НАТО ЛАЖЕ И НАПАДА: Ми смо праведни према Русији, а Русија је…

NATO LAŽE I NAPADA: Mi smo pravedni prema Rusiji, a Rusija je…

16 septembra 2018

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je da nema nameru da uzmiče pred Rusijom, te da će zapadni savez ostati na čvrstoj ali pravednoj liniji prema Moskvi, dok nastavlja da prima bivše sovjetske države.

– Za nas, nije kontradiktorno biti čvrst u pristupu Rusiji, kao što jesmo, i istovremeno tražiti dijalog – rekao je šef NATO publici u Fondaciji Heritidž, konzervativnom tink-tenku u Vašingtonu, preneo je Glas Amerike.Naglašavajući da NATO ne želi konfrontaciju, Stoltenberg je veliki deo krivice za loše odnose pripisao Moskvi i njenoj spremnosti da „upotrebi vojnu silu protiv suseda“.

– Vidimo Rusiju koja obnavlja staru moć, koja ulaže u različite kapacitete i u obaveštajne službe – rekao je Stoltenberg.

To je razlog, naveo je Stoltenberg, što su NATO saveznici počeli da ulažu više u odbranu, prvi put od kraja Hladnog rata.

Napetost između Rusije i Zapada je stalno rasla od kada je ruska vojska pre više od deset godina ušle u Gruziju, a dosegle su vrhunac posle pripajanja Krima Rusiji 2014. godine.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Darko says:

    MA on je u pravu, Rusija bi trebalo samo da gleda kako se oni šire i da ništa ne uradi. Pa ov sa zapada su premašili Gebelsa. Vidimo njihovo poštenje kroz Nutelu za zapad i za nas. Vidimo kako NATO zovu odbrambeni savez, a po svetu napadaju na sve strane. Ako znaju da lazu i to rade i nije tako strasno. Ali ja verujem da su oni u svoj ovoj laži počeli verovati sami sebi. A na kraju meni je samo zao sto mi trčimo u njihov zagrljaj, to je zagrljaj samoubistva i nestanka Srpske nacije koja je starija od ovih majmuna (izvinite majmuni sto vas poredim sa zapadnim zlom)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *