslao NAJMOĆNIJE ORUŽJE (VIDEO)

28 novembra 2018

Na auto-putu koji povezuje gradove Kerč i Sevastopolj na Krimu snimljen je vojni konvoj u kojem se nalaze obalski raketni kompleksi „Bal“, prenosi ruska televizija „Zvezda“.

Na Raptlijevom snimku se vidi kako se kolona vojnih vozila, u pratnji policije, kreće iz Kreča ka Sevastopolju.

Zasad se po ovom pitanju još uvek niko od ruskih zvaničnika nije oglasio.

„Bal“ je obalski raketni kompleks naoružan protivbrodskom raketom X-35. Razvijen je 2004. godine, a u arsenalu ruske vojske nalazi se od 2008. godine.

KOMENTARI12 komentara

 1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Šta sad oćete NATO??? Kad je bal, nek je maskembal :-)

 2. Roy says:

  jadna evropa ne zna s kim se igra. ako dodje do sukoba sprzice je rusi za tri dana i vratiti u kameno doba, a ameri ce kurvanjski podviti rep i svaliti krivicu na evropu.

 3. stevan -vd says:

  A sad braćooo Rusi...udrite malo KAZAČOK po Ukro - fašistima a mi će mo Srbi da odigramo " ČAČAK " po šiptarima.

 4. Slobodanka says:

  Ovo je bila vest od pre 40 dana tj. 18.10.2018. godine: "Moskva odbila da propusti brodove NATO-a u Azovsko more" - Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov planove Kijeva da održi zajedničke vojne vežbe sa NATO-om u Azovskom moru smatra nerealnim i kaže da Moskva to neće dozvoliti. „Ukrajina želi da izvede vojne vežbe sa NATO-om, ali tamo se više neće moći proći, jer naš dogovor sa Ukrajinom zahteva dozvolu za prolazak vojnih brodova u Azovsko more“, rekao je Lavrov u intervjuu za „RT Francuska“, „Pari mač“ i „Figaro“. „Međutim, Ukrajinci žele da održe te vojne vežbe. Aktivno ih na to podstiču“, naveo je Lavrov. Prema rečima šefa ruske diplomatije, akcije NATO-a kod ruskih granica imaju provokacioni karakter. „Akcije poput gomilanja naoružanja na našim granicama, želje za modernizacijom transportne infrastrukture u Evropi kako bi američko teško naoružanje i, verovatno, oružje drugih država NATO-a lakše stiglo do naših granica su otvorene provokacije. Nisu provokacione naše vežbe sa Kinom usred Sibira, već su takve vežbe NATO-a u Ukrajini, Gruziji i u Crnom moru“, izjavio je Lavrov.

  • Taipova Češma says:

   Što pre napraviti auto-put Niš-Drač. Za potrebe -enklava.

  • Deda Micko says:

   Slobodanka, molim Vas da pozdravite Trifuna, to jest Mirasa, odnosno Slobodanku.

 5. Slobodanka says:

  Ne treba zaboraviti da glavni spor u Azovskom moru proističe iz želje Porošenka, ali i samog NATO-a da u Azovsko more dovede na vojne vežbe brodove zemalja NATO, ali Rusija to neće dopustiti. O kakvom dogovoru izmedju Rusije i Ukrajine je reč? Rusija i Ukrajina su 2003. zaključile dogovor o saradnji i korišćenju Azovskog mora i Kerčenskog moreuza. Tada posle 10 godina pregovaranja odlučeno je da to more ima status unutrašnjeg mora, pa strani brodovi koji u njega uplovljavaju moraju da imaju saglasnost obeju zemalja. Na osnovu tog dogovora Rusija sada ne želi da dozvoli ulazak stranih tj. NATO brodova u Azovsko more. ... Povratkom Krima matici još više se zakomplikovala situacija u Azovskom moru. Ukrajina želi da poništi taj dogovor iz 2003, kako bi samostalno mogla da poziva u goste brodove zapadnih zemalja. Zatim ako bi Ukrajina po instrukcijama svojih močnih stranih mentora drsko i jednostrano odustala od tog dogovora iz 2003 godine, na terenu bi se mogli baš sa lakoćom napraviti povodi za otpočinjanje sukoba.

 6. M says:

  Ne bi bilo loše da je članak napisao i domet tih,vjerovatno protubrodskih,raketa!

  • Miraš says:

   BAL obalski raketni kompleks): Domet pri gađanju je 120 km sa raketom H-35 i sa raketom H-35U 260 km

 7. Deda Micko says:

  Rusijo, ako si ziva, unistavaj naciste koji ti rade o glavi. Ako nisi, onda javi, da te sahranimo.

 8. opet ja says:

  Rusija se samo sprema za odbranu, a sam napad može da bude preventivan ako zaključe da će ih NATO napasti preko Ukrajine. Rusiji sukob sada ne treba, samo treba Porošenku koji ima jako nizak rejting pred izbore u martu.

  • Velika Metla says:

   opet ja,koliko već godina nacisti "ukri" viču "mi smo u ratu s Rusijom",ali nikada nisu uveli ratno stanje do sada pred izbore! Previše čifuta ima i sa jedne i sa druge strane!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *