НАТО МИЛИЋЕВА: Добар дан за Србију, Путин је Вучићу дао одрешене руке…

NATO MILIĆEVA: Dobar dan za Srbiju, Putin je Vučiću dao odrešene ruke…

18 januara 2019

„Danas je bio dobar dan za Srbiju, nastavak evropskih integracija i mogućnost postizanja kompromisa u pregovorima sa Prištinom“, rekla je Milićeva. Ona navodi da je dobro što se danas nije pokretalo pitanje Srpsko-ruskog humanitarnog centra. „Mislim da je to posledica vrlo hrabre odluke vlade i predsednika Srbije da se približi NATO i da nastavi saradnju sa tom alijansom“.

Poseta predsednika Rusije Vladimira Putina može biti temelj za zdravije i iskrenije odnose Srbije i Rusije,smatra direktorka Centra za evroatlantske integracije Jelena Milić koja se godinama zalaže za ulazak u NATO.Jelena Milić dodaje da ta poseta može biti prilika da dve zemlje prošire saradnju tako da ona ne šteti evropskim integracijama i konsolidaciji demokratije.

„Danas je bio dobar dan za Srbiju, nastavak evropskih integracija i mogućnost postizanja kompromisa u pregovorima sa Prištinom“, rekla je Milićeva Tanjugu.

Ona je ocenila da je, sudeći po porukama koje je Putin danas poslao, Rusija pustila Srbiju da sama proceni šta je kompromis i najbolje rešenje u vezi sa Kosovom na čemu, dodaje, Srbija treba da zahvali šefu ruske države.

Da bi se taj kompromis ostvario, Srbiji je potrebna i naklonost SAD, smatra Milićeva i dodaje da je zato dobro što u sporazumima i ugovorima koji su danas potpisani između Srbije i Rusije nema ništa što bi moglo da dovede našu zemlju u neprijatnu poziciju ili pod sankcije američke administracije, poput uvoza vojne opreme ili dublje saradnje u oblati bezbednosti i odbrane.

„To može da zvuči čudno kad ja kažem, ali možemo da zahvalimo Putinu, jer su veoma dobre njegove današnje poruke da je Srbija puštena da sama proceni šta je to kompromis i najbolje rešenje za nju u vezi sa Kosovom“, kazala je Milićeva.

Ona navodi da je dobro što se danas nije pokretalo pitanje Srpsko-ruskog humanitarnog centra.

„Vidim da se to tumači kao prijateljski gest Putina, ali mislim da je to takođe posledica vrlo hrabre odluke vlade i predsednika Srbije da se približi NATO i da nastavi saradnju sa tom alijansom, shvatajući da je ipak to jedna zdravija osnova za nastavak evropskih integracija“, rekla je Milićeva.

Milićeva je ukazala i da je saradnja Srbije i Rusije proširena na različite oblasti, poput obrazovanja, nauke, tehnološke saradnje, a koje trenutno nisu u „neprijatnom“ fokusu zapadne međunarodne zajednice.

„To što imamo Putinovu podršku je dobro, ali je dobro što nas i on pušta da sami odlučimo o toj širini kompromisa. Mi smo mali, oni su veliki, ako su nam prijatelji moraju da razumeju da Srbija može svoj suverenitet i integritet da razvija samo kao deo veće zajednice manjih zemalja, što jeste EU“, rekla je Milićeva.

KOMENTARI6 komentara

 1. raikkonen says:

  hahahaha..iskubana kokoshka zeli da ispadne duhovita a nema gram mozga..bezi maa pileca mozdino!!

 2. Deda Micko says:

  Sto je babi milo, to joj se i snilo.

 3. Bole says:

  Bice da si sve shvatila pogresno.

  • Zoran says:

   Nista nije shvatila pogresno.

 4. Deda Micko says:

  Putin je Milićki poklonio Vučića, a sad će ga ona odneti u Evropu.

 5. goran says:

  mozda je putin i dao ali mu narod neda da pridje eu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *