НАТО јача присуство у Црном мору: Амерички ловци Ф-15 стигли у Румунију

NATO jača prisustvo u Crnom moru: Američki lovci F-15 stigli u Rumuniju

16 decembra 2021

Američki lovci F-15 stigli su u Rumuniju kako bi se ojačalo prisustvo NATO u regionu Crnog mora.

„Američki lovci F-15 sleteli su u vazdušnu bazu u gradu Kimpija Turziji u Rumuniji. Italijanske, rumunske i američke snage će izvoditi zajedničke letove u cilju zaštite vazdušnog prostora saveznika u NATO. Cilj ovog planiranog razmeštanja je obezbeđivanje prisustva saveznika u regionu Crnog mora“, navodi se u saopštenju Alijanse.

Američki lovci će zajedno sa italijanskim avionima „Jurofajter“ i rumunskim izvoditi letove d 18-22. decembra.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu krajem novembra je ukazao na aktiviranje zemalja NATO-a u blizini ruskih granica. On je naglasio da je Moskva u takvim uslovima prinuđena da održava borbenu gotovost svojih nuklearnih snaga i razvija potencijal nenuklearnih snaga za obuzdavanje.

KOMENTARI4 komentara

 1. ANA says:

  Uključiti sve sisteme za ometanje i u vazduhu i na kopnu i u vodi. Napraviti haos i sami će otići. Zašto ne iskoristiti ono što imate, ako imate?

 2. Jorda says:

  McDonnell Douglas F-15 Eagle F-15 Eagle Introduction 9-January 1976 . skoro 50 godina staro ? Maltene kante za smece koje jos uvek lete ? Rusima se tresu gace od straha ?

 3. milorad5 says:

  nema šta oni nastavljaju sa strategijom infiltracije snaga po širini i dubini.Ubacuju trupe u zap.ukrajini kao mobilnu rezervu u slučaju katastrofe (koja je izvesna) neonaci trupa,vidljvia je oklopna grupacija mešovitih NATO snaga takodje u pozadini zapadne poljske kao drugi ešalon a u rumuniji će uskoro da se poveća naglo količina trupa duž granice sa moladavijom,verovatno su one jedinice u grčkoj predviljene za brzi transport tamo pred sam napad.UIskoro će se rusi suočiti ako ne već i sada sa MASIVNOM grupacijom NATO snaga na svom zapadnom frontu,možda čak i 80% efektiva NATO-a je sad u pokretu i razmeštaju se.Nije ni čudo da rusi takodje prave koncentracije trupa,i samo se pitam da li će nuk.reagovati po NATO-u odmah ili malo kasnije.U svakom slučaju rat je već počeo i to je sasvim jasno u moskvi,ne verujem da će NATO imati bilo kakvu mogućnost iznenadjenja ruske armije a to je loše po njih pogotovo za njihovu avijaciju.

 4. Pera Vol says:

  Ako udare na Rusiju, Srbija će da ih poskida sve sa Orlovima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *