NATO jača i Rusija tu ne može ništa

NATO jača i Rusija tu ne može ništa

25 juna 2014

nato-rusija_7699_8318Generalni sekretar NATO izjavio da „ne postoje naznake“ da Rusija poštoju međunarodne obaveze prema Ukrajini zbog čega će NATO razmotriti naredne korake.

Anders Fog Rasmusen je ovo rekao uoči sastanka sa ministrima spoljnih poslova zemalja članica NATO, kom će prisustvovati i američki državni sekretar Džon Keri. Jedna od tema sastanka će biti kako NATO može da pomogne u izgradnji vojnog kapaciteta Ukrajine, kazao je Rasmusen.

On je dodao da će na sastanku biti razmotreni odnosi NATO s Rusijom i šta dalje treba činiti.

NATO zadržava pravo da se uveća i neće biti dozvoljeno da neka „treća zemlja“ to spreči, istakao je Rasmusen, prenela je agencija AP, primećujući da je očigledno mislio na Rusiju.

Ministri spoljnih poslova zemalja članica NATO, kojih je 28, sastaju se u Briselu kako bi razmotrili situaciju u Ukrajini i pripremili teren za predstojeći samit u Velsu.

Na sastanak ministarskog saveta pozvan je i novi ukrajinski šef diplomatije Pavlo Klimkin, kao i visoka predstavnica Evropske unije za bezbednost Ketrin Ešton, najavljeno je iz sedišta NATO.

Osim o ukrajinskoj krizi, ministri će razgovarati i o napretku koje su zemlje kandidati ostvarili na putu za članstvo u NATO, mada će konačna odluka o proširenju sačekati samit u Velsu, koji je zakazan za septembra.

Na dnevnom redu je i plansko povlačenje iz Avganistana, koje treba da se završi do kraja godine.

KOMENTARIJedan komentar

  1. LJuba says:

    AMERIKANCI su FAŠISTI i ovo je kraj civilizacije jer ona netreba da postoji ako oni treba da vladaju gamad belosvetska...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *