„НАТО ЈЕ ПОБИО ЦИВИЛЕ У САРАЈЕВУ! ИСТИ РЕЦЕПТ ПРИМЕЊЕН ЈЕ И У РАЧКУ!“: Бивши обавештајац размонтирао велику заверу против Срба!

„NATO JE POBIO CIVILE U SARAJEVU! ISTI RECEPT PRIMENJEN JE I U RAČKU!“: Bivši obaveštajac razmontirao veliku zaveru protiv Srba!

29 marta 2021

Grupa bivših obaveštajnih oficira nekadašnje VJ podneće predlog Ministarstvu odbrane da se deklasifikuju obaveštajni podaci poslati vojnim i državnim organima iz jugoslovenskih agentura u svetu devedesetih.

Ovako govori general Jovan Milanović, nekadašnji obaveštajac Vojske Jugoslavije i ponavlja da SRJ nije nikog nikada napala, pa ni 1999.– SRJ i Srbija tih godina bile su bez izbora – slaže se general Milanović sa rečima predsednika Vučića na prošlonedeljnoj komemoraciji povodom godišnjice NATO agresije.

Milanović tvrdi da u državnim arhivama postoje hiljade obaveštajnih dokumenata iz perioda razbijanja Jugoslavije, a naročito iz 1995. i 1999, koji bi na tadašnja dešavanja bacili novo svetlo.

– Među poslatim izveštajima iz Brisela bili su oni o pripremama za prvo veliko bombardovanje položaja RS, koje je imalo karakter odmazde. Odluka je doneta 24. maja 1995. i izdata da bombardovanje počne u toku noći 24. na 25. Vojno i državno rukovodstvo iz RS primilo je informaciju istog dana. Mere i odluke koje je te noći donelo rukovodstvo RS primorali su NATO da povuče izdatu komandu Južnom krilu NATO o početku agresije.

Milanović otkriva „veliku montažu“ zločina nad civilnim stanovništvom u Sarajevu, čiji scenario je kasnije primenjen u Račku.

– Oto fon Habzburg u to vreme bio je „zvezda u EP“ i zanimalo ga je samo kako da reklamira povratak Habzburške monarhije – priča general.

– Papire, dokumenta za zasedanja, nije gledao tako da sam se ja služio njegovim materijalima. Mnogi non-pejperi od Habsburga tako su završavali u Beogradu i naše državno rukovodstvo je moglo da sazna šta se sprema.

– Kolega iz NATO koji je imao uvid u dokumenta američke vojske o Markalama preneo mi je dokaze da je ta akcija uvežbavana na američkom poligonu kraj grada Aleksandrija uz učešće oficira Armije BiH. Tamo su napravili kopiju sarajevske pijace i imali „generalne probe“ tragedije pre februara 1994.

Slaže se ovaj bavši obaveštajac da je vrhunac njegovog profesionalnog rada bio kada je 1. oktobra 1998. poslao izveštaj iz Brisela sa Binelovim podacima o NATO ciljevima na našoj teritoriji. Dodaje da su, uz francuskog majora, bile još desetine „Binela“ iz svih struktura NATO, EU, evropskog vojnog krila, koji su dostavljali podatke o predstojećoj agresiji na Jugoslaviju.

Odluka da se izvrši NATO udar na SRJ, podseća on, doneta je još u maju 1998. na samitu Alijanse u Lisabonu uz, kako kaže, „uzdržano protivljenje Grčke, Španije, Portugalije, Francuske, Italije…“. Ministarstva spoljnih poslova zemalja NATO, kaže, dobila su zadatak da medijski pokažu svetu neophodnost sprovođenja ove varvarske odluke, dok su ministri odbrana, kao sledeća karika u sistemu odlučivanja, imali zadatak da razrade tok akcije.

U avgustu 1988. planovi su bili gotovi, a u septembru „opruga agresije“ je bila oslobođena.

– Već 3. septembra na sastanku, na koji su pozvane i članice Partnerstva za mir, Amerikanci su prikazali šemu tzv. humanitarne katastrofe na KiM. Na sastanku su tvrdili da se oslanjaju na snimke svojih špijunskih aviona i satelita koji pokazuju da se neprestano vrše zlodela nad izbeglicama koje se vraćaju kući iz šuma. Tvrdili su da je uništeno više od 26.000 albanskih kuća, pretežno u Metohiji, a da je razoreno 640 albanskih sela.

Da je na KiM u toku „rat protiv civila“, što je bio eufemizam za genocid, prema rečima generala Milanovića, u Briselu su 21. septembra promovisali Nemci. Prema njihovom mišljenju, ubijanja i silovanja su bila masovna. Dva dana kasnije, 23. septembra, NATO je aktivirao „AktVarn“ – prvi od trostepenog neopozivog mehanizma za otpočinjanje agresije na suverenu zemlju.

– Veza iz Brisela prenela mi je 23. marta 1999. kroz šifru „Obuci sutra čizme“ kad tačno počinje agresija.

General navodi kako mnogi misle, pa čak i neki političari koji su bili učesnici, da je Rambuje bio prilika da se rat zaustavi. Taj sastanak, međutim, nikad nije imao zadatak da spreči NATO već samo da medijski dobije podršku za agresiju.

General Milanović navodi da je njegova obaveštajna mreža „bila u funkciji“ i tokom aprila meseca, sve dok, kako kaže, Klark i Bler, uz saglasnost Solane i Klintona, nisu izmestili sistem odlučivanja u London. Tako su kaže on, obmanuli sve članice NATO „jer je konsenzus o početku agresije bio odobren u uništenju 25 ciljeva i to u trajanju od 96 sati jer se mislilo da će nakon toga SRJ kapitulirati“. Međutim, faza „Apokalipsa“ počela je, praktično odmah nakon štu su prve bombe pale na našu zemlju – 25. marta.

(Večernje Novosti)

KOMENTARI23 komentara

 1. milorad 5 says:

  iz londona je i došla cela operacija iz londona će sada da dodju sa ponudom da kupe kosovo tj.koncesije i treba im tražiti za JEDAN deo koncesija da POVUKU PRZNANJE i da se drže rezolucije UN.Isto tako treba insistirati da tu budu i8DRUGI koncesionari prisutni i prodati jedan deo koncesija kinezima koji su apsolutno zainteresovani a možda i rusima ili nekom drugom.Kad tu bude VIŠE igrača na terenu sa raznih stran onda će da nas ostave na miru jer rizik potpunog gubitka progfita će ih držati u oboru.Ova stoak iz londona je shvatila da može da i mse desi da KOMPLETNO kosovo bude IZNAJMLJENO nekoj stranoj sili(kina) i da će tek onda da budu u problemu.Nateraćemo ih da OVDE saradjuju sa kinezima i da se smire inače od ZLATA a i ostalih djindjuva sa kosova njima nema NIŠTA a dalji napadi na nas rizikuju da i oni dobiju direkt po labrnji i to u LONDONU a ko treba.Kosovo će biti vraćeno u londonu srbiji i biće izvinjenjee od njih tamo,to je neminovno.Šiptari će imati prava nacionalne manjine što i JESU a ako se pobune doživeće ZDRUŽENI udar ja žOBE strane i biće proterani uglavnom a umesto njih će biti dovedena radna snaga sa dalekog istoka,jednim delom kinezi(uporavni poslovi) a ostalo vijetnamci i itd.SVE ovo je već dogovoreno na najvišem nivou, kolač još nije precizno podeljen ali je JASNO da NIKO neće drugoj strani dozvoliti da TOLIKO VELIKU LOVU SA KOSOVA UZME SAM.ZATO TIŠINA i ZATO nas neće primiti u EU jer onda bi druge strane bile onemogućene da učestvuju u poduhvatu:)Srbija će dobiti specijalni status u evropi i to je to.

  • Rocco says:

   Milorade nadam se da ovo nije samo tvoja mašta i da tu ima nečeg konkretnog.Ovo što ti pišeš bi bilo zasad najbolje rešenje za sve,ali pomahnitalih srboždera ime i previše.

 2. Ljubljana je zakon says:

  Pa naravno, Nato je napao Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Kosovo, a srbi su spašavali i branili Vukovar, Dubrovnik, Srebrenicu, Sarajevo....

  • Covid GEJts 2039 says:

   A sta je to sruseno u janezistanu??? Da i vi niste doziveli genocud???Kada cete vratiti vise od 100 srpskih fabrika koje je vas lopov tito preneo u janezistan???

   • Ljubljana je zakon says:

    Preneli iz Srbije?? Pa ti stvarno sve pušiš, šta ti servira srpska propaganda. Znaš koliko je bila Slovenija razvijenija 1918 od Turske srbuije. Ne brukaj se balkance sitnog zuba..

   • Ljubljana je zakon says:

    Znaš šta smo jedino mogli prenjeti, šljivovicu i maline, i sto godina kasnije ne znate ništa drugo proizvoditi, hahahahah

    • da da says:

     Pola slovenaca Srbi su napravili pitaj mamu.

     • Ljubljana je zakon says:

      Pa naravno, a ti pitaj mamu zašto si tako glup i zašzo nije pravila decu s nekim s mozgom.

  • Suzuki Vitara says:

   Konjusar, kad su Germani hteli da vas istrebe , gde ste pobegli? Kod Generala Milana Nedica, dobrog i ludog Srbina. Leba ste se Srpskog nazdrali, pa ste gledali kako na nam vratite. I to, a i sto su vas Srpski zarobljenici spasili Italijanske okupacije 1918. Istrebice vas i pocistiti, Germani kao brabonjke. Nemojte opet da placete i kukate ljige bezkure.

   • Ljubljana je zakon says:

    To si opet čitao u " srpskoj istoriji" seljo ? Pozdrav iz Evrope, gde smo prevazišli retoriku srbske stoke sitnog zuba, bože moj s kim smo živeli i koga smo hranili.....Radi nešto srbine, znam nisi naviko ali probaj

 3. Za Srbiju says:

  Monstrumi i zločinci. Sluge demona i knezova tame. Svi zajedno krenuše na Božiji narod svetla.

 4. petrovgrad says:

  NATO zločinci su ubili tri miliona Karejanaca, isto toliko Vijetnamaca. Broj ubijenih Alžiraca, Tunižna, Iraćana, Srba, Sirijaca i Aganostanaca prelazi milione. Masovne ubice d danas primaju penzije i sve privilegije veterana. Ako bog da doći će i njima kraj, pa da ih slobodarski svet porobi i istrebi za nave. Da svako odgovara za zločin, genoid ne zastareva.

  • Ljubljana je zakon says:

   Ali su zato srbi malo vratili skor i ubili 100 hiljada Hrvata, Bosanaca i Albanaca. Niste ni vi za bacit u prvenstvu fašista 20 veka.....

   • da da says:

    Jesi pitao mamu koji te zidar napravio,jel pravi ili pomoćni haha,ajde mrš tamo u rupu.

    • Ljubljana je zakon says:

     Pa naravno, a ti pitaj mamu zašto si tako glup i zašzo nije pravila decu s nekim s mozgom.Ti več živiš u rupi, pa bi rekao, hvala neko vreme ne bih u rupu zvana Srbija.

     • Srba says:

      Reci nekog poznatog naučnika da je poreklom Slovenac...

      • Ljubljana je zakon says:

       Joj seljo, znaš koliko me zaboli uvo za to? Jel živiš od toga ko je bio u prošlosti poznati naučnik balkanče? Jel možeš platiti neki račun s tim? Sad mi je jasno zašto živite kao sirotinja Evrope, glupi i gluplji.

       • Srba says:

        Neandrtalcu, dođi da se vakcinišeš u Evropu, u Beograd. Možeš i da biraš vakcinu.

        • Ljubljana je zakon says:

         Hvala balkanče.Vakcinišu se budale, ja se neču, ti samo izvoli i ako možeš uzmi sve vakcine, hahahahahahah

        • Petar says:

         i neka povede mamu. rizicna je grupa.

       • Duca says:

        Ako te ne sredi korona, srediće te alavost i glupost. Ko misli da su lažne pare sve i pobegne iz "svoje" bosne u "svoju" ljubljanu, taj baš živi srećno i pošteno... Koliko ti tabletica treba da uveče zaspiš sa svim svojim "bogatstvom" dok te susedi smatraju za stvorenje nižeg roda?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *