НАТО ОДЛУЧИО – ОВО ЈЕ НОВИ НАСЛЕДНИК СТОЛТЕНБЕРГА!

NATO ODLUČIO – OVO JE NOVI NASLEDNIK STOLTENBERGA!

20 juna 2024

Klaus Johanis, rumunski predsednik, povukao se iz trke za novog generalnog sekretara NATO, otvarajući put holandskom premijeru Marku Ruteu – koji se dugo smatrao favoritom za tu funkciju – da formalno dobije tu funkciju.

Sajt „Politiko“ preneo je da će Rute biti sledeći generalni sekretar NATO.Podsetimo, generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg juče je prvi put podržao holandskog premijera Rutea kao kandidata za novog generalnog sekretara NATO, opisujući ga kao „vrlo jakog kandidata“.

Stoltenberg je govorio na konferenciji za novinare sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom neposredno nakon vesti da su Slovačka i Mađarska pružile podršku Ruteovoj kandidaturi, objavljeno je na sajtu NATO.

NATO bira šefa Severnoatlantske alijanse na osnovu konsenzusa, a 29 zemalja članica već je podržalo Rutea kao Stoltenbergovog naslednika, dok su Mađarska, Slovačka i Rumunija bile poslednje koje su se opirale toj opciji.

„Nije na meni da biram svog naslednika,“ rekao je Stoltenberg, ali je dodao da je Rute „vrlo jak kandidat“ koji ima puno iskustva kao premijer.

KOMENTARI4 komentara

 1. Pravda says:

  Mi hocemo stipu na kormilu nato pedder udruge da i nju skrlja ko i croatosugoslaviju.

 2. ime moje says:

  Prema podacima iz tzv. wikipedie sledi da je Mark Rutte najmlađe dete Izaaka Rutea, trgovca, i njegove druge žene, Hermine Kornelije Diling. (Izaäk - tipično "holandsko" ime, op. a.) Još, prema tzv. wikipediji sledi da je Rutte veliki obožavalac pisanja "američkog" (jevrejskog porekla) pisca Roberta Karoa, posebno njegove knjige o Jevreju Robertu Mozesu iz 1974., "The Power Broker". Takođe, poznato je da je Rutte jedan od učenika Klausa Švaba (tzv. WEF), baš kao i Merkel, Putin, Makron... Njihov zadatak je eliminacija tzv. Goja na obe strane NATO/Russia, naravno, ne direktno, nego kroz "geopolitičku" priču "zaštite" tzv. nacionalnih interesa i "slobode" "njihovih" naroda. Tako da tzv. NATO nije ništa odlučio o tome ko će biti novi tzv. generalni sekretar tzv. NATO-a ili novi pijun u igri, nego "gospodari novca" ili "gospodari haosa-judeo centralni bankari koji kontrolišu obe "strane" u ratu.

 3. padre says:

  Ja mislim, dabi naslednik teško bio stari!

 4. Beli Orao says:

  Ništa se neće mjenjati i ovaj će da sluša Amerikance kao i predhodnika, svoje mišljenje neće ni ovaj imati !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *