НАТО НЕ ВЕРУЈЕ ШТА ВИДИ, РУСИЈА НАСТАВЉА ДА ИХ МАЛТРЕТИРА! Баш је брига баћушке за корону, руску војску ништа не може да заустави!

NATO NE VERUJE ŠTA VIDI, RUSIJA NASTAVLJA DA IH MALTRETIRA! Baš je briga baćuške za koronu, rusku vojsku ništa ne može da zaustavi!

1 aprila 2021

NATO smatra da su ruske strateške vojne vežbe „Kavkaz 2020″ održane kako bi pokazale da pandemija nije sprečila rusku vojsku da realizuje sve planirane borbene zadatke, navodi se u izveštaju Centra za strateške komunikacije NATO u Rigi, posvećenom ovim manevrima.

– Centralni deo medijske pokrivenosti manevara bila je pažljivo osmišljena tema vojske u kontekstu pandemije kovid 19. Prvi cilj – predstaviti reformisanu rusku vojsku kao važnog učesnika u uspehu države u borbi protiv pandemije. Druga – pokazati da je sanitarna situacija u zemlji pod kontrolom i da vojne vežbe mogu uspešno izvoditi za razliku od manevara NATO-a „Difender-2020″. Konačni zadatak – pokazati da nikakva pandemija ne može potkopati sposobnost ruske vojske da se bori – navodi se u izveštaju.Autori izvlače zajednički zaključak da su prošlogodišnje vojne vežbe postale „završni ispit“ za čitavu rusku vojnu reformu koja se izvodila od 2008 do 2020. godine.

– Rusija je pokazala novi pristup izvođenju vojnih vežbi sa ciljem demonstracije svog značajnog potencijala projekcije moći, savremene vojne mogućnosti, evroazijsku težnju i buduće geopolitičke ambicije u svom bliskom okruženju. Svi ovi signali su istovremeno bili upućeni Zapadu, ruskim partnerima i celom evropskom informativnom prostoru – navodi se u dokumentu.

Autoru izveštaja smatraju da su ove vojne vežbe postale sredstvo demonstracije Rusije kao vojne sile.

Evo kako je to izgledalo prošle godine!!!

KOMENTARI13 komentara

 1. Archelay says:

  Kako vreme prolazi tako ruska i kineska armija povecavaju svoje konto sposobnosti i umesnosti.Jedino sto Natom ostaje sve to da gleda i analizira.Sada ce Zapad izmisliti drugu virusiloznu nevolju za na kraju i Rusi i Kinezi da izadzu kao pobednici a Zapadu ostaje bumerang.

  • persida says:

   Na najvisem nivou, koji je iznad medijskog prepucavanja, nema nikakvog sukoba izmedju Istoka i Zapada. Jer, da ga ima, svetski rati bi poceo za dva minuta, ako ne i ranije. Covek treba da bude glup pa da veruje u medijske lupetarije.

   • Ivana says:

    Slažem se.

   • Covid GEJts 2039 says:

    Ne lupetaj.

   • test01 says:

    izgleda tako - Rusija je cak odigrala i korona kolo po muzici zapada sto znaci da bio neki dogovor...Vise apsolutno nista ne verujem nikome ukljucujuci Ruse !

    • Miraš says:

     Ne znači da je bio neki dogovor. Pravo pitanje je zašto je takozvana pandemija virusom korona medijski preuveličana, a zatim su pooštrene i mere protiv nje posebno u državama Zapada. Najvažnije je da je povodom tkzv. pandemija Amerika izvršila veliko emitovanje novca bez pokrića, to isto je uradila i EU kad je dala pakete pomoći. Ključno pitanje je u čijim rukama je ponajviše završio taj novac? U rukama najbogatijih. Šta kupuju tim novcem? Znači igra se na novo i još veće raslojavanje izmedju bogatih i siromašnih. ... Rusija nema propagandni aparat kojim bi svet razuverila da se preteruje povodom pandemije, a za takav eventualni pokušaj zaradila bi još sankcija i sankcija. Ali može da im uzme deo kolača od planirane zarade na osnovu prodaje vakcina. Dosad vakcina Sputnik Ve je registrovana u preko 60 zemalja sveta. To je po teritoriji otprilike otprilike jedna trećina sveta. Kad se dodaju i kineske vakcine to znači da se tržište za zapadne vakcine značajno smanjilo. Zapadna farmakomafija ne može da trlja ruke kao što je planirala.

   • Miraš says:

    Glupo, ali zato stalno tutunjiče i kukuriče. Baš si "ukras" ovog našeg sajta.

   • Miraš says:

    Kako nema sukoba. Šta se dešava u Siriji i Ukrajini. Stoje na ivici medjusobnog sukoba, a povremeno i bude medjusobnih sukoba. Ozbiljnih sukoba neće ni biti jer to bi se ubrzo pretvorilo u sukob najvećih nuklearnih sila i to sa primenom nuklearnog oružja. Koliko nuklearnog oružja imaju samo ove dve sile. Zato više se ne može ponoviti svetski rat sličan po načinu vodjenja drugom svetskom ratu. U dosadašnjoj istoriji ratovanja nuklearno oružje primenjeno je samo dva puta pri kraju drugog svetskog rata. Tada je samo Amerika imala to naoružanje. Danas pored SAD i Rusije nuklearno oružje imaju Kina, Severna Koreja, Indija, Pakistan, Izrael, Francuska, Velika Britanija. Tramp je pokazao da se boji čak i nuklearnog oružja koje poseduje Severna Koreja. A tek koliko likdere i vojne stratege Amerike brine nuklearno oružje Rusije i Kine? Uključi kefalo, ne pričaj makar šta.

 2. Triglav says:

  ali što je virusna upala pluća protiv trovanja olovom?

 3. Velika Metla says:

  Korona nije ni epidemija, a kamoli pandemija, korona je satanistički projekt, i svi vi ljubitelji korone kulta ste na njihovoj strani. To i ovca ležeći vidi. NE KORONI. NE VAKCINAMA. NE MASKAMA.SVE JE GOLA LAŽ.

  • Covid GEJts 2039 says:

   Nek se tupani vakcinisu, da se iskorene. Previse je glupih ljudi.

   • Cp6a says:

    Ja sam se revakcinisao pre neki dan. To je moj izbor, moje pravo, moj rizik i baš me briga da li ćeš ti da se vakcinišeš, ali ću uvek da branim tvoje pravo na takav izbor Zašto te to toliko nervira, pa me vređaš, nekulturo? Da li su se tvoji roditelji vakcinisali?

 4. M says:

  Dobro je da"protivnik"u ovim vježbama ne uzvraća dronovima,ko u Nagorno Karabahu,plus suvremenijim i masovnijim!A što se tiče Velikog Rata,mislim da će biti,po dogovoru ili mimo dogovora,i da će na kraju preživjeli biti sretni da se dogovore,jer ako ne uspiju propast će i oni!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *