НАТО НАПАО ДОНБАС!?

NATO NAPAO DONBAS!?

25 aprila 2018

Operativna komanda samoproglašene Donjecke narodne republike optužila je vojsku NATO-a da je otvorila vatru ka gradu Jasinovati.

Zamenik šefa Operativne komande DNR Eduard Basurin rekao je novinarima da je jutros na grad otvorena vatra iz minobacača kalibra 120 i 82 milimetra.

„Prema našim podacima, taj napad su predvodili artiljerci NATO-a koji su juče došli radi vežbi i obuke ukrajinskih vojnika na sredstvima za artiljerijsko izviđanje AN/TPK koje je Amerika proizvela i isporučila Ukrajini“, rekao je Basurin novinarima.On je naveo da je nekoliko tih kompleksa već postavljeno na nekoliko kilometara severno od Donjecka.

„U ovom trenutku kompleksi su razmešteni na krovovima nekoliko višespratnica u Avdejevki“, rekao je Basurin.

On je naglasio da odredi DNR poštuju Minski sporazum i da na vatru ukrajinskih vojnika odgovaraju samo dozvoljenim oružjem.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Miraš says:

    Ukrajinci i NATO pa izgleda saradjivaće tako do potpunog uništenja države Ukrajine. Današnji Ukrajinci ne liče na Slovene, kao da su nekom genetskom rekombinacijom gena postali tek i samo Pečenjezi. "Pečenjezi ili Pečenezi su bili polunomadski narod Centralne Azije, koji je govorio jezikom iz grupe turkijskih jezika. Asimilirani su tokom srednjeg veka. Pečenjezi se pojavljuju u istorijskim izvorima u VIII i IX veku. Tada su nastanjivali područja između donje Volge, Dona i Urala. Već do IX i 10. veka kontrolisali su veliki deo stepa jugozapadne Evroazije i Krima. (Dakle današnje Ukrajine!) Tada su bili značajan faktor u tom području, ali kao i većina nomadskih naroda nisu posedovali koncept države, a njihova organizacija se svodila na nasumične napade na susede. Osim toga postajali su plaćenici za druge sile."(!!!!)... U nekim našim spisima o Staroj Srbiji medju mnogim plemenima koja su krstarila Balkanom pominju se i Pečenjezi," Samo da i u nama ne vaskrsne i ne prevlada to staro nomadsko i NEDRŽAVOTVORNO pleme, da ne ode i Srbija u NEPOVRAT.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *