НАТО КРЕЋЕ ДИРЕКТНО НА СРБИЈУ: Овај ударац је потенцијални рат и са Русијом

NATO KREĆE DIREKTNO NA SRBIJU: Ovaj udarac je potencijalni rat i sa Rusijom

12 jula 2023

„Posle Švedske sledeći u NATO biće primljeni tzv. Kosovo, a onda BiH i Ukrajina“, rekla je Vjosa Osmani.

Verovatno će Erdogan i za ovo reći “amin”, Srbiju će doslovno izolovati ovakvim potezima.Na našoj teritoriji imaćemo oficijalne NATO baze, a sa druge strane ulazak Švedske takođe je prst u oko Rusiji, dakle koristi se ista receptura.

Bitno je da Srbija što pre svoje kormilo okrene ka Moskvi, to je sada nešto neminovno.

Šta sve o Srbiji piše u dokumentu NATO

Jačanje odnosa NATO-Srbija bilo bi od koristi i Alijansi, i Srbiji, i celom regionu, navedeno je u završnom dokumentu, koji je danas objavljen posle prvog dana samita NATO u Viljnusu.

U tačkama, koje se tiču Srbije, navode i da pozivaju Beograd i Prištinu na hitnu deeslakaciju, povratak dijalogu i primenu sporazuma iz Brisela i Ohrida, preneo je izveštač Tanjuga.

Kako su saopštili iz NATO, jačanje odnosa NATO-Srbija bilo bi od koristi i Alijansi, i Srbiji, i celom regionu.

„Očekujemo od Srbije da se na konstruktivan način angažuje sa NATO i svojim susedima, uključujući i svoje javne komunikacije o obostranim koristima saradnje NATO-a i Srbije“, piše u tački 77, koja bi trebalo da bude deo završnog dokumenta, koji će lideri Alojanse usvojiti tokom sutrašnjeg, završnog dana samita u Viljnusu.

Kako su naveli, podržavaju dijalog uz podršku EU i druge napore usmerene na normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine i pozivaju strane da iskoriste trenutak i angažuju se u dobroj veri ka postizanju trajnog političkog rešenja.

„Pozivamo obe strane da odmah dođe do deeskalacije, vrate se dijalogu i konstruktivno se angažuju u primeni sporazuma o putu normalizacije između Beograda i Prištine koji je nedavno postignut u Briselu i Ohridu“, stoji u dokumentu.U tački 78 poručuju da ostaju posvećeni kontinuiranom angažovanju NATO na Kosovu i Metohiji, preko misije KFOR koje predvodi NATO.

„KFOR će nastaviti da obezbeđuje bezbedno okruženje i slobodu kretanja na Kosovu u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244“, navodi se u komunikeu.

Kako piše, nedavne eskalacione akcije su neprihvatljive i osuđuju nasilje na severu Kosova, kao i, kako su naveli, ničim izazvane napade u kojima NATO vojnici zadobili ozbiljne povrede.

„Povećali smo prisustvo trupa KFOR-a da odgovorimo na napetosti koje se ponavljaju. Sve promene brojnosti snaga KFOR-a će ostati zasnovane na uslovima, a ne kalendarski“, piše u dokumentu.

(Pravda)

KOMENTARI10 komentara

 1. persida says:

  E, pa, drugovi, blizi se dan kada cemo se uveriti da Putin za Srbiju nece uciniti nista, nista na bojnom polju. U diplomatiji da, ali to je bla bla bla.

  • Duca says:

   A ti bi voleLA (zašto muško u ženskom rodu, možda si ljubitelj rodno neutralnog jezika?), da se Srbija pretvori u drugu Ukrajinu? Da li zato se predstavljaš kao žensko, da te ne mogu regrutovati?

  • Cp6a says:

   NATO preti, a Putin kriv. Ovo više nije ustaško licemerje, ovo je klinički jasna šizofrenija. Predviđam da ćete prvi da popijete rusku raketu, za primer ostalima da odstupe, i to uskoro. Jeste, brale, nekako najzgodniji. Upozorenje sa starom raketom sa početka SVO niste shvatili. Putinu posle tako pripretite tačkom 5, da se smrzne.

 2. milorad5 says:

  "Očekujemo od Srbije da se na konstruktivan način angažuje sa NATO i svojim susedima, uključujući i svoje javne komunikacije o obostranim koristima saradnje NATO-a i Srbije"KOJE SU TU KORISTI ZA NAS ...JA OVDE VIDIM SAMO NJIHOVU KORIST..KADA BI POJSNILI ŠTA MI DOBIJAMO OD KRISNE SARADNJE KOJA NAM JE NEPOTREBNA DOKLE GOD SU ONI NA KOSOVU..JAVNE KOMUUNIKACIJE ...TO ZNAČI...DOZVOLJANA JE SAMO NATO PROPAGANDA I MEDIJI...BRATE SVE VIŠE LIČE NA ONE NACISTE ŠTO SU NAŠI DEDOVI MORALI A IH POTAMANA--NOGLI BI DA PUSTE I LILI MARLEN U BEOGRADU I DA PONOVO ŠTAMPAJU NEMAČKI CVOJNI ČASOPIS "SIGNAL"...SREĆA SVE JE OVO SVIRANJE KUCU BIROKRATSKE TEVABIJE KOJA ČITA SLIKOVNICE ZA GOVORNICOM. A VLJOSA OSMANI ĆE DA RIBA KLOZETE NA KRAJU KO I KEVA JOJ...ZA BOLJE NIJE..NEOBRAZOVANI TUPAVI BOT PLAĆEN OD STANE OKUPACIONE SILE...ZNAMO ŠTA SE DEISLO SA SARDNICIMA OKUPATORA POSLE 2 RATA ..E PA TO ĆE SE I OVOJ DESITI.SVE U SVEMU NATO JE GOTOV...

  • Srbski Vitez says:

   Tako je brate, otan đavolji savez je gotov!!! I sve ostalo što si napisao apsolutno je tako! Ipak, zapadnim genocidnim zlikovcima bliži se meminovni kraj!!! Rusi ih šamaraju na svim poljima! Za sada još uvek samo indirektno ali vrlo uskoro uslediće i DIREKTNO šamaranje zapadnog fašističkog vojnog saveza i sledstveno tome i njegov KRAJ!!!

 3. Nikola says:

  " KFOR će nastaviti da obezbeđuje bezbedno okruženje i slobodu kretanja na Kosovu u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244"!!!??? Oni obezbeđuju koncentracione logore u kojima posle njihovog dolaska žicve Srbi na KiM. No ni to ne rade kako treba! Od njihovog dolaska do danas bilo je nekoliko hiljada tzv. incidenata, neki i sa smrtnim posledicama, a nijedan krivac nije uhvaćen i osuđen? Sve se svodi na etnički čistu lažnu državu Kosovo i to uz svesrdnu pomoć tzv. međunarodne zajednice.a svet ćuti?

  • Srbski Vitez says:

   Na žalost tako je, ali, možda je donekle utešno što NEĆE JOŠ DUGO!!! Razbiće ih braća Rusi u paramparčad a mi ćemo im u tome naravno MAKSIMALNO POMOĆI!!! DO KONAČNE POBEDE I OSLOBOĐENJA!!!

 4. Gagi says:

  Ljudi moji, u istoriji se sve preslikava i ponavlja. Ako bolje pogledate, apsolutno je sve isto kao pred pocetak II sv. rata. Iste drzavne koalicije, iste aspiracije i uvek nepromenjeni neprijatelj, samo je tehnologija nesto savremenija i drugacija. Rusi ce nam SIGURNO pomoci jer su to cinili i ranije. Istorija nam je pokazala, to su cinili u onim kriznim momentima kada nam je egzistencija bila krajnje ugrozena. I uvek kada su oni ratovali i imali svoje jade, tada su napadali i nas. Poznato je da zapad ima neskriven plan da obnovi njihovo veliko Rimsko carstvo. Pronadjite stare karte i pogledajte dokle se to carstvo prostiralo i gde se danas odigravaju sukobi. Kao sto sam tvrdio ranije, njihov plan je da Srba vise nema na Balkanu. Ako nas nesto i ostane, da budemo utopljeni u njihovu Rimsku strukturu sto se vec uveliko desava i realizuje. Na tome se radi odavno, ratovima i masakriranjima (fizickom eliminacijom)zatim, radnom seobom u te katolicke zemlje - naravno Srba. Sve se cini da se kao narod razvodnimo i nestanemo, vidljivo je da nas suzavaju i gomilaju u jedan uzi centar. Verovatno da bi nas imali sve na okupu jer im je tako lakse da nas najzad eliminisu. Niko ne postavlja pitanje, kuda bi sutra Srbi trazili spas kada su nas okruzili kao u misolovci. Tesko nama sa ovom okupatorskom pamecu.

 5. Gagi says:

  Kada je Libija razlupana i kada su se na onakav divljacki i ljudozderski nacin obracunali sa Gadafijem, tadasnja sekretarka USA Klintonovka je izjavila: "dodjoh, videh, pobedih". Ova slavodobitno izrecena Rimska maksima sve govori i nepismenima, odakle dolazi opasnost po svet i koja tehnologija za njihov uspeh ce se primenjivati. Uostalom, danasnja opasnost dolazi od istih onih koji su haos pravili i proslih vekova. Malo mi je nejasna cinjenica, zbog cega su pravljene atomske bombe, valjda je to stvarano da se drzava i narod odbrane od uzurpatora i nasilnika. Dokle cemo ovako da gubimo glave u odbrani drzave pored takvog oruzja, nije mi bas sasvim jasno.

 6. lekovito bilje says:

  Otkud sad pa to,kako to!? nato-otan je vec SRBIJI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *