НАТО НАГОВАРА ЛИТВАНИЈУ: „Русији треба одузети Калињинград“ (ВИДЕО)

NATO NAGOVARA LITVANIJU: „Rusiji treba oduzeti Kalinjingrad“ (VIDEO)

4 maja 2017

Poslanik litvanskog parlamenta Linas Balsis predložio je da se od Rusije oduzme Kalinjingradska oblast, prenosi litvanski portal „Baltnjuz“.

Litvanski poslanik je izjavio da je „vreme Kalinjingrada završeno“. On je naveo da Kalinjingradska oblast nije data Rusiji zauvek.

„Bilo je rečeno: predajemo je pod administraciju SSSR-a sve dok u Evropi ne bude potpisan konačni dogovor“, rekao je Linas Balsis.

Prema njegovim rečima, vraćanjem teritorije treba da se bave Litvanija ili EU, ili Vilnjus ili Brisel.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio da diskusije o revidiranju rezultata Drugog svetskog rata mogu da otvore „Pandorinu kutiju“.

Kalinjingradska oblast je subjekat Ruske Federacije od 1945. godine.

Balsis je u vezi toga govorio i o aneksiji Krima i povezao tu temu sa Kalinjingradom. Iako on govori litvanski, na narednom snimku možete prepoznati ključne reči.


L. Balsys: Kaliningrado galiojimo laikas baigėsi by ekspertai

Izvor: rs.sputniknews.com

KOMENTARI4 komentara

 1. M says:

  Ako taj litvanski politicar misli ozbiljno,onda Litva mora hitnije nego mnoge druge drzave,uvesti psihijatrijski pregled prije ulaska na znacajnije politicke funkcije.Jer se mogao zabuniti i pitati sto USA trupe rade u Njemackoj itd.A rade isto sto i ruske u Kalinjingradu,drze stvar-Ravnotezu pod kontrolom.Kolko-tolko.

 2. Trifun says:

  Ma nikakvog raspravljanja tu nema. Rusija postavlja Iskandere tamo sa nuklearnim glavama, Satanu i S-400 a uskoro i S-500. Sa tri vojna aeodroma i kontrolnim punktom za Balticku flotu EU Rajh i NATO nacisti su u sahu. Jos ako se usude da opet krenu na nas na Balkanu dobice istu armadu kao i u Kaljingradu duboko u pozadini.

 3. Zoran says:

  Ha ha pa ovo je šala za 1.april! Litva, Poljska i ostali patuljci može samo da puše bukvalno Rusko q....... :) Litva ima snažnu Rusku populacijo, više šansi imaju da puknu na dva tri komada.. Mat Rusija dobrodošla na Balkan, Srbi in Slovenci hooočemo v Rusko Federacijo!

 4. VUK says:

  ma da sta cekate trupe i udjite al sam siguran da ce na karti sveta biti jedna drzava manje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *