НАТО НА РУСКОЈ ГРАНИЦИ! Пронашли су начин, папрено ће их коштати!

НАТО НА РУСКОЈ ГРАНИЦИ! Пронашли су начин, папрено ће их коштати!

29 новембра 2020

Железнички пројекат „Реил Балтика“, који ће повезати земље западне Европе са балтичким државама, предвиђен је за превоз војне опреме.

Четири локације за војну опрему НАТО биће изграђене у Литванији у близини железничке пруге, пише литвански портал „Delfi.lv“. Платформе ће бити постављене у близини градова Казлу-Руда, Јонава, Паневежис, као и у месту Палемонас. На свакој локацији ће моћи да се смести до 300 јединица опреме.Пре тога, летонско Министарство одбране најавило је да ће тражити изградњу крака „Реил Балтика“ до војне базе у Адажију, где су распоређене НАТО јединице са оклопним возилима.

Дужина тренутне трасе је 950 километара, а цена пројекта већ је достигла скоро шест милијарди евра.

Раније су страни војни стручњаци приметили лошу логистику НАТО-а и жалили се да ће у случају сукоба Русија заузети Приблатику за само неколико дана, док би пребацивање јединица из западне Европе трајало најмање недељу дана.

Вероватно ће „Реил Балтика“ донекле поправити ситуацију за Алијансу, али је мало вероватно да ће суштински решити то питање.

(Спутњик)

KOMENTARI2 коментара

  1. petrovgrad says:

    Jer to grade sa obrazloženjem, kao kada su postavljali raketni štit. Odbrana od Irana. Ono da se Rusi ne dosete. Zapad nikada neće da napada Rusiju,to stalno ponavljaju. Za Moskvu ništa nisu kazali.

  2. Mirko says:

    Što više čačkaju rusku Mečku, sve više ima šanse da im jednog dana ona zakuca na vrata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u