NATO LICEMERSTVO: Morali smo da bombardujemo Srbiju, da bi sprečili genocid na Kosovu

NATO LICEMERSTVO: Morali smo da bombardujemo Srbiju, da bi sprečili genocid na Kosovu

9 maja 2014

NATO Secretary General  VisitGeneralni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen kaže da je intervencija NATO u kosovskoj krizi imala za cilj da spreči genocid i da je bila u skladu s poveljom UN.

Pokušavajući da odbrane protivzakonitu aneksiju Krima, ruski lideri su napali legitimitet NATO operacija u Libiji i na Kosovu”, rekao je Rasmusen u govoru studentima univerziteta u Talinu.

Generalni sekretar je optužio Rusiju da izvrće činjenice, navodeći da je operacija u Libiji bila izvedena uz saglasnost Saveta bezbednosti UN.

“Na Kosovu je cilj bio da se spreči genocid, što je u skladu sa Poveljom UN”, rekao je Rasmusen studentima.

Najveći deo govora generalnog sekretara odnosio se na tekuću ukrajinsku krizu, za koju je optužio ruskog predsednika Vladimira Putina.

“Putin i njegova vlada pokazuju potpuni prezir prema medjunarodnom pravu”, konstatovao je Rasmusen i najavio uzvratne mere NATO. Te mere će, kako je objasnio, obuhvatiti reviziju starih i stvaranje novih odbrambrenih planova na istočnim granicama NATO, pojačane vežbovne aktivnosti i rasporedjivanje novih trupa u regionu izmedju Crnog i Baltičkog mora.

“Poručujem Rusiji: odstupite sa ivice”, preneo je Rasmusen studentima, ističući da je NATO nepokolebljivo rešen da odbrani sve svoje članice.

KOMENTARI3 komentara

  1. Mare says:

    Kakva budala... :D Da li on misli da mu ti studenti veruju oko tih rezolucija? Pa dovoljno je da je procitaju i vide da laze. On opet i preko toga lazunja. Bolesnik

  2. N.S.-Antika says:

    Govno fašističko.NATO je čista teroeristička fašistička organizacija a promoter je Amerika to svet sve više uviđa.Štaje sa Libijom kako žive sada libijci posle američke demokratije.Štaje sa Irakom kako žive iračani posle vaših laži i hemiskog oružja SOTONE najgore vrste.Ko veruje više Americi i CNN-Gebels propagandi...Ako BOG postoji vratiće vam za sva zla štoste počinili....Onog Mekejna je trebao vjetnamski narod odma streljati zato štoje bombardovao Vjetnam u ime američke propagande.Oni su ga pustili posle 6 godina robije i taj zlotvor je došao u Ukrajinu da seje opet zlo,SKOT teroristički ostaje uvek skot...

  3. mladen says:

    fasisticko djubre,kako pokazuju svoje lice krvnika i fasiste,znas kad ce srbija osuditi rusiju zbog krima -svetog nikad,a vi ljigavci sa svom siptarskom olosi ici ce te preko prokletija kad -tad,uspostavice se u svetu ubrzo realni svetski poredak poredak,a vi mozete da lajete koliko hocete jel kerovi laju -vetar nosi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *