НАТО: Косово је наше! ЛАЗАНСКИ: Хоће да заврше оно што су почели бомбардовањем!

NATO: Kosovo je naše! LAZANSKI: Hoće da završe ono što su počeli bombardovanjem!

25 oktobra 2016

113732_nato-laza_f-54t

Čelnici NATO pakta organizovali su proteklog vikenda bezbednosni seminar u Prištini, odakle su poručili da je budućnost Kosova, pokrajine koju su oteli Srbiji posle zločinačkog bombardovanja 1999. godine, moguća samo u ovoj vojnoj alijansi!?

Paolo Ali, potpredsednik Parlamentarne Skupštine NATO, koja je organizovala seminar, rekao je da je skup u Prištini „istorijski jer se prvi put održava u tom gradu“.

– Kosovo čeka svetla budućnost u evroatlantskim integracijama. Srbija to mora da prihvati – rekao je Ali, provocirajući vlasti u Beogradu „žaljenjem“ što se na skupu nije pojavio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić!?!

Daju im i oružje

Stručni sagovornici ocenjuju da je ovaj samit unapred osmišljena provokacija Zapada čije je održavanje tempirano baš u vreme kada kulminiraju pritisci EU i SAD na vlast u Beogradu u vezi sa uvođenjem sankcija Rusiji.

I u Vladi Srbije kažu da se ovim NATO skupom u Prištini samo demonstrira odlučnost Brisela i Vašingtona da završe projekat lažne države Kosovo.

– Sredinom septembra Vojni komitet NATO zasedao je u Splitu i odmah posle toga nam je general Petr Pavel zapretio ratom! Sada se, mesec dana kasnije, sa NATO skupa koji se održava na otetoj teritoriji države Srbije šalju nove pretnje i provokacije Beogradu… Ako ovo nije pritisak na Srbiju i ugrožavanje naših nacionalnih i državnih interesa, onda ne znam šta to jeste – rekao je juče za Informer jedan od ministara.

Na drugoj strani, vojno-politički analitičar Miroslav Lazanski kaže da nije nimalo iznenađen što NATO pakt želi Kosovo u svom članstvu.

– Nezavisnost Kosova jeste projekat NATO pakta, koji je započeo zločinačkim bombardovanjem. NATO i danas obučava kosovske bezbednosne snage i snabdeva ih oružjem. Taj seminar u Prištini je samo jedan u nizu pritisaka na Srbiju, ali i na druge zemlje koje nisu priznale Kosovo da to urade – podvlači Lazanski, dodajući da će NATO pomoći i u planu da Kosovske bezbednosne snage sebe proglase za vojsku.

Urednik „Novog standarda“ Željko Cvijanović kaže da ovo svakako jeste poruka da Kosovo ima zaštitu NATO pakta.

– Kosovo je stvoreno u NATO laboratoriji, a sada nam nude „evroatlantsku budućnost“ kao kompenzaciju. Problem je što se Srbiji ta „budućnost“ nudi u zamenu za njenu državnost, što je isto kao kad bi vam strgli zlatan prsten sa ruke, a onda vam u zamenu nudili odsecanje šake kako bi vam prsten manje nedostajao. Sve to je najava novih pritisaka na Srbiju… – upozorava Cvijanović.

Demonstracija sile

Urednik nedeljnika „Pečat“ Milorad Vučelić ocenjuje da NATO demonstrira silu i nimalo ne haje za međunarodne zakone.

– Kosovo nije članica UN i ne može da se tretira kao nezavisna država. Ipak, NATO se ponaša kao da je Kosovo država, a njegov funkcioner najavljuje otvaranje pregovora o članstvu u paktu! Nema dileme, ovo jeste pritisak na Srbiju i pokušaj destabilizacije regiona – zaključuje Vučelić.

(Informer)

KOMENTARI4 komentara

 1. Trifun says:

  Na celu drzave je veleizdajnik.

 2. darko says:

  SRBIJU CEKA BALKANSKI RAT AKO SE NE SPREMI I S RUSIMA I OSTALIM SRBIMA SVETA NE PRIPREMI KRAJ JE SRBIJI DO TOGA CE DOCI 200%

 3. max says:

  sto nas zamarate sa tim izdajnikom lazanskim?

 4. Kulak says:

  Ukloniti antisrpske lobiste u Beogradu tipa Kandićka i Biserko.Obustaviti pregovore o ulasku u EU.Sklopiti obavezujući ekonomski,politički i vojni savez sa Rusijom uz klauzulu o nuklearnoj obrani u slučaju strane sgresije..Potpisati ugovor o ulasku Srbije u Evroazijsku Uniju.Blokirati administrativne prelaze sa Kosovom i Metohijom osim za dostavu humanitarne pomoći.Kosovo i Metohiju Zakonom tretirati kao privremeno okupiranu teritoriju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *