NATO NA HITLEROVOM PUTU – Pokušaji nacista da osvoje Rusiju

NATO NA HITLEROVOM PUTU – Pokušaji nacista da osvoje Rusiju

21 maja 2014

hitler-armyPiše: Boris Aleksić

Razbijanje SFRJ i agresija na SRJ pokazali su celom svetu da je NATO od odbrambenog saveza postao agresivna vojna mašinerija. Međutim rat protiv srpskog naroda bio je samo prvi korak u strategiji Alijanse koja je iz godine u godinu bila sve bliže granicama Rusije. Nedavni puč u Kijevu i krvoproliće koje su uz podršku Zapada izazvale nove ukrajinske vlasti, poslužili su stratezima NATO-a da dodatno ojačaju svoje vojne efektive blizu ruske teritorije. Ukoliko bi neko pogledao kartu sveta i širenje Severnoatlantskog saveza od ujedinjenja Nemačke do danas, ne bi mogao da ne primeti sličnost sa pohodom nacista na SSSR. Ovaj utisak je još snažniji ukoliko znamo da su visoki oficiri Adolfa Hitlera učestvovali u stvaranju zapadnog vojnog saveza i donošenju njegovih najvažnijih strategija.

Nemački general Rajnhard Gelen bio je zadužen za Rusiju u vrhovnom štabu Adolfa Hitlera. On je organizovao brojne obaveštajne operacije u Istočnoj Evropi i SSSR-u. Bio je savetnik u projektima istrebljenja Jevreja i Slovena. Pred kraj Drugog svetskog rata Gelen je tajno prebačen u SAD gde ga je čekalo važno mesto u američkoj obaveštajnoj službi. Pokrovitelj Gelena bio je lično direktor CIA Alen Dals. Postavljen je na čelo odeljenja CIA za Rusiju pa je tako nastavio da radi posao koji je započeo kod Hitlera. Amerikanci su ga zatim poslali u Nemačku gde je postao šef njima potčinjene nemačke obaveštajne službe – BND. Rajnhard Gelen je samo promenio uniformu a osnovni zadatak mu je i dalje bio uništenje SSSR-a. General Adolf Hojzinger koji je učestvovao u napadu na Jugoslaviju u Drugom svetskom ratu postao je predsedavajući Vojnog komiteta NATO u Vašingtonu. Rajnhard Gelen je većem broju svojih bliskih saradnika – nacista obezbedio posao u Glavnom štabu NATO u Evropi (SHAPE). Nacistički general Hans Špajdel, za koga se sumnja da je bio umešan u atentat na kralja Aleksandra, bio je načelnik štaba Petog armijskog korpusa na istočnom frontu, a zatim načelnik štaba Romelove grupe armija B u Francuskoj. Posle rata je uspostavio tesne veze s Konradom Adenauerom i imao vodeću ulogu u obnavljanju Bundesvera. U aprilu 1957. postavljen je za komandanta AFCENT-a – kopnenih snaga NATO u centralnoj Evropi. Nacisti su tako postali pokretačka mašina NATO pakta i CIA. Pored toga general Rajnhard Gelen je svojim novim poslodavcima obazbedio važne podatke o vođenju propagandno – psihološkog rata po ugledu na Gebelsove medijske manipulacije. Na osnovu ovih dokumenata CIA je stvorila Radio Slobodnu Evropu koji i danas širi antirusku propagandu. Za ove potrebe Gelen je angažovao Dr. Ebarharta Tauberta (Eberhardt Taubert) koji je za vreme Drugog svetskog rata bio jedna od glavnih poluga Hitlerove antisemitske propagande. Taubert je pravio filmove u kojima su satanizovani Jevreji i bio je jedan od glavnih promotera zakona kojim je nametnuta obaveza Jevrejima da nose žute trake. Gelen ga je zaposlio u američkoj obaveštajnoj služni, a Taubert je uskoro postao savetnik nemačkog ministra odbrane i predsedavajući „Nacionalnog saveza za mir i slobodu“. Nacisti su zahvaljujući SAD postali borci za mir i slobodu u Evropi! Ministar odbrane Franc Jozef Štraus koji je takođe bio „bivši“ nacista, uputio je Tauberta u NATO kao savetnika u Odeljenje za psihološko ratovanje. O uticaju CIA i BND na vodeće nemačke medije i njihovoj saradnji sa nacistima svedoči i sledeći podatak. Vilfrid fon Oven, u ratu ađutant Hitlerovog ministra za propagandu Jozefa Gebelsa, bio je dugogodišnji dopisnik „Špigla” iz Južne Amerike, premda je u Nemačkoj pokrenuta istraga protiv njega zbog glorifikacije „junaštva armija Trećeg rajha”. Vilfrid fon Oven je uspeo da pobegne u Južnu Ameriku zahvaljujući lažnim ispravama koje mu je obezbedio BND.

Međutim pored prikupljanja informacija i psihološko – propagandnog delovanja Rajnhard Gelen je podučio NATO i kako da organizuje terorističku mrežu. Njegova nacistička organizacija „Nieue World Ordnung“ (Novi svetski poredak) bila je osnov za ovaj projekat. Danijel Ganzer, profesor savremene istorije na Univerzitetu u Bazelu, objavio je knjigu pod naslovom „Tajne NATO armije“ u kojoj objašnjava kako je Severnoatlantski savez izgradio terorističku mrežu širom Evrope. Ganzer navodi da su paravojne formacije stvorene u celoj Zapadnoj Evropi: Francuskoj, Belgiji, Holandiji, Norveškoj, Danskoj, Švedskoj, Fiinskoj, Španiji, Portugalu, Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Luksemburgu, Grčkoj i Turskoj. Pripadnik jedne od tih grupa koja je nosila naziv veoma sličan Gelenovoj organizaciji, Vinćenco Vincigera član „Ordine nuovo“ priznao je pred italijanskim sudom da je za potrebe NATO izvodio terorističke napade.

Nije tajna da su veze SAD i nacista uspostavljene još pre Drugog svetskog rata. Velike američke korporacije su podržale dolazak Hitlera na vlast. Primera radi američki gigant „Standard oil“ je imao odličnu saradnju sa nemačkim „IG Farbenom“ koji je za naciste proizvodio „Ciklon B“ – otrov korišćen za ubijanje ljudi u gasnim komorama. „Standard oil“ je pomogao „IG Farbenu“ da osvoji tehnologiju hidrogenizacije – konverzije uglja u naftu što je Hitleru omogućilo da pokrene svoju ratnu mašinu i započne rat.

Noam Čomski je uzburkao duhove na Zapadu kada je izjavio da SAD i Engleska nisu smele da podržavaju Hitlera. Čomski je objasnio da su Vašington i London nakon pobede Crvene armije u Staljingradu, počeli da pomažu naciste kako bi zaustavili rusko napredovanje. Da toga nije bilo veliki broj konc-logora bi mnogo ranije bio oslobođen a njihovi zatvorenici spaseni. Poznati američki profesor je dodao da je taj potez bio užasan ali da nije došao kao iznenađenje. Naime, u SAD su još 1930. godine smatrali fašizam dobrim. Tako je predsednik Ruzvelt bio veliki poštovalac Musolinija dok je američko ministarstvo spoljnih poslova 1937. godine zaključilo kako je Hitler umereni političar. Samner Vels glavni savetnih američkog predsednika je na konferenciji u Minhenu uzviknuo: „Mi zaista možemo da sarađujemo sa Hitlerom. On je dobar momak.“ Nakon ovih reči američki i britanski privrednici su još više ulagali u Nemačku.

Posle svega, nikog ne bi trebalo da čudi što je jedna od najvećih vojnih baza u SAD izgrađena u obliku kukastog krsta. Mornarička baza Vojske SAD u Koronadu nedaleko od San Dijega u kojoj se nalazi poznata specijalna jedinica SEAL „mornaričke foke“ izgrađena šezdesetih godina prošlog veka, projektovana je tako da iz ptičije perspektive izgleda u potpunosti kao poznati nacistički simbol. Nakon žalbi građana i nezavisnih novinara započelo se sa njenom prepravkom. Pokazalo se da je lakše izmeniti izgled zgrade nego promeniti ideologiju Vojske SAD jer su se američki marinci (snajperisti) u Avganistanu 2010. godine slikali sa obeležjima nacističkih SS divizija. Takođe saveznici NATO pakta širom sveta koriste nacistička obeležja. To je bila praksa hrvatskih (Tuđmanovih) formacija u ratu protiv Srba. Isto se danas dešava u Ukrajini gde ukrajinski nacisti iz partije „Svoboda“ nose nacističke (runske) oznake u svom ratu protiv ruskog naroda.

Nacistički zločinci nisu samo inspiracija mladim generacijama američkih vojnika i saveznika Vašingtona u njegovom Pohodu na Istok, oni su gradivno tkivo i stratezi NATO pakta, američke obaveštajne službe i moćnih zapadnih medija. Svojom saradnjom sa nacistima SAD i Severnoatlantski savez su im pružili priliku za „drugi“ nezasluženi život i otvorili im put da Zapad oblikuju prema svojoj izopačenoj ideologiji.

(Fondsk.ru)

KOMENTARI2 komentara

  1. jugoslav mitic says:

    proci ce isto kao i hitler, i zarko zelim da ruska cizma jos jednom stupi na tlo nemacke

  2. Za Srbiju says:

    Od NATO pakla, ostade NATO patka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *