НАТО не би смео да бомбардује Србију да је председник Русије тада био ПУТИН!

NATO ne bi smeo da bombarduje Srbiju da je predsednik Rusije tada bio PUTIN!

4 avgusta 2015

1421022782440 PutinPiše: Spomenka Deretić

Ako se neko ne seća kultnog filma Andreja Tarkovskog „Ivanovo detinjstvo” – potresne slike kako se nemačke trupe kao kancer šire Drevnom Rusi paleći, ubijajući, silujući – neka pogleda sadašnje snimke iz Novorusije.

Sve je isto, samo je medijator drugi.

Onda Nemci, sada Amerikanci.

I jedni i drugi pustili su sa lanca besne pse da odrade prljav posao. Nekada je bio Babji Jar, kraj Kijeva, sada Majdan u Kijevu. Komandant SS trupa Kurt Eberhard čestitao je lokalnoj policiji, uglavnom unijatima dovezenim iz Lavova u Majku ruskih gradova, na odlučnom obračunu sa remetilačkim faktorom – jevrejskom decom i starcima i porodicama veliko i maloruskih partizana.

Pročitajte još:

PUTINOV AVION – KOMANDNO MESTO: Saznajte sve o ličnoj vazduhoplovnoj floti i automobilima predsednika Rusije

ZAVERA PROTIV PUTINA: Izdajnici i plaćenici Zapada žele da sruše Putina i na njegovo mesto dovedu nekog novog „Jeljcina

Ukrajina, ruska krajina, do Lenjina bila je stara Rusija, ili Malorusija.

Visoki američki funkcioner Viktorija Nuland prošetala je pre nekoliko dana sa bivšim bokserom Vitalijem Kličkom, sada gradonačelnikom Kijeva, centrom Majke ruskih gradova čiji je majdan (trg na poljsko-ukrajinskom) bio ukrašen slikama šefa ukrajinske nacističke policije koja je u Babjem Jaru 1941.godine pobila 33000 ukrajinskih Jevreja.

Kličko je Jevrejin. Vašington je pacifikovao Evropu i diriguje uvođenjem sankcija Unije Rusiji.

Američka gospođa Viktorija proletos je opsovala Evropu, stara dama bila je neodlučna da li da se još krvavije uključi u ukrajinsku avanturu.

Glavni junaci maloruske drame -Vašington, Brisel i kijevska hunta – glume da ne primećuju ukrajinske gospodare trgova i ulica -naciste Desnog sektora Dmitrija Jaroša, nacionalnu gardu siledžija, privatne vojske ukrajinskih pljačkaša-milijardera.
Krvavi pir neonacista predvode strani najamnici, najviše je Poljaka, Letonaca, Nemaca, Šveđana i Albanaca,a ima i Hrvata. Vojni instruktori najamnika su Amerikanci. Staro društvo, isti prijatelji.

Opasna metafora – Vašington i Brisel baštinici svih unifikatora poznatog sveta – jurišaju na svakog ko misli da nema demokratije bez istine i pravde i ko ne poklanja tuđinu ono što mu je Bog dao.

To znamo, bili smo prvi zamorčići na eksperimentalnom poligonu Evrope za uništenje nade da Srbi nisu evroatlantski Mohikanci.

Naš poslednji državnik, voljom naroda tri puta biran za predsednika ubijen je u Hagu.
Slobodan Milošević je ostao simbol otpora osvajačkoj politici SAD i NATO.

Videla sam njegove fotografije zaštićene najlonom na barikadama branilaca Novorusije. Njihove porodice gađali su fosfornim bombama jaroševci sa fotografijama Stjepana Bandere, ukrajinskog saradnika nacističkog Vermahta.

I Hitler je hteo, pre Brisela, da ujedini Evropu i usreći svet novim poretkom.

Da li su Sloveni u istinu narodi zahvalni za manipulaciju?

Arapsko proleće zakuvano u istoj angloameričkoj kuhinji uspelo je samo u prvom naletu. U Siriji je doživelo krah, odnegovani islamski bastard protiv naprednijih arapskih režima oteo se i pretvorio, poput Frnkenštajna, u islamski kalifat asasina. A kijevska hunta pak, igra američku mazurku kao petooktobarski borci u Srbiji što igraju američku šotu.

Ne, nisu slovenski pravoslavci jagnjad za klanje, rukovodstva su naša zaslepljena zapadnim dogmama i guraju narode u mazohizam, pa narod nalikuje ragi pomirenoj da polako ide u krug vukući dolap.

Stalna izvinjenja od petooktobarskog puča srpskih rukovodstava za nepočinjeni greh srpskog naroda nisu spasla Srbiju od otimanja južne srpske pokrajine. Samo su ponizili i narod i državu. Kao da se ponovo za svakog Nemca ubija stotinu Srba jer zahtev Berlina je da Srbi promene mentalitet ako hoće da se priključe Uniji, evropskoj lešini koja se raspada, u duhovnoj ravni jeste ubistvo slovenske duše srbskog pravoslavnog naroda.

Amerikanci su pomalo krili da hoće bombama da ubiju Srbiju, navodno su štitili od genocida albansku nacionalnu manjinu koja naravno uopšte nije bila ugrožena, a u Ukrajini, da li zbog bahatosti, ili da bi izazvali Moskvu, nisu krili da u Malorusiji izazivaju bratoubilački rat.

Čini mi se da im je prvi cilj bio da potpale fitilj za jedan veliki evroazijski rat.

Vladimir Putin koga srbski narod uglavnom zove Vladimir Veliki nije se dao isprovocirati. A na majdanu, pre nego što su ujedinjeni Zapadnoevropljani, Amerikanci i njihovi klijenti u Ukrajini, slagali i prevarili legalno izabranog predsednika Janukoviča, razotkrilo se tek jednim detaljem ali jasno – ko vuče konce navodno demokratske pobune.

Videla sam amaterski snimak sa kijevskog majdana na kome se zapaža kratko podšišani muškarac sa pištoljem za pojasom kako se obraća na korektnom ruskom jeziku berkutovcima koji štite državnu zgradu od stotinak razjarenih momaka lica sakrivenih crnim kapama. Ošišani muškarac kaže da je ukrajinski emigrant iz Amerike, pokazuje neku kartu – propusnica agenta CIA – i poziva specijalce berkutovce da se pridruže pučistima.

Imamo sva imena berkutovaca – kaže agent CIA – i bolje vam je da nam se pridružite da vam porodice ne stradaju a da vas ne pohapsimo i pošaljemo u Hag kao Srbe koji su branili otadžbinu. Vrhunski cinizam, zar ne?

U Kijevu bacaju u kontejnere do pola pune otpadaka i svakojake nečisti bivše poslanike Partije regiona i komuniste, zatim rukovodioce fabrika, bolnica i škola – ukoliko nisu prodali veru za večeru. Zverski ih tuku grupe mladeži, najviše ih je iz zapadne Ukrajine. Neki momci plaćeni sitnim evropskim novcem prebili su žene činovnice milicije koje su radile na šalterima a jednu su profesorku ruskog nastavili da šutiraju i kada je izgubila svest.

To se zove lustracija.

Povratak Krima u Rusiju i otimanje Kosova od Srbije suprotni su procesi. Stoga tvrdnje evroatlantskih glasnogovornika da Srbija treba stalno da ponavlja mantru kako priznaje celovitost Ukrajine, ukoliko ne priznaje lažnu državu Kosovo – čista su glupost.

Kosovo je od Srbije oteo NATO 1999. godine zverski bombardujući našu zemlju i naš narod i koristeći to što je Rusija na nesreću bila slaba.

Kada god hoće da kazne Moskvu, ruski neprijatelji – izbiju mlađega brata. Kosovo su NATO, Amerikanci i zapadnoevropljani poklonili albanskoj nacionalnoj manjini i borcima takozvane oslobodilačke vojske Albanaca, u stvari na zapadu Evrope i u SAD-u obučenim teroristima i narkodilerima.

Krim je 19. februara 1954. godine sovjetski funkcioner -Ukrajinac Nikita Hruščov – oteo od Rusije i poklonio Ukrajini. Čista je glupost, ili neznanje što me ne bi čudilo, zapadnoevropskih i američkih političara i propagandista da Krim nije ruski, da su Tatari najstariji narod naseljen na tom čarobnom poluostrvu.

Da poučim zapadne kolege, Krim su i pre Rusa i pre Tatara naseljavali i Skiti i Grci pa Vizantinci i Rusi, pa su čak carigradski geografi taj deo Crnog mora u srednjem veku nazivali Ruskim morem.

Od Hersonesa do Odese more je bilo pokriveno ruskim plovilima i belim jedrima. Krim su naseljavali zatim Tatari, da ne zaboravimo Hazare i pa Turke, ali je poslednjih vekova svaku stopu krimske zemlje zalio svojom krvlju ruski narod.

Krim je referendumom vraćen majci Rusiji, ali NATO ne može prežaliti što njegovi brodovi nisu iz ruskog Sevastopolja izbacili rusku Crnomorsku flotu.

Ne smem ni da pomislim šta bi sa narodom na Krimu bilo da se ostrvo nije vratilo majčici.

Krim je isprovocirao nobelovca za mir i predsednika SAD Baraka Huseina Obamu da slaže.

Nobelovac je zvanično izjavio da se Kosovo odvojilo od Srbije posle referenduma koji je održan pod pokroviteljstvom
Ujedinjenih nacija. Da mu oprostim pošto su, sudeći po američkim zvaničnicima na svojim univerzitetima stekli oskudno opšte znanje. Ali, nikako ne mogu da shvatim kako je gospodin Barak Husein Obama mogao toliko da ponizi Nobelov komitet za mir u evropskoj zemlji Norveškoj, pa ili su norveške škole takođe loše ili Komitet polaže račune nekom van njega, trećeg nema.

Velemajstor iz Kremlja spasao je svet najvećeg ratnog iskušenja u poslednjih nekoliko decenija. Čak je inicirao mirovne pregovore sa Kijevom, što je rezultiralo sadašnjim mirom, makar on i ne bio dugotrajan.

Premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk nazvao je građane istočnog dela svoje zemlje pijanim orangutanima. To je verovatno naučio kao evropejac jer se čovek ponosi nacističkim pozdravom – «slava Ukrajini».

Kako je malo vremena potrebno, a mnogo, mnogo nasilja i straha da se za samo dvadeset tri godine zaborave zajedničko poreklo ista vera, ista civilizacija, iste borbe za slobodu – da 23 godine prekriju dvadeset vekova.

Rusija je krštena pre više od deset vekova baš na Krimu, Rusija je tada primila vizantijsko pravoslavlje. A Amerikanci i Evropljani bi hteli da kijevska hunta sve to prebriše.

Ponižavajuće je da u zemlji u kojoj je više od 80 posto pravoslavaca vladaju unijati, protestanti, katolici i judaisti – bilo ko, samo ne onaj ko se seća svojih korena i svoje vere.

Najmoćniji čovek Ukrajine – milijarder Igor Kolomojski – ima tri državljanstva i tri pasoša: ukrajinski, izraelski i kiparski.

Nekako istovremeno počelo je iskopavanje masovnih grobnica, ovih dana, na Kosovu i u Novorusiji.

Na Kosovu Srba, civila, vojnika i policajaca koje su Albanci otimali i ubijali, u Novorusiji Rusa, civila, vojnika i policajaca koji su takođe branili svoj narod.

Kažu da ima leševa kojima nedostaju pojedini organi. Organi Rusa i Srba su skupi, a zapadne vojnike treba dobro plaćati. Pa da navedem kao kuriozum izjavu jednog Albanca, svedoka, koji kaže da je prevezao u Albaniju sa Kosova omamljene i vezane -četiri Srbina, pet žena od kojih su tri bile iz Ukrajine ili Moldavije a dve – mlade Albanke.

Svedok broj jedan navodi da su Srbi molili da ih ubiju odmah po kratkom postupku jer ne žele da budu sečeni na komade. Toliko o Evropi, Americi i varvarizmu.

Uvek sam se zalagala za to da se odnos srpskog i ruskog naroda ne sužava na odnos ruske politike prema nama. I za vreme Jeljcina i Kozirjeva i Černomirdina. Jer, srpski i ruski narod su sarađivali tokom čitave svoje istorije i to se može nazvati postupkom spojenih sudova, to jest postojao je ne samo ruski uticaj na mnogo manji srpski naros već i obrnuto jer su u poznom srednjem veku pravoslavni južni Sloveni bili bliži baštinici tadašnje najznačajnije evropske civilizacije – vizantijske.

Kroz čitavu istoriju Srbima je jedini verni zaštitnik bila Rusija. Kada je ona bila jaka – Srbija je mogla da odahne.

Šta mislite, da li bi Srbiju NATO bombardovao da je predsednik Rusije tada bio Putin?

(Fakti.org)

KOMENTARI4 komentara

 1. Istina celna says:

  Odgovor na pitanje, ne bi.

 2. anamarija says:

  Sigurno da NE BI !!! Srbija moze biti presretna sto ima Rusiju i Putina 'iza ledja' bas u ova teska vremena .Najgora stvar je sto dio Srba je zelio da Srbija udje u EU no to mogu ispraviti ali POD HITNO MORAJU NAPRAVITI REFERENDUM da se narod izjasni je li za ulazak u EU ili nije ????? NE CEKAJ SRBIJO,JER VRIJEME TI PROTICE A EUROPA ''RADI'' NA TVOM ''PRIMANJU'' ....MOZE SE DESITI DA EUROPA KAZE--''DOSTA! SADA STE PRIMLJENI U 'EU' a onda ce biti teeeeeeeeesko izaci van bez ruske vojne pomoci !!!!!"

 3. mija says:

  Tekst zaslužuje pohvalu jer je vrlo sadržajan, sadrži mnogo informacija i dobro upakovan. Ali zaeram mu što sadrži mnogo klišea, generalizacija i analogija. O njima možda nekom drugom prilikom, kad sledeći put naidjem na neki tekst ove autorke, a sad samo par konkretnih primedaba. "Da li su Sloveni u istinu narodi zahvalni za manipulaciju?" Ovaka pitanja ne treba postavljati. Manipulaciji su podložni svi narodi koji su ekonomski, politički, kulturno itd. slabiji od napadača. Protiv manipulacije je i lako i teško izboriti se. Lako jer je dovoljno imati dovoljno znanja o zbivanjima i namerama protivnika, a teško jer protivnik čini sve da gradjanima odseče put ka tom znanju. Za početak mi bismo učinili jako mnogo kad bi se svako u sebi zakleo da će uvek u javnosti govoriti ili pisati samo istinu po svojoj najboljoj savesti. Anglo-saksonsko-germanski narodi suu proteklom periodu bili u prednosti jer su bili agresivniji, uvek spremni za napade svake vrste, jer su unapred smišljali kako da nas poraze, prevare, izmanipulišu. "Šta mislite, da li bi Srbiju NATO bombardovao da je predsednik Rusije tada bio Putin?" Ni ovo pitanje nije sasvim korektno. Mi nikako ne možemo doći do odgovora na pitanje šta bi bilo da je bilo. Ali ja lično, a i većina ljudi u Srbiji je sigurna da danas takvo bombardovanje nikako ne bi bilo moguće, a to je sasvim dovoljno.

 4. Kulak says:

  Da li će Rusi i dalje gledati kako su Harkov, Dnjepropetrovsk i Odesa, stari ruski, ruskojezični i rusofilski milionski gradovi u rukama benderovaca ili će to riješiti da svijet više ne gleda tu sramotu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *