НАТО одговорио Лукашенку!

NATO odgovorio Lukašenku!

16 avgusta 2020

NATO je danas odbacio optužbe beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka da Severnoatlantska vojna alijansa grupiše svoje snage duž zapadne granice Belorusije.Ipak, potvđeno da se situacija u toj zemlji pomno prati.

„Nema NATO grupisanja u tom regionu, a naše prisustvo na istoku naše interesne zone ne predstavlja pretnju po bilo koju zemlju. U pitanju je samo defanzivno prisustvo s ciljem da se predupredi konflikt i sačuva mir“, kaže se u saopštenju NATO i apeluje na Belorusiju da poštuje osnovne ljudske slobode, uključujući i pravo na mirne proteste, prenosi Rojters.

KOMENTARI4 komentara

 1. Miraš says:

  NATO: "U pitanju je samo defanzivno prisustvo sa ciljem da se predupredi konflikt i sačuva mir". Ovo otprilike znači da NATO u interesu sprečavanja konflikta i očuvanja mira može da predje u Belorusiju. Najelegantnija okupacija, ali i najpodlija jer konflikte na ulicama Belorusije izazivaju prozapadne marionete.

 2. Miraš says:

  Za izlazak na proteste dnevno su plaćeni muškarci 12 dolara, a žene 24. Za mesec dana tako mogu da zarade više nego na radnom mestu obavljajući relativno lak posao, idu u šetnju po gradu. Imaće i redovnu platu i ovu dodatnu zaradu. Tako mogu do Nove godine da protestuju.

 3. Miraš says:

  Za mlade žene koje se prilično uredno pojavljuju i prošetaju se centrom grada to je 700 dolara mesečno. Nevino poput deteta balon u ruku ili cvet i pravac u centar grada.

 4. milorad3 says:

  pa za sada je nevino i naivno ali uskoro će da pucaju kosti,ko je primio pare zažaliće žestoko.Zna lukašenko tačno šta radi, malo toplo pa malo hladno ali sledeći put će toplo da bud VRUĆE za sitne šićaroše:) i klaberke."Od ranije poznat policiji" e kada ta fraza nestane iz naših novina i policija i dripcvi počnu da se upoznaju vrlo brzo i krtatko znaće te da je ovo SLOBODNA i NEZAVISNA DRŽAVA.Za sada stoka idalje pase tudju krv manje više nesmetano pod zaštitom ,zapada ovde ali kada počnu da im zavrću ruku kako treba onda će da bude i manje kriminala, i manje narkotika i manje "opozicije" koja OTVORENO TRAŽI NAŠE GLAVE BRE:) SVIH NAS JEBE SE NJIMA kao i ovima u belorusiji, shvatite to i delujte tako jer već sasd decu u školu ne može te da pošaljete bez straha i razmišljanaj a to vam je "demokratija" ala 5.oktobar donela kokosi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *