NATO LOBISTA – BEBA POPOVIĆ: Čujem se sa Vučićem često

NATO LOBISTA – BEBA POPOVIĆ: Čujem se sa Vučićem često

30 juna 2014

Beba PopovicVladimir Popović, direktor Instituta za javnu politiku rekao u Utisku nedelje da intenzivne kontakte sa premijerom Aleksandrom Vučićem ima od kada je na vlasti.

Popović je naveo da su ti kontakti vezani pre svega za davanje saveta i mišljenja koje ima na osnovu rada Insituta za javnu politiku, koji je registrovan u Podogorici a ima kanclariju u Beogradu, uskoro i u Ljubljani i Sarajevu, koji se bavi osnaživanjem kapaciteta u evrointegracijama.

“Ako me pitate koliko i kako se čujem i viđam sa Vučićem, nekada se viđamo dva-tri puta nedeljno, nekada jednom u 15 dana, nekada se čujemo po nekoliko puta dnevno, a nekada se ne čujemo ni po 20 dana”, rekao je Popović odgovarajući na pitanje Olje Bećković da objasni kakvu ulogu i uticaj ima na Vladu Srbije i njenog premijera i od kada.

Vladimir Popović je rekao da su se kontakti sa Vučićem, koje održava od 2003-2004 godine pa do sada intenzivirali kada je njegov Institut otvorio kancelariju u Beogradu, krajem 2012. godine.

“Moj institut se bavi poslovima koji su direktno vezani za rad vlade a to je intenzvianje, pojačavanje i osnaživanje procesa evroitnegracija. Vučić me je poslednji put zvao pre nekoliko dana da me pita da li mogu da prisustvujem nekom sastanku koji ima veze sa nekim njegovim putovanjem u Brisel. Ja sam došao na satanak tema je bila šta smo mi uradili, a ono o čemu razgovaramo je recimo poglavlje 27 koji se tiče ekologija koje je to najkatastrofalnije poglavlje, a moj Insitut radi neke projekte u vezi sa tim”, rekao je Popović.

On je pohvalio Vučića da zato što je jedini političar koji je bio spreman da javno izađe i kaže da je pogrešio i da se okrenuo politički.

Odogvarajući na pitanje šta ga sve Vučić pita, Vladimir Popović kaže da ga recimo pita za predlog Instituta da Vlada Srbije formira etički komitet, zatim o zakonima o autorskim pravima koje se tiču pregovaračkog poglavlja 7…

“Vučić je partner kao Vlada Srbije i njegova prošlost me ne interesuje. Šta to znači i šta me interesuje da li je igrao šah sa Dušanom Spasojevićem ili skidao tablu Ulica Zorana Đinđića. To me više ne interesuje, a da jeste Zoran Đinđić je bio moj prijatelj i da je sada živ vi ne znate da li bio on bio sa Vučićem. Pa postojali su ljudi iz Zoranovog najbližeg okruženja koji su se viđali sa Spasojevićem, ne znam da li su tada znali da će ovaj biti nejgov ubica kasnije”, naveo je Popović.

On je dodao i da je normalno da sarađuje sa Vučićem premijerom zemlje Srbije koji je tu titulu dobio na izborima voljom naroda.

“Moja pomoć je bila biračko pravo kada sam sada na poslednjim izborima glasao za Vučića. To je tačno”.

On nije hteo direktno da odogovori na pitanje da li se i kako vratio u srpsku politiku, već je rekao da je njegova potreba da se opet pojavi u srpskim medijima i daje izjave posledica toga što kako kaže novinari ovde ne razumeju ništa u vezi sa smenama u srpskoj policiji kao i u vezi sa napadom u srpskoj štampi na premijera Crne Gore Mila Đukanovića.

“U razgovoru me je jedan prijatelj pitao što ne izađem da kažem to što sam njemu objasnio i eto ja sam izašao, dao intervju za Danas i to se poklopilo pred gosotvanje u večerašnjoj emisiji. Takođe od prošle srede ili četvrtka pa do sada desila se stvar koja dodatno zbunjuju ljude u Srbiji je to što ja svaki dan izlazim na naslovnim stranama tabloida”, rekao je na početku Utiska nedelje Vladimir Beba Popović.

(B92)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *