НАТО НА РУСКОЈ ГРАНИЦИ! Пронашли су начин, папрено ће их коштати!

NATO NA RUSKOJ GRANICI! Pronašli su način, papreno će ih koštati!

29 novembra 2020

Železnički projekat „Reil Baltika“, koji će povezati zemlje zapadne Evrope sa baltičkim državama, predviđen je za prevoz vojne opreme.

Četiri lokacije za vojnu opremu NATO biće izgrađene u Litvaniji u blizini železničke pruge, piše litvanski portal „Delfi.lv“. Platforme će biti postavljene u blizini gradova Kazlu-Ruda, Jonava, Panevežis, kao i u mestu Palemonas. Na svakoj lokaciji će moći da se smesti do 300 jedinica opreme.Pre toga, letonsko Ministarstvo odbrane najavilo je da će tražiti izgradnju kraka „Reil Baltika“ do vojne baze u Adažiju, gde su raspoređene NATO jedinice sa oklopnim vozilima.

Dužina trenutne trase je 950 kilometara, a cena projekta već je dostigla skoro šest milijardi evra.

Ranije su strani vojni stručnjaci primetili lošu logistiku NATO-a i žalili se da će u slučaju sukoba Rusija zauzeti Priblatiku za samo nekoliko dana, dok bi prebacivanje jedinica iz zapadne Evrope trajalo najmanje nedelju dana.

Verovatno će „Reil Baltika“ donekle popraviti situaciju za Alijansu, ali je malo verovatno da će suštinski rešiti to pitanje.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. petrovgrad says:

    Jer to grade sa obrazloženjem, kao kada su postavljali raketni štit. Odbrana od Irana. Ono da se Rusi ne dosete. Zapad nikada neće da napada Rusiju,to stalno ponavljaju. Za Moskvu ništa nisu kazali.

  2. Mirko says:

    Što više čačkaju rusku Mečku, sve više ima šanse da im jednog dana ona zakuca na vrata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *