НАТО ЛАЖЕ И НАПАДА: Ми смо праведни према Русији, а Русија је…

НАТО ЛАЖЕ И НАПАДА: Ми смо праведни према Русији, а Русија је…

16 септембра 2018

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг рекао је да нема намеру да узмиче пред Русијом, те да ће западни савез остати на чврстој али праведној линији према Москви, док наставља да прима бивше совјетске државе.

– За нас, није контрадикторно бити чврст у приступу Русији, као што јесмо, и истовремено тражити дијалог – рекао је шеф НАТО публици у Фондацији Херитиџ, конзервативном тинк-тенку у Вашингтону, пренео је Глас Америке.Наглашавајући да НАТО не жели конфронтацију, Столтенберг је велики део кривице за лоше односе приписао Москви и њеној спремности да „употреби војну силу против суседа“.

– Видимо Русију која обнавља стару моћ, која улаже у различите капацитете и у обавештајне службе – рекао је Столтенберг.

То је разлог, навео је Столтенберг, што су НАТО савезници почели да улажу више у одбрану, први пут од краја Хладног рата.

Напетост између Русије и Запада је стално расла од када је руска војска пре више од десет година ушле у Грузију, а досегле су врхунац после припајања Крима Русији 2014. године.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Darko says:

    MA on je u pravu, Rusija bi trebalo samo da gleda kako se oni šire i da ništa ne uradi. Pa ov sa zapada su premašili Gebelsa. Vidimo njihovo poštenje kroz Nutelu za zapad i za nas. Vidimo kako NATO zovu odbrambeni savez, a po svetu napadaju na sve strane. Ako znaju da lazu i to rade i nije tako strasno. Ali ja verujem da su oni u svoj ovoj laži počeli verovati sami sebi. A na kraju meni je samo zao sto mi trčimo u njihov zagrljaj, to je zagrljaj samoubistva i nestanka Srpske nacije koja je starija od ovih majmuna (izvinite majmuni sto vas poredim sa zapadnim zlom)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u